Владимир Путин пред БРИКС: Държави, искащи да запазят хегемонията си, предизвикаха кризата в Украйна

Всички ние сме единодушни в намерението си да изградим многополюсен световен ред. Ред, който да замени сегашния еднополярен западен диктат. Работим за установяването на Многополюсен световен ред, който е наистина справедлив и се основава на международното право, като зачита основните принципи на Устава на ООН, включително правото на държавите на суверенитет и правото на всяка нация да избира собствен модел на развитие.

Ние се противопоставяме на западната хегемония, на американската идея, че има изключителни нации и държави и по-малко изключителни такива. Противопоставяме се на техните досегашни политики, основани на този постулат – политики на продължаващ неоколониализъм.“ Това каза в своето видеообръщение във втория ден от тридневната среща на БРИКС в Република Южна Африка, руският президент Владимир Путин.

„Искам да отбележа, че именно желанието да запазят хегемонията си върху света, желанието на западните държави да запазят именно тази хегемония, ги подтикна да предизвикат кризата в Украйна“, категоричен бе държавния глава на Руската Федерация.

„Първо, с помощта на западните държави в страната беше извършен противоконституционен държавен преврат, а след това в продължение на 8 години беше разгърната война, жестока война, война на изтребление срещу онази част от населението в Украйна, което не сее съгласи с този държавен преврат и провежданите от него откровено фашистки политики. С тези свои действия Западът целеше едно – единствено нещо – да предизвика военно Русия“

„Русия, разбира се, се намеси, за да спаси тези хора от геноцид и да ги подкрепи в борбата им да запазят своята култура, своите традиции, своя език и своето бъдеще.

Действията ни в Украйна от първия ден са продиктувани от една единствена цел – да сложим край на тази гражданска война, която Западът и неговите сателити в Украйна отприщиха срещу хората, живеещи в Донбас. Благодарни сме на нашите колеги от БРИКС, които ефективно се опитват да сложат край на тази ситуация и да постигнат справедливо решение с мирни средства.“

Владимир Путин напомни, че през следващата 24 г. година Русия ще е домакин на срещата на БРИКС, която ще се проведе в руския град Казан, като поема и председателството на икономическия съюз.

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

Коментирай първи

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.




Въведете кода за проверка: *