Ден 55-ти – Последният Мирен Протест! До Великото Народното ВЪСТАНИЕ остават броени часове

55-ти ден на протести срещу правителството на Бойко Борисов и главния прокурор Иван Гешев. Традиционно хиляди граждани се събраха на площад ”Независимост”. Остават блокирани трите възлови кръстовища в центъра на София – пред Министерски съвет, пред Ректората на СУ и на ”Орлов” мост. Днешният 55-ти ден на недоволство е последният мирен протест, това съобщиха част от организаторите на демонстрациите.

Основна тема на разговори мужду протестиращите в софийските лагери и на площада е утрешният протест, който по план е национален и ще продължи през целия ден… до оставката на Борисов.

В протестните лагери цял ден усърдно се прави подготовка за „голямото народно въстание“, както наричат утрешната проява протестиращите.

Един от тях, който рисува със спрей върху фланелки надписи „Мутри вън“ и „Оставка“ е категоричен:

„Да не си мислят, че ще изкарат мандата си, защото до народното въстание, което ще ги спре и обърне, остават броени часове. Още от тази сутрин много коли се движат към София – не само жандармерия от цялата страна, чиито колони видяхме, но и граждани, които изглеждат не особено мирно настроени“

Утре протестът започва в 8 часа сутринта преди началото на новата парламентарна сесия. Протестиращите очакват провокатори

Полицаи от цялата страна вече се струпват в центъра на София. На паркинга до катедралата „Ал. Невски“ са разположени сили на полицията от Пазарджик, предаде bTV. Жандармерия от Пловдив е позиционирана на бул. „Дондуков“. По-рано бяха забелязани жандармеристи и в района на Министерството на спорта.

До днес в Столична община са подадени уведомителни писма за протестни действия на 2 септември от движение „Да България“, НГИ „Системата ни убива“ и няколко физически лица, съобщиха от Община София и призоваха гражданите да избягват да минават в района на пл. „Независимост“ – Народното събрание 2, Министерски съвет и Президентството.

Варна: Многолюдното шествие тази вечер е с факли и се води от тъпани. За утре варненци подготвят автопоход до София в подкрепа на Великото народно въстание, което ще избухне точно в 8 часа в Триъгълника на властта.

Арман Бабикян:

„Нашето търпение позволи държавата ни да бъде превзета от корупция и ежедневно насилие. Оковани във философията на оцеляването допуснахме да бъдем съучастници на криминална власт от неграмотни и крадливи субекти. Случайни уроди диктуват унищожената справедливост и личен просперитет. Можещият беше ограбен, мислещият оставен в нищета, съзнателният прокуден в чужбина.

Време е ви казвам, време е!

Днес е последният ден на мирен протест. Започнахме трима, пожелаха го хиляди. Пожелахме с мир да спечелим война, светът не познава подобно явление. Силата на нашето самочувствие за справедливост е оръжието, с което ще завърнем държавността и националното ни самочувствие. Освободители не очаквайте, няма, няма и да има. Ние ще бъдем освободителите”, прочете Бабикян, написаното от професора.

Бабикян анонсира, че утре предстои окупация на Народното събрание до постигане на поставените искания – оставка на правителството, оставка на Бойко Борисов, оставка на главния прокурор Иван Гешев и честни и свободни избори.

„Страшен страх тресе кочината”, заяви веднага след като Бабикян слезе от трибуната проф. Велислав Минеков. Той посочи, че само за половин ден днес в София са докарани 8 хиляди души полиция от цялата страна.

„Премахваме ги и се запътваме към честни и свободни избори. Нищо повече не искаме”, заключи проф. Минеков.

Николай Хаджигенов написа в социалните мрежи, че народните представители ще бъдат посрещани с черешови топчета.

В предверието на този исторически за страната ни момент, часове преди избухването на Великото народно Въстание, ние от Skandalno.net призоваваме, както всеки Божи ден през последните 11 години: В името на свободата, справедливостта и морала – Вдигни се народе български като ураган и помети мафията! Оставка и затвор за българоубиеца Борисов и корумпираната му шайка национални предатели! Утре, на 2 септември, 2020 г. като феникс от пепелта ще възкръсне свободна и справедлива България! Амин! Защото Господ обича смелите!

Пею Благов, Skandalno.net

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

Коментирай първи

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.




Въведете кода за проверка: *