Говорителят на Президента: СРС- Записите Срещу Румен Радев Не го Уличават в Нищо! Те са част от Подла, но Глупава Атака на Статуквото! Ако докарат нещата до Импийчмънт, Рейтингът на Радев ще скочи от 60 на 85 %! + (видео и аудио запис от СРС)

„Разпространените от прокуратурата записи-СРС-та не уличават Президента в никакво престъпление или дори в минимално нарушение. Няма налице никакви форсмажорни обстоятелства, които да налагат прокуратурата да повдига срещу Радев каквото и да е обвинение, още повече, че той е с президентски имунитет. Затова действията на Главния прокурор Иван Гешев ние определяме като скандални и незаконни.

Все пак ако трябва да коментираме Записите – те са в суров вид и с много условности, но в тях няма каквито и да е данни за каквото и да е престъпление както от страна на Румен Радев, така и на събеседниците му в записите. Не е ясно по чия поръчка Прокуратурата предприема подобни действия спрямо държавния глава“, заяви преди минути началникът на президентския кабинет Калоян Методиев. Той обясни, че президентската институция е научила за записите от медиите.

„Да не говорим, че въпросните записи тепърва предстои да минат през експертно и юридическо обсъждане, за да се провери достоверността им.

Оценката му за ситуацията в страната е следната – свидетели сме на разпад на държавността. Така Методиев коментира като политолог факта, че в публичното пространство се пускат записи на действащия президент.

Калоян Методиев заяви, че президентът не се страхува, ако се стигне до импийчмънт.

Ако Статуквото изманипулира нещата дотам, че срещу президента Радев тръгне процедура по импийчмънт, рейтингът му от 60% сега, ще скочи на 85%, заяви Методиев. Затова бих квалифицирал атаката срещу Президента като подла, но уви, доста глупава!

„Ако президентът каже, че България е добре и се развива, той ще загуби най-силното си оръжие – а то е, че винаги говори истината. А каква е истината, от която статуквото на управляващите така неистово се страхува: Българската държава не може да осигури населението си дори на битово ниво от африкански тип: Заплатите са ниски без надежда някога да отлепят от дъното, за пенсиите да не говорим. Тези, както и останалите тежки проблеми доведоха страната до демографски срив с нечувани в историята ни мащаби. Населението на цели области в страната е или с режим на водата, или въобще няма достъп до такава, въздухът ни е замърсен, горите се изсичат поголовно… за какви успехи можем въобще да говорим. Затова днес при отчета си президентът каза: „Розовите очила – долу!“, няма как да се справим с проблемите, ако не ги назоваваме“, коментира още Калоян Методиев.

Днес Радев и вицепрезидентът Илияна Йотова отчетоха три години на „Дондуков“ 2.

Началникът на президентския кабинет Калоян Методиев

По думите му в момента сме свидетели на „разграждането на държавността“.

„Междуинституционалната война се разраства. Създават се условия за една перфектна буря в държавата. Очевидно на управляващата партия ГЕРБ в момента й е необходимо размътване на водата. Явно в тази мътилка Борисов се опитва да скрие нещо от населението или поне да отклони вниманието му. Очевидно е че той се опитва да прикрие многото кризи в държавата, предизвикани от неговото управление. И ги прикрива с една предизвикана и контролирана от него самия политическа криза. Смятайте днешната СРС-атака срещу президента Радев в контекст, смята Калоян Методиев.

Президентът продължава срещите си за промяна в конституцията, предстоят срещи с политическите партии и с тримата големи в съдебната система, поясни Методиев.

Запитан каква е целта на президента за тези промени в конституцията, Калоян Методиев посочи – оптимизация на държавността.

Одеждите на президентската институция са били тесни на всички президенти, защото те са избрани пряко. Радев се упитва да уплътни в рамките на своите правомощия доверието на над два милиона българи, гласували за него, посочи Калоян Методиев. Най-голямата сила на президента е говоренето, изтъква той. Skandalno.net

Пею Благов, Skandalno.net

ЕТО ГО СРС-ЗАПИСЪТ НА ПРОКУРАТУРАТА, В КОЙТО УЖ СЕ СЪДЪРЖАЛИ ДОКАЗАТЕЛСТВА ЗА ПРЕСТЪПЛЕНИЯ НА ПРЕЗИДЕНТЪТ РАДЕВ СРЕЩУ ДЪРЖАВАТА! ЧУЙТЕ И ПРЕЦЕНЕТЕ САМИ:

https://youtu.be/7P_wCH8Co3c

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

2 коментара

  1. Герберасите му правят на президента типични ченгеджийски номера. Чиста диктатура си е това.

  2. Когато фактите говорят, боговете мълчат! Президентът ни изнася фактите такива, каквито ги виждаме и понасяме всички ние, българският народ. Реакцията му относно всичките нелепости, ръсени непрекъснато срещу него и семейството му, както винаги, е премерена и културно изказана. Наистина атаките приеха уродливи размери, срамно е! Глупаво е да се тръгне срещу един с нищо не прегрешил, наистина честен, високо ерудиран човек, уважаван и високо оценен от болшинството българи. Стриктното спазване на законите и Конституцията не са за всеки, попаднал случайно на върха! Всъщност, управляващите вдигнаха рейтинга на Румен Радев на още по-високо ниво. Глупаво, възможно най-глупаво измислени смехотворни атаки. Стига, помията страшно вони, съсредоточете се върху истинските проблеми. А те са, че нацията ни умира по вина на всички управляващи /и преди ГЕРБ/. Некадърни случайници… Всичко е навързано като… Плащат се дипломи, роят се недоучили неграмотници, парите ги изстрелват на върха. Това явление е повсеместно, навсякъде! За съжаление, това е истината.

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.




Въведете кода за проверка: *