Пригожин загина в самолетна катастрофа! „Вагнер“ ще продължи битките с ново ръководство

Частен самолет с 10 души на борда се разби в района на гр. Твер в Русия, докато извършваше полет от Москва до Санкт Петербург. На борда е бил шефът на “Вагнер” Евгений Пригожин с още 10 души. Всички пътници са загинали, заедно с екипажа. В самолета е пътувал и менторът и основател на “Вагнер” Дмитрий Уткин.

Мястото на катастрофата в Тверска област, Русия

Новината за смъртта на Евгений Пригожин бе потвърдена и в профила му в социалната мрежа, както и в профила на дясната му ръка в ЧВК „Вагнер“ Дмитрий Уткин. Съобщава се, че  днес Пригожин, заедно с целия команден състав на ЧВК „Вагнер“, е отлетял от Африка за Москва, Русия. С втория полет Пригожин се е прибирал в родния си Санкт Петербург, където е и централата на частната военна организация.

Skandalno.net припомня, че това е вторият път, в който Евгений Пригожин е обявяван за мъртъв след самолетна катастрофа. Първият е бил на 13 октомври 2019 г. в Конго.

Последните анализи показват, че противно на официалните информации силите на ЧВК „Вагнер“ наброяват между 200 и 250 хиляди професионални войници, като много от тези бойци не са руски граждани. Частната военна компания има свои многохилядни контингенти в поне 12 африкански държави. Военна сила, която изтласква от Африка целия солидарен колониален Запад. А на фона на предстоящата голяма война в Западна Африка, която ще е бой последен за колонизаторите САЩ, Франция, Великобритания и пр. преди да бъдат окончателно изхвърлени от Черния континент, това е причината да смятаме, че катастрофата на самолета с Пригожин и Уткин е дело на западните служби.

В същото време едва ли смъртта на Пригожин и Уткин ще обезглави и унищожи „Вагнер“. Руската държава няма да позволи тази огромна военна сила от наемници под нейн контрол да се разпилее към други частни военни организации по света. Бъдете сигурни, че съвсем скоро „музикантите“ ще бъдат поведени за нови подвизи от нови Пригожин и Уткин… дори компанията да смени името си и дори да не разберем за това веднага.

Пею Благов, Skandalno.net

P.S. : „В ЧВК „Вагнер“ има отдавна разработен и одобрен механизъм на действие в случай на смърт на Евгений Пригожин, Дмитрий Уткин или на който и да е друг от командирите в организацията.“ Това съобщение беше публикувано преди минути в страницата на Евгений Пригожин в Телеграм.

„Механизмът е одобрен и се въвежда автоматично за всички командири на ЧВК. След като се потвърди смъртта на ръководителя Евгений Пригожин и командира на „Група Вагнер“ Дмитрий Уткин при катастрофата на бизнес самолета с номер RA-02795, алгоритъмът вече е задействан“, гласи последното съобщение в профила на Пригожин в Телеграм, без да се уточнява какво точно включва този механизъм.“

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

4 коментара

  1. Без Пригожин и Уткин Вагнер ще стане Шуман. А големи приказки без покритие вече слушахме в началото на войната в Украйна.

  2. Руснака прави Вагнер ,а не Пригожин.Готвачи много.Вземи 200 000 българи наместо 200000 руснаци и Вагнер изчезва.

  3. До скандално Нмм е краварска подлога,а нтовска медия у нас бол.Моля да бъде изхвърлен от сайта натовския трол и много веоятно ЦИПСО.

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.




Въведете кода за проверка: *