Мръсна Стъкмистика! Галъп: БСП води с 1 %! ЕСТАТ: ГЕРБ води с 9 %! Истинските резултати Виж Тук:

В България се случи чудо!

В един и същи ден (на 1 февруари- вчера) 2 социологически агенции публикуваха данните си от проучване на нагласите на хората за изборите през март. Но разминаването в прогнозите им е толкова драстично, че и дума не може да става за „просто някакви си отклонения в рамките на допустимата социологическа грешка“. Все пак разминаване от 10 % между агенциите говори или за тотална некадърност, или за поръчка!

Ако парламентарните избори бяха днес, в Народното събрание биха влезли 5 партии и коалиции. Това огласиха от социологическата агенция ЕСТАТ,  която на всичкото отгоре се самофинансирала да направи проучването, за да го поднесе безплатно на жадните за новини българи.
Според стъкмистиката на ЕСТАТ за ГЕРБ гласа си биха дали 36.1 % от избирателите.

Пак според ЕСТАТ БСП ще получат с 9 % по-нисък резултат, като ще бъдат подкрепени от едва 27.5 % от отишлите до урните. На третото място, като коркова тапа и напълно неочаквано, изскача партията на Веселин Марешки „Воля”, която получава  8,4 % – с близо два процента повече от  „Обединените патриоти, които получават скромните  7 %. ДПС е сложена в кюпа на победилите пет само от кумова срама, като са й отредили едва 6 %.

Реформаторите обаче са наврени в кучи г*з с  2,4 %. Те, както и АБВ, БДЦ, ДСБ и други разклонения на дясното и лявото изобщо не влизат в парламента.

ЕСТАТ изби рибата със супер наглото си „социологическо проучване“, според което ГЕРБ води на БСП с 9 %

Все пак, от някакво остатъчно чувство за приличие, проучването показва, че от политическите лица все още с най-високо доверие сред хората се ползва президентът Румен Радев – 53 %. Но след това витиевато се споменава, че второто място си оспорвали Бойко Борисов и Веселин Марешки. С колко процента – изобщо не се споменава. Може да са 5, може да са 10. Кой както иска, така да си ги наглася!

По същото време, само няколко часа след ЕСТАТ, и агенция „Галъп“ обяви:
Ако изборите бяха днес, в парламента щяха да попаднат 5+1 формации. БСП повежда на ГЕРБ с 1 процент, а изравняването на силите на двете партии се затвърждава, като тенденцията е подкрепата за БСП да продължава да върви нагоре.

Това се дължи на няколко комбинирани фактора. Единият е мобилизацията на БСП след избора на ново ръководство на столетницата начело с Корнелия Нинова, както и силната инерция от спечелването на президентските избори. Другият фактор за възхода на левицата е загубата на ГЕРБ на същите президентски избори. Защото когато загубиш избори, в периода след това продължаваш да губиш точки и доверие след електората, защото той усеща, че си в слаба позиция. Освен това, за 8 години в управлението ГЕРБ събра доста негативи и много хора искат промяна.

 

Според „Галъп“ още четири формации събират подкрепа от над 4% – Обединените патриоти (11,9%), ДПС (8,2%), „Воля“  на Веселин Марешки (7,7%) и РБ (4,3%).

Е, драги читатели. Това са цифрите, това са фактите. Както искате, така ги тълкувайте. При едното проучване БСП води с 1 процент на ГЕРБ и левицата продължава възхода си, а при другото БСП пада с 9 процента. И това се случва в рамките на един и същи ден. Няма начин такова грандиозно разминаване да се е получило случайно!

Тук не става въпрос за статистическа грешка, а за пълна манипулация на общественото мнение чрез… брутална лъжа и изкривено представяне на самото обществено мнение.

На финала ще цитираме проучването на ЕСТАТ, което социологическата агенция направи малко преди президентските избори през ноември:

„Независимият кандидат Веселин Марешки получава 15,2% подкрепа и се нарежда на трето място, според социологическо проучване на ЕСТАТ. Кандидатът на партия ГЕРБ Цецка Цачева събира одобрението на 20,9 процента от хората, които ще  гласуват. Втори е кандидатът на БСП ген. Румен Радев с 15,5 процента“

Само да припомним на статистиците, че на въпросните избори Радев буквално размаза Цачева с 59,37 процента подкрепа.

Коментарът е излишен… Skandalno.net

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

2 коментара

  1. Тоя път като шибам Тиквата в гъза ще му дам да ми оближе кура.

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.




Въведете кода за проверка: *