ГЕРБ ОБЯВИ ИЗУМИТЕЛНАТА СИ ПРЕДИЗБОРНА ПРОГРАМА! Вижте още Колко Милиарда ще Изтегли Винету ако го Изберем! Виж Тук:

За всеобща изненада на българския народ, напоследък се разкри една велика „тайна“. Гербаджиите, начело със своя генерален секретар, пардон главен председател, отново за кой ли път, нищят управленска програма. Неизкушените и непроникнали в дебрите на политиката български граждани учудено се питат, поради каква причина тези герберски „титани“ на мисловната дейност от 2009 г. насам не са успели да направят тази програма или доктрина?

И какво аджеба са правели тогава през всичките тези години до ден днешен?

Но това са въпроси от партийната „кухня“, на които трябва да отговорят Борисов и неговата клика. Това, на което ние трябва да се спрем, са указанията на „Главния“, тоест на Борисов. По-точно заповедите към неговите подчинени, уж съпартийци, а всъщност момчета и момичета за всичко, които са специално подбрани да изпълняват безропотно волята на „Главния“.

В програмата, партийците от ГЕРБ трябвало да мислят за приоритети. Но най-важното, според Борисов, било да няма популизъм. Да не се обещава нищо, което хазната не можела да изпълни. Това било най-важното „обещание“ на Главния гербаджия към българския народ.

Нека видим какво на практика означава това „обещание“ да не се обещава нищо? Преведено на общодостъпен език то означава да не се прави нищо. Щом нищо не обещаваш, значи нищо няма да правиш.
Ами то много лесно така. Както и в предните два недовършени мандата, нищо няма да обещават и нищо няма да правят. Не за друго, а защото били „истински“ политици, каквото и да означава това. Само популистите обещавали. Но в ГЕРБ няма популисти, затова нищо не обещават и нищо не правят. Освен да направят някой друг километър магистрали, които при първия сняг стават капани за хората, които са имали глупостта да пътуват по тях. И да санират някой друг блок. Това е!


Ако продължим нататък в тази все още недовършена „програма“, наречена с помпозното име „доктрина“, ще видим, че най-важният приоритет за членовете на трендафилската партия бил здравеопазването.
Ами то здравеопазването, че е приоритет, приоритет е. Но ако ще го правят пак с министър като доктор Менгеле, пардон Москов, то по-добре да не се захващат. Защото неговата „реформа“ скалпира здравето на всички българи и ги изхвърли на огромни опашки за пръстови отпечатъци. Както и в списъци за чакащи, които не били спешни случаи. Ами не му ли е ясно на този „доктор“, че опазване здравето на нацията започва с превенцията. А не със спешните случаи, които болниците и сега приемат и лекуват. Не е ли ясно на „мъдреците“ от партийката на Борисов, че да разделяш болните на спешни и неспешни и престъпление. Срещу Конституцията. Защото там пише, че всеки има право на адекватно лечение.

Има и още нещо. След като здравето е приоритет, откъде ще се вземат пари за реновиране на стария сграден фонд на болниците? И откъде ще се вземат пари за ново, съвременно оборудване на болничните заведения? Защото е ясно, че с наличната изключително стара техника не може да се провежда каквото и да било лечение. Да не говорим за съвременно такова.

Значи пак опираме до пари. Но „Главният“ каза, че няма пари, защото държавата имала дългове. И хората с основание се питат има ли спасение от този омагьосан кръг?
Спасение има! Но Борисов и ГЕРБ няма да ви го предложат.
Защото така са им наредили техните западни началници. От „Америка за България“ или други подобни антибългарски фондации.

След 27 години капитализъм, вече и на малоумните им е ясно, че една държава не може да се издържа само с данъци. Колкото и да се увеличава данъчното бреме за народа. Защото ако парите от данъци стигаха за покриване на всички разходи, никой нямаше да се труди да прави икономика.

Вече и на децата им е ясно, че за да има пари в бюджета, трябва да се направи нещо съвсем простичко. ДЪРЖАВАТА да инвестира в развитие на най-важните отрасли на икономиката. Да инвестира в развитие на промишлеността, в развитие на селското стопанство, в развитие на енергетиката, в развитие на високите технологии. И да търси пазари за произведената продукция.


Защото ако чакаме частни инвеститори ще има да чакаме още сто години. А може и повече. И защото частният „инвеститор“ гледа да ограби държавата, а не да й помага. Частникът помага само на себе си.
Лошото е, че положението в нашата държава е още по-плачевно. Не само, че нямаме никаква икономика, но Борисов натовари българите и с непосилен многомилиарден заем. Който на всичко отгоре няма с какво да изплащаме при липсваща икономика.

Затова оттук нататък имаме само два пътя. Или да развием поне най-важните отрасли на икономиката и да търсим пазари… Или да продължим да вземаме заеми, които не можем да върнем. И след 5-6 години да изпаднем в ужасяваща и убийствена за хората дългова криза, като в Гърция.

Борисов е избрал втория път. Защото така са наредили неговите началници от „добричкия“ Запад.
А българите да правят каквото си искат. Винету се готви не само да им одере кожите. Но и да ги скалпира.
Това ни готви Борисов, ако му позволим да се самоизбере за пореден път.
И отново стигаме до извода, че единственото спасение от желязната и зловеща хватка на Западния глобален и унищожителен за България неолиберализъм, е скоростно напускане на ЕС и НАТО! Skandalno.net
Автор: Иво Македонски, Skandalno.net

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

7 коментара

  1. С писане и предупреждения няма да стане! Трябват решителни действия от Радев и назначеното от него служебно правителство- арести,смяна на всички областни управители и началници на всички дирекции на полицията в областните градове които в момента агитират предизборно за ГЕРБ. И 2014 г. преди изборите пишехте какво ще направи ГЕРБ като спечели изборите- как в програмата им е заложено че пак „ще стягаме коланите“,за намеренията и плановете им за нови милиардни кредити,как народа ще плати 5 милиарда за грабежа на века в България аферата КТБ,как ще вдигнат отново здравните вноски защото до 2009 г. при Станишев бяха 10 лв. и 20 ст. а веднага като дойде ГРАБ на власт ги направи 16.80 лв. А сега от нова година за всички трайно безработни ги вдигна на 18.20 лв. Вдигнаха данъци,винетки/При Станишев бяха 52 лв годишна а сега 97 лв/ и въпреки всички предупреждения ГЕРБ 2014 г. спечели изборите защото назначеното от Плевнелиев марионетко правителство на Близнашки,всички областни управители и шефове на дирекции на МВР работеха за ГЕРБ. Така че пак ви казвам- с писане и предупреждения няма да стане,трябват реални действия от Радев и назначеното от него правителство. Само така ще се запазят симпатиите на тези 2 млн. и 63 хил. човека гласували за него и ще бъдат мотивирани да излязат да гласуват и на парламентарните избори срещу хунтата. Защото ГЕРБ има около 800 хил. души корпоративен вот- 300 хил човека държавни служители и техните семейства които 7 год. бяха на тяхната ясла. 200 хил. роми които гласуват винаги за тях срещу заплащане купени от област ните им координатори, 200 хил. старци по селата подвеждани и лъгани от ГЕРБерските кметове със заплахи за спиране на пенсии стават общо 700 хил. и 100 хил. полицаи,виенни и част от учителите на които на тази непроизводителна прослойка Боко им вдигна заплатите почти двойно и с делегираните бюджети на училищата вземат над 1500 лв. Ето ги тези 800 хил. твърд електорат за шайката,но се надяваме че с решителни действия на сегашното правителство останалите милиони Българи ще неутрализират корпоративния и купен вот.Днес на 9-ия ден от новото правителство за първи път ни харесаха действията на Радев който върна закона за концесиите и назначиха Валъо Тарандов за зам.- министър на правосъдието и се надяваме да действа твърдо.Трябват действия ,иначе с Веселина Томова ще продължим да критикуваме когато няма адекватни мерки спрямо предишното управление. И аз тук ще продължа да ви критикувам като последните 5-6 дни ако в най скоро време не бъдат сменени ГЕРБаджийските облаюстни управители и назначените от ГЕРБ полицейски шефове. Защото за да се мотивират гласувалите за Радев трябват действия а не „надграждане“ и „интелигентно помирение“ с мафията. Да ви е ясно!

    • До Грузин: Напълно ни съгласявате! :) На разумни аргументи и градивна критика няма какво друго да отговорим! Поздрави!

  2. Приятели,

    Какви са резултатите до сега от управлението на герберастките тъпигьози и соросоидните-дебили…:
    – Не познаха избора “брекзит” на британците.
    – Не познаха избора “Д. Тръмп” на американците
    – Не познаха за провала на КриСталинка
    – Не познаха избора “Р.Радев” на българите
    – Не познаха провала и наказването на Ренци от италианците
    – Не познаха и победата на Путин в Алепо и провала на Обамчо пред Мосул…
    – Не повишиха пенсийте и заплатите до нивото на реалната ни производителност…
    (…Приблизително двойно…!!!)

    Обаче… ПАК НИ ЛЪЖАТ…:
    – „НИЕ МОЖЕМ ДА УПРАВЛЯВАМЕ…“

    Те затова са ТЪПИГЬОЗИ, защото никога нищо не разбират… Нито ОТ политика, нито от икономика и енергетика, нито НАРОДА СИ…разбират единствено и то ДОБРЕ само от кражби и корупция…
    .

  3. Грузин !напълно сте прав !!!! трябва системен контрол за да не изтърве юздите генерала защото той е длъжник на народа който му гласува доверието пишете….зада може генерала да има поглед върху всичко66

  4. Румка навярно съществува Тъпигьозъм и този който е сляп ги вижда че Те са абдакирали от сигурност и МВР се е превърна Ренесанс за пенсионери чрез които източват бюджета .

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.




Въведете кода за проверка: *