Путин каза ще се намеси ли Русия срещу „наглата и безпощадна експлоатация на Европа“ от САЩ

Русия няма да воюва с Европа и не се нуждае от никакви отношения със страните от НАТО, заяви руският президент Владимир Путин на разширеното заседание на съвета на Министерството на отбраната на 19 декември, пише Известия.

САЩ бяха много обезпокоени от икономическото сближаване на Русия с Европа. Бяха уплашени от Москва, но Руската федерация не е тръгнала на война с Европа и въобще няма такова намерение„, увери президентът.

Той визира натрапливите твърдения на Белият дом и НАТО в последно време, че ако Русия победи в Украйна, следващата й цел ще е страна от Северноатлантическия съюз.

Руският лидер подчерта, че Москва не се нуждае от страните от НАТО, „не се е нуждаела от тях и не се нуждае от тях и сега„. Съединените щати плашат Европа с Русия само за да накарат европейските страни да дават пари на НАТО.

Вашингтон реши задачите си. Откъсвайки Украйна и създавайки условия за нашето СВО там, Вашингтон прекъсна отношенията на Русия с Европа, Москва не може да се държи по друг начин, подчерта президентът.

САЩ „умишлено въвлякоха нас и Европа в конфликта“, а сега прехвърлят тежестта на финансовите плащания за този конфликт върху страните от ЕС, добави Путин.

„САЩ нагло, безмилостно експлоатират Европа, но това е избор на народите на тези страни и ние няма да се намесваме в този техен избор. Но това, което ще направим, е да защитим нашите интереси„, каза Путин.

Освен това президентът подчерта, че след като западните държави не се отказват от целите си, Русия на свой ред няма да се откаже от целите на специалната си военна операция (СВО) за защита на Донбас. Той съобщи, че въпреки съобщенията и сигналите, които излъчва в последно време за спряното финансиране за Украйна, Западът всъщност продължава да води хибридна война срещу Русия, като активно снабдява киевския режим с модерни оръжейни системи, с разузнавателна информация в реално време, а в Киев продължават да работят активно военни съветници от НАТО.

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

4 коментара

  1. Това е истината, смазващата истина, когато Европа ще получи Божието възмездие чрез ръцете на своето създание за цялата си многовековна мерзост, за колониалната си политика в целия свят. Ние българите също ще плащаме своята подлост, която доказваме за трети път. Какво общо бе изроди има нашият народ с англичаните, с американците, с французи или с испанци, какво?

    • Че нали нашите новоизлюпени евро – атлантици си измислиха . оправдание. Те, видиш ли, руснаците, първи ни предали, та за това и ние така. Ако са ни предали Горбачов и Елцин с глупостта и наивността си и една шайка предатели в Кремъл,то какво общо има това с Русия? Плюхме и на славянство и на православие и на общи корени

  2. Това добре, ще спим спокойни, ала гаранции, както г-н Борисов иска. Че като подчовеци в ЕС, истърн юрупияни, сме отвън стената, река Сава напримерно, и за каква цена се прищим, не сме ли и ний деца на майката Земя и чужда ли е нейната гръдта и и за нас а

  3. Иска г-н Путин или не, пак пьтя ще преминава до Берлин, г-н Писториус мин. на войната Германия изпраща 9 бригади на източния фронт, кадрово готови, танковете им сега завършват, нови, след участието на предишните в контрамайтапа. Мин. Писториус използва лексика нови територии, ментално свързана с лебенстраум на Хитлер, жизнено пространство, което взаимствал от нациидиолога Розенберг, източните земи за паша. За Донбас иде дума, най богатите залежи литий. Раз кол ебая се ПСА сега ли ще възстановяваме или за посрещането

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.




Въведете кода за проверка: *