Гергана Пирозова: На кого точно да благодарим, ако не на Съветската армия, бре, продънени десни либерал – лалугери?

А аз днес (четвъртък, 24 август) ще отида на Паметника, за да го защитя!

Опитите на отмиращите десни, псевдолиберали и цялата останала сволоч от слугите на Козяк да създават теми, с които да разсейват публиката от истинския скандал – мафиотското им управление с мафиотите Борисов и Пеевски, което интензивно ни води към национална катастрофа – война и глад, са жалки и продънени.

Всъщност виждаме с просто око как взимайки властта, десните се държат все повече като фашисти.

Авторът: Гергана Пирозова, театрален критик

Този паметник е памет за борбата с фашисткото управление в България преди 44 г. и участието на Българската армия във войната с хитлеристка Германия и нейните съюзници. България дава над 30 000 жертви само във Втората световна война, не само войници, но и много доброволци. Българската армия, под командването на Съветската армия громи нацистите до Будапеща.

На кого точно да благодарим, ако не на Съветската армия, бре, продънени десни либерал – лалугери?

Може би на Великобритания, която през 44-та година е искала от България да остане 1/3 тъй като е била почти до последно съюзник на Германия? Този паметник е нашият поклон пред жертвите на фашизма. Колкото и да се опитват в България и в някои Източноевропейски държави чрез 30 годишна пропаганда да заличат ролята на СССР за изхода на Втората световна война, основна и победна роля в нея играе именно Съветския съюз.

Без саможертвата на милиони руснаци, днес нямаше да има ни България, ни Европа. Моят род е дал много жертви в тази борба и аз няма да позволя паметта им да бъде осквернена от няколко политически плюнки.

От няколко дни тия същите ни пробутват лъжата как, видиш ли, Паметника се рушал и защото е опасен, щели да го заградят с ограда – за да не може да има палатков лагер. И не само това. Чета призиви от уж демократически фигури, че трябва да се разтури палатковия лагер – бе, един Едвин Сугарев ще му разсипете демократическата битност на паветен лагерист.

А какво да кажем за палатковия лагер на Орлов мост. Опс, него Бойко го рушеше, пък сега сте в некоалиция с него.

И така: Не, паметникът не се руши. Властта се държи като фашистка и се опитва да забрани мирен протест. Все по-очевидно става за всички нас, които не сме с тази мафиотска власт, че те ще упражняват все по-фашистки щенията си да ни няма, да няма опозиция, да няма друго мнение, освен тяхното, продиктувано от интересите на САЩ и в техен частен интерес, не български.

И защото чета, че ние, които сме против премахването на паметта за Втората световна война и жертвите на фашизма, сме били малко. Лъжете се, много сме! И да, Слави Василев е прав, ако не е била армията на СССР (посрещната като спасителна от българския народ), Великобритания е искала да я няма днешна България и е щяла да го постигне. Или и това ще отречете? А с какво право е искала това, ще попитате? Ами с правото на победителя. И по логиката, по която от другата съюзница на Хитлер, Унгария остава една трета. Защото ние взимаме страната на Германия, окупирали сме Гърция и части от Югославия и там сме безчинствали и избивали гърците и особено с югославската съпротива, която е известна като най-голямата в Европа след беларуската, пък е и подпомагана от, Опс – а, да – от Великобритания.

Иначе, чета днес на страницата на Столична община за паметна плоча в кв. Овча купел на жертвите в Отечествената война, че била счупена (т.е. вандалски разрушена и така оставена). Общината не я поправя вече половин година. „Жертвите са паднали в борбата с фашизма и се набляга на жертвите между 41-44 от съпротивата“, пък ние, пишат списвачите от Софийска община, сме били участвали символично в съюза с Хитлер. Вероятно и затова СО не поправя паметника с имената на далите жертви от района.

Само мародери могат да действат така.

Не, не сме участвали символично в съюза, защото само от окупираните от България Беломорска Тракия и Вардарска Македония българската жандармерия извлачва и натиква като говеда в конски вагони, близо 12 хиляди евреи към Аушвиц, от които оцеляват само трима.

Не е символичен и Закона за защита на нацията и гоненията, еврейските гета и звезди на реверите, трудовите лагери, иззетите имущества и изселванията, пък и убийствата на евреи от България.

Не е символичен и Закона, който позволява да се убиват деца по политически причини и го правят – убиват даже бебета нна партизани и ятаци, знаете ли го това? Срещу отрязаната и донесена в който и да е полицайски участък глава на който и да е участник в съпротивата, Царство България е плащало по 50 000 златни лева награда. А в антифашистката съпротива у нас не са участвали само комунисти, както твърди новата ни история.

Не е символичен съюза, който избива хиляди сънародници с изтезания, зверства и публични обезглавявания. И само си представете, лалугери десни, неолиберални смешни, колко са били смели хората, които са участвали в съпротивата, след като са били свидетели на тези зверства и въпреки това са отивали в партизанските отряди.

Аз знам защо ни мразите нас и нашите роднини, участвали в съпротивата. Защото вашите родители са били от онези страхливите, които никога за нищо не са се борили. А, сетих се, или са били близо до фашистката власт на хранилка.

Не е символично участието на България в Тристранния пакт на Хитлер и затова Великобритания е искала да ни смали до град София и малко от северозапада – за наказание. Именно преговорите на Сталин с Чърчил спасяват България от разпарчатосване. Всъщност Великобритания почти два века иска това за нас, но кой ти гледа историята.

Но, ето, днес чета дивотии и какво да се прави – сега всеки нещастник, притиснал се във властта като единствено и най-сигурно средство за препитание, ще дращи американски опорки за СССР и руснаците. Пък дано го забележат от Посолството. А то – посолството, зорко следи и забелязва. Неслучайно изля в годините към милиард за грантове към такива български слуги.

И така – днес сме пред Паметника.

Фандъкова – ти си позор!

За т.нар. десни демократи вече няма какво да се казва – видя се, че електоратът им е или от участници в хранилката, или от най-нискостебления градски лумпениад. А, има едни от техните, дето никой не ги пита какво мислят, ама те да си кажат, че мразят Русия, руснаците и комунЯгите. Такива винаги се оказват деца и внуци на номенклатура, а понякога и половин руснаци, много често се оказват и доносници.

Между другото социалистическата власт вербуваше за доносници именно деца на фашаги – за да докажат лоялността си към народната власт. На никой не би му и хрумнало да вербува за ДС благонадеждно дете на партизани. И ако питате, защо без да ги питат, днес някои пищят, че са антикомунисти и антируснаци? Отговорът е: тия са наследници на онези – горните. Така си крият миналото – това е защитната им реакция срещу родовия срам! Аз, обаче, нямам какво да крия, нито имам от какво да се срамувам. Гордея се. И не ме е страх. Ако моите роднини са се страхували, ако всичките милиони хора, които са се борели срещу хитлеристка Германия ги беше страх, то Европа и Света щяха да са едно крайно мракобесно място, а България просто нямаше да я има! Venceremos!

Гергана Пирозова, театрален критик, Фейсбук

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

3 коментара

  1. Скандално, спим ли? Убиха Пригожин вие с Гергана Пирозова на първа страница.

  2. Поздравления, Гергана!!!!! Но не се чудете на тези „умни и красиви“, продали майка България за жълти стотинки, готови и майка си да продадат за няколко цента!!!!!!

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.




Въведете кода за проверка: *