Лавров с остро предупреждение към САЩ и Великобритания

„Ако Съединените щати и Великобритания са свикнали да се настаняват и да командват на чужда територия, то е време тези бивши империи да осъзнаят, че в отношенията с Москва има граници, които не могат да бъдат преминавани, заявява руският външен министър Сергей Лавров, предаде РИА Новости.

„САЩ имитират британците – крепят властта си като се настаняват на чужди територии и ги ограбват. Но те трябва да разберат, че в тази тяхна имперска инвазия има граници, които не могат да пресекат. Качественото натрупване на смъртоносни оръжия, които САЩ продължават да предават на Украйна, не остава незабелязано„, заяви Лавров.

Руската информационна агенция припомня, че Русия е изпратила нота до страните от НАТО във връзка с оръжейните доставки за Украйна. Руският външен министър Сергей Лавров отбеляза, че всеки товар, който съдържа оръжие за Украйна, е легитимна цел за Русия.

Руското външно министерство заяви, че страните от НАТО си „играят с огъня“, като въпреки медийните и дипломатически сигнали за обратното, които изпращат, те продължават активно да доставят оръжия на Украйна.

Говорителят на руския президент Дмитрий Песков заяви, че помпането на оръжия в Украйна от страна на Запада не допринася за успеха на руско-украинските преговори и ще има отрицателен ефект.

Лавров заяви, че САЩ и НАТО са пряко замесени в конфликта в Украйна, включително не само чрез доставка на оръжия, но и чрез обучение на персонал във Великобритания, Германия, Италия и други страни.

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

2 коментара

  1. Има ли някакво съмнение в това, което казва Лавров. Няма ли нашата продажна политическа шайка да си даде сметка че скоростно съсипва държавата. Всичко, което прави е срещу всякаква човешка логика. Нима не е ясно, че американците ни третират като аборигени. Русия не само ни е освободила, тя построи у нас ядрени централи и военни заводи, рафинерия , каквито няма в много страни в света. Защо се продадохме така кретенски на СА Щ, защо.

  2. За хора без каквото и да било достойнство, като нашите управляващи, това, че ги смятат за аборигени няма никакво значение. Дори може би това им изглежда като комплимент. Навярно имат погрешни представи за тези неща. За разлика от Русия, има доста други държави, които не само не са направили нищо положително за страната ни, а напротив, причинили са ни доста беди назад във времето. И въпреки това, съвсем парадоксално , неистово мразим точно Русия. Мисля, че доста от нас българите, не си познават историята.

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.




Въведете кода за проверка: *