Германски вестник: Алчни олигарси водят Украйна към гибел

Украйна ФрайтагГерманският вестник „Фрайтаг“ буквално размаза властите в Киев,  като ги назовава „олигарси, дилетанти и мошеници“.

Това в Украйна изобщо  не е капитализъм, това е една бизнес компания, която е заменила достойните кадри в управлението с мошеници, а те доизлапват на огромни хапки онова, което е останало,  пише в статията, която е под заглавие „Частна компания“.

Журналистите отиват и по-далеч, като наричат Украйна  съвместен проект на САЩ и ЕС, който илюстрира американските ценности.

Дава се пример с президента-олигарх, който приема в армията отявлени фашисти, тероризиращи народа,  след това премиера, който работи от дълго време не в полза на страната си, а на САЩ, и се стигне до един боксьор-милионер, станал кмет на Киев.

В материала се критикува и назначението на бившия грузински президент Михаил Саакашвили начело на т.нар. „консултативен международен съвет за реформи“, чиято задача уж официално е да прави предложения и да дава препоръки за реформите в страната.

Последното попълнение на правителството е престъпник, какъвто е бившият президент на Грузия Михаил Саакашвили, който е намерил политическо убежище в  САЩ. Неговата задача ще бъде да пропагандира и да координира доставката на оръжие за Украйна с цел непрекъснато изостряне на гражданската война и пласирането на американско оръжие , пише вестникът.

Трима души от бившия грузински елит вече получиха министерски постове в украинската администрация, което е показателно. Всички до един  са близки до Саакашвили, срещу когото в родината му има сериозни съдебни дела за злоупотреба с държавни средства и превишаване на правомощията му като президент. Все деяния, които се наказват с дълги години затвор.

Вестникът призовава председателя на Еврокомисията Жан-Клод Юнкер и немският финансов министър Волфганг Шойбле да спрат общуват с политиците, управляващи в момента Украйна, защото така не само ще легитимират дошлите на власт олигарси, но и няма да постигнат желания мир в страната, който не е удобен на САЩ, пише германският седмичник.

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

Коментирай първи

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.




Въведете кода за проверка: *