Шойгу: Русия създава 12 нови военни бази срещу НАТО! Освобождаването на ЛНР е приключено! + Сводка от Фронта на 20 май (С ВИДЕО)

Русия започва строителството на 12 нови военни бази по западните си граници в отговор на очакваното разширяване на НАТО на териториите на Финландия и Швеция. И това е само първият етап от цяла поредица мерки, които РФ възнамерява да предприеме, за да противостои на все по-ескалиращата агресия на алианса. Това съобщи руският министър на отбраната Сергей Шойгу.

„До края на годината в Западния военен окръг на Русия ще бъдат сформирани 12 нови военни формирования и подразделения“, обяви Шойгу на предавана по телевизията среща със служители на своето министерство и с военни, без обаче да уточни вида на новите структури или мащабите им.

Шойгу отбеляза, че в зоната на отговорност на Западния военен окръг напрежението продължава да нараства, включително и заради възможното приемане на неутралните до момента Финландия и Швеция в НАТО.

Министърът увери също, че освобождаването на всички окупирани от Украйна територии на Луганската народна република е почти завършено, а през последните 4 денонощия 1908 украински бойци от стоманодобивния завод „Азовстал“ в Мариупол са се предали на руските сили.

„Подразделенията на руските въоръжени сили съвместно с подразделенията на Народната милиция на Луганската и Донецка народни републики продължават да разширяват контрола си над териториите в Донбас. Освобождаването на Луганската народна република е почти завършено“, каза Шойгу.

Освен това министърът посочи, че 1908 украински военни, блокирани от седмици в металургичния завод „Азовстал“ в Мариупол, са се предали. „Блокираните националисти в завода започнаха да се предават. Към момента 1908 души са сложили оръжие, а според прогнозите ни в тунелите има още около 500 души“, каза Шойгу.

Министърът потвърди също, че на 8 май украинските сили са се опитали безуспешно да си върнат контрола над Змийския остров, стратегическа точка в Черно море, която руските сили завзеха в началото на войната. „В навечерието на Деня на победата с пропагандна цел украинските сили предприеха авантюристичен опит да завземат Змийския остров. Тази акция завърши с пълен провал и много жертви от тяхна страна, включително на чуждестранни наемници и инструктури“, посочи Шойгу.

„В близко време руските въоръжени сили очакват доставки на стратегически безпилотни летателни апарати. Използването им ще позволи да се запази живота на личния състав и значително да се съкратят разходите за решаване на разузнавателни и бойни задачи за сметка на намаляване на изразходването на боеприпаси и ресурса на авиационната техника“, отбеляза министърът.

СВОДКА ОТ ФРОНТА НА 20 МАЙ! Огромни чували за Украинската армия в Донбас! ВИЖ ВИДЕОТО:

https://youtu.be/EukjF8nKpxM

Ето и военната сводка за 20 май на Юрий Подоляка:

https://youtu.be/tptrY-xnL1w

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

един коментар

  1. ЧЕСТИТА ПОБЕДА ВЕЛИКИ РУСКИ БРАТЯ ГОРДЕЕМ СЕ С ВАС СПАСЕТЕ И БЪЛГАРИЯ ОТ ФАШИЗМА НА БЪЛГАРСКИТЕ УПРАВЛЯВАЩИ НАЦИСТИ ОБИЧАМЕ ВИ РОДНИ РУСКИ БРАТЯ ИДВАЙТЕ 90% БЪЛГАРСКИ НАРОД СМЕ С ВАС НАТО ЕС САЩ СОРОС ВЪН ОТ БЪЛГАРИЯ МРАЗИМ ВИ НИКОГА НЕ СМЕ ВИ ИСКАЛИ ОБИЧАМЕ БРАТСКА РУСИЯ БЕЗПЛАТНО

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.




Въведете кода за проверка: *