Германски професор: Западният Световен Ред се Разпада!

Налице е световна криза, която има много измерения – война, глад, инфлация, недостиг на енергия. Западът се опитва да устои на вълната, но няма да успее. За да има  силна икономика, е нужен стабилен световен ред – а той в момента се разпада пред очите ни. Без надеждна среда, няма как да има процъфтяващ бизнес и съответно благосъстояние на обществото. Това заяви пред списание „Шпигел“ известният немски професор по икономика Хенрик Мюлер.

ПРОФ. ХЕНРИК МЮЛЕР

Очертават се множество глобални проблеми – обезценяване на парите, недостиг на храна, на електрозахранване, увеличаване на дълговете на държавите. Ще пострадат както силните западни икономики, така и развиващите се страни. Това са все белези, по които можем да разчетем и отсъдим, че настоящият еднополюсен глобалистки световен ред се срива.

Формалната причина за тези последици е войната в Украйна, но това е на повърхността, а и всичко това си има предистория. Много преди руската инвазия в Украйна, международните спогодби и правила спряха да действат и то по желание на САЩ. Това създаде основата за днешния хаос. Днес Русия се ползва от пълната подкрепа на интензивно развиващите се Индия и Китай, които с охота търсят начин да излязат от диктата на Запада, който с всевъзможни инструменти ги стопира икономически. Истината е, че САЩ и съюзниците му, Г-7, вече не са достатъчно силни, за да крепят създаденият и доминиран от тях еднополярен световен ред с център Вашингтон. Показателно е, че най- големите бизнеси в Германия яростно притискат правителството да продължи работа с Русия, вместо да налага забрани и санкции, а някои открито заявиха, че няма да се подчинят на държавната политика и ще продължат работа с Русия, според правилата, които са определили.

Не случайно мнозина експерти категорично казват, че вече е в ход Третата световна война. Единствената разлика с предходните две големи войни, е че поне към момента територията на горещия военен конфликт е ограничена – единствено на територията на Украйна. Западът обаче няма сметка от териториално разрастване на конфликта е ще направи всичко възможно войната да не се прехвърли в съседните държави, въпреки че подпомага финансово и военно Украйна. САЩ не крият, че целта им е да нанесат стратегическо поражение на Русия, но главно в областта на икономиката. Защото само икономическото отслабване на Русия би им помогнало впоследствие да вдъхновят преврат срещу Путин, за да инсталират на негово място своя марионетка в Кремъл, чрез която да овладеят страната. Защото друг начин за овладяването и подчиняването на огромната и ядрена Русия на практика няма. Но се съмнявам този западен план да сполучи, защото зад гърба на Русия са не само икономически гиганти като Индия и Китай, но също и енергийни великани като Саудитска Арабия, Катар и ОАЕ, завършва коментара си професорът по икономика Хенрик Мюлер. Skandalno.net

Надя Колева, Skandalno.net

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

3 коментара

  1. ТАКА Е ПОБЕДАТА Е В И Н А Г И ЗА ВЕЛИКА И СВЯТА БРАТСКА ВОВЕКИ РУСИЯ ЗАЩОТО САМ ГОСПОД Е ПРЕЦЕНИЛ ЧЕ Е МИРОЛЮБИВА И СВЯТА ВЕЛИКА БРАТСКА РУСИЯ НЕ ИСКА ВОЙНИ А САМО БРАТСКИ ПРИЯТЕЛСКИ ОТНОШЕНИЯ С ВСИЧКИ НАРОДИ ПО СВЕТА

  2. Правдива статия! Номерът с марионетката обаче няма да мине – в Русия има огромно мнозинство от нормални хора, които няма да оставят родината си заради кока-кола,прах за пране, мека тоалетна хартия и псевдо-демокрация. Руснаците за разлика от нас умеят да ценят истински важното, защото са го платили с кръвта на многото свои бащи, майки и братя. Различни са от нас – много по-устойчиви на американските меки дъвки. Веднъж вече сбъркаха с белязания Горби – втора грешка няма да има!

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.




Въведете кода за проверка: *