Гешев: От американското посолство ме натискаха да реша съдебно дело в полза на Иво Прокопиев! Борисов е собственик на Нова тв. Управляват ни продажници, слугуващи на САЩ! (С ВИДЕО)

Иван Гешев разкри, че докато е бил главен прокурор, хора от американското посолство са дошли на среща с него и са поискали да се намеси в полза на Иво Прокопиев по негово дело в Специализирания съд. Бившият държавен обвинител направи коментара по повод страха на българските политици от САЩ, за да не попаднат в списъка на санкционираните по закона „Магнитски“.

Иво Прокопиев е съсобственик на медийната група, издаваща „Дневник“ и „Капитал“. Той е съосновател и на „Алфа финанс холдинг“. Групата се занимава с финансови услуги и проекти, свързани с възобновяема енергия.

„От посолството искаха да се реши проблем на Прокопиев. Натискът им върху мен приключи безславно, защото им казах, че няма как да стане. Разговорът беше за определени действия в хода на досъдебното производство, което беше на първа инстанция“, каза бившият главен прокурор в YouTube канала на Ивелин Николов. Гешев обаясни, че няма право да прави това според бългрската конституция. И добави: „Като не успяха да спрат производството срещу Прокопиев през мен, те решиха нещата по друг начин, а после КПКОНПИ изведнъж се отказа от иск за близо 200 млн. лв. срещу сем. Прокопиеви.

„Ние сме си виновни, като сме се навели отвсякъде. Не са виновни американците, ние сме си виновни, че не защитаваме националния си интерес. Пускаме украинско зърно, за да фалират нашите земеделци. Даваме БТР-и (на Украйна), които можем за 100 милиона да ремонтираме, но даваме 5 милиарда лева за други морално остарели„, заяви Гешев, визирайки сделката за американските „Страйкър“-и между МО и САЩ. „Не са виновни американците, нашите управляващи са продажници и родени слуги“, каза бившият главен прокурор.

Гешев съобщи, че е засичал собственика на Нова тв в кабинета на Борисов. Двамата обсъждаха финансите на телевизията.

„Не ме канят в БНТ, Нова и бТВ, защото има цензура. В стаята на Борисов в Бояна съм виждал един от крайните собственици на Нова тв. Те са двама – единият е сърбин, а другият – Борисов. Двамата обсъждаха финансите на телевизията“, каза Гешев.

„Бойко Борисов още от началото знаеше, че съм тяхна грешка. Стигнахме дотам, че след като изтече информация, че срещу него ще се предприемат съдебни действия, той изпревари ситуацията. Целта беше освен да бъда махнат, аз – „недосегаемият главен прокурор“ по думите на корифея Христо Иванов, другата цел на свалянето ми от поста беше да демонстрират сила и така да подействат смразяващо на цялата съдебна система. Щом можеш да махнеш главния прокурор незаконно за 6 дни… какво правят съдиите, прокурорите и следователите?! Мълчат, защото имат семейства“, каза Гешев.

„Видяхте ли, че прекратиха делото за двойното гражданство на Кирил Петков? Това беше част от причината да бъда отстранен“, заяви бившият главен прокурор.

ВИЖ ВИДЕОТО:

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

5 коментара

  1. ПРОДАЖНИТЕ ,АЛЧНИ,АРОГАНТНИ,ПРЕДАТЕЛИ И ПОДЛЕЦИ
    НАРЕЧЕНИ СЕЛЯНИ САМО ТАКИВА НИ УПРАВЛЯВАТ ПРЕЗ ПОСЛЕДНИТЕ 18 ГОДИНИ.

  2. Да си действал, когато си имал възможност. Сега недей да ревеш. Чудя се как 35 г. никой журналист или какъвто и да било, няма смелостта да изкара на яве кой какъв е бил преди и сега. Кои от .н. демокраи са били комунисти или от партийната номенклатура. Сигурно щото и голяма част от журналята и те са такива бивши пребоядисани. Интересното е, че т.н. опозиции и те не изкарват кирливиете ризи. Примерно излиза на тибуната в НС и му казва в очите на т.н/ демократ и на какъв се правиш като си бил еди какъв си.

  3. Гешев е като онези „активни борци“, които се бореха да ги признаят 30 години след 9 септември 1944г., разказвач на истории и драми, за които никой не знае.

  4. Лицемер и нагаждач! През онова лято на 2020 г. цял народ ти искаше оставка, а ти…, чакаше какво да ти нареди Посолството.

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.




Въведете кода за проверка: *