Ден 120: Протестът Избухна с нова сила! 2 хил. Скандират: „Борисов, позор! Оставка и затвор“

Ден 120 от анти-правителствените протести. Над 2 хил. недоволни от управлението на кабинета „Борисов-3“ отново се събраха в центъра на София и скандираха: „Борисов, позор! Оставка и затвор“.

Шествието тръгна от Софийския университет, тъй като там се събраха недоволните студенти. Участници в антиправителствения протест, организиран от движението на майките „Системата ни убива“ блокираха движението на кръстовището пред ректората на Софийския университет „Свети Климент Охридски“.

Междувременно там за четвърта поредна вечер над 500 студенти протестират с искане за оставка на правителството и на главния прокурор. Недоволството им протича мирно. В проявата са се включили учащи от Софийски университет, Университетът по строителство, архитектура и геодезия, Техническия университет и Университетът по национално и световно стопанство.

Пред БНР Любомир Стамболийски – студент трети курс по право в Софийския университет заяви: „Искаме оставките на правителството на ГЕРБ и на главния прокурор Гешев, по причини, че управлението на ГЕРБ е най-корумпираното в историята на България. А относно Гешев виждаме, че нарушава основни човешки права, като презумпцията за невинност. Ще продължим да протестираме, докато не получим исканите от нас оставки. Ще сме тук до края“.

Над 2 хил. протестиращи се събраха под прозорците на МС в т. нар. „триъгълник на властта“.

Млад мъж обясни пред 7/8 ТВ: „От няколко дни протестът се върна. Личи по всичко. Въпреки че „Отровното трио“, незнайно защо, разпуснаха протеста, той отново се събуди и възроди. От няколко дни ставаме все повече и все по- обединени. Поддържаме всички активно протестиращи – студенти, майки, БОЕЦ, ПП „Възраждане“ и симпатизанти на БСП. Надеждата ни е да не се стига до редовни избори, защото ГЕРБ ще ги фалшифицира. Ще се борим със зъби и нокти правителството да падне преди това. Призовавам всички хора да дойдат на площада. Ние няма да се спрем пред нищо“.

Защо „Отровното трио“ разпусна протеста, можете да прочетете ТУК

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

4 коментара

  1. ПРЕДАТЕЛИТЕ НА РОДИНАТА СЕ УБИВАТ ЗАДЪЛЖИТЕЛНО ЗА ДА ИМА ПРОМЯНА

    • Не,никой не трябва да умира,без значение на мнението му и политическата му пристрастност!
      Заради такива „убивачи“ останахме без население!

  2. Абе вие добре ли сте?
    Абе в момента отцепниците от БСП,президента Радев и Цветанов играят срещу БСП и Нинова,как ще искате предварителни избори? А чалгаря Слави е предател!
    Все едно да дадете властта в ръцете на авера на Бойко – Цветанов,ако дадете властта в ръцете на Радев!Че дори ЦЦ не е за предпочитане дори и пред Бойко.

  3. 2,000 човека, ама преди 3 месеца! Сега са 20 човека и две кучета!

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.




Въведете кода за проверка: *