ГЕРБ в Паника! ЗАДАВА СЕ НЕЩО СТРАШНО! Борисов Ударно Сменя Министри, за да ЗАДЪРЖИ ВЛАСТТА!

Паника тресе управляващата коалиция на ГЕРБ и ОП. На тайно заседание Борисов и коалиционните му партньори в хунтата са обсъдили натегнатата ситуация в държавата след края на евро-председателството. Общественото недоволство срещу управлението се е нагнетило до такава степен, че във всеки един момент може да избухне. За да предотврати очаквания страховит социален взрив, който би могъл да го изхвърли от властта, Бойко Борисов е решил да жертва няколко „бушона“ от правителството, издадоха хора от близкото му обкръжение.
Рокади ще има в поне 5 министерства. На това превантивно действие са се споразумяли след дълги обсъждания ГЕРБ и Патриотите.

В Министерство на вътрешните работи положението е най- тежко. Въпреки несекващите скандали във ведомството, министър Валентин Радев упорито отказва да подаде оставка. А единствената причина все още да е на поста си, е близкият му приятел и единствен поддръжник в момента – Цветан Цветанов. Да, министър Радев е протеже на човекът на ЦРУ в България – Цветан Цветанов. Именно по тая причина и Борисов до момента не смееше да уволни некадърника Радев. Банкянския призна, че преди няколко месеца се „карал“ на Радев заради издънките с избягалите затворници. Карал му се и след убийството на единия от тях – Пелов, който през цялото време бил в родния си град, но полицията така и не отишла да го арестува, макар че много добре знаела къде е. Редица МВР експерти са категорични, че министерството е тотално разсипано. А в момента тече вот на недоверие към правителството именно заради сектор сигурност. Колкото и Цветанов да крепи Валентин Радев, Борисов ще трябва да спасява кабинета и МВР-шефът първи ще изхвърчи.

Вицепремиерът Валери Симеонов е вдигнал мерника на министърката на туризма Николина Ангелкова, като дори я даде на съд заради опита й да продаде държавни плажове. Ангелкова обаче може да се окаже голям залък за Симеонов. Защото именно тя е топлата връзка между ДПС и ГЕРБ. И основен гарант за присъствието на Доган в управлението на страната. Ангелкова започва кариерата си в политиката още като студентка при Ремзи Осман от ДПС. Баща й пък е известен бизнесмен от кърджалийско – Панайот Панайотов, и неведнъж името му е било замесвано в корупционни скандали. Съпругът на Ангелкова – Христо Ангелков, рязко се замогна покрай поста на жена си, но никой, разбира се, не пита откъде са му парите. Така че, Николина Ангелкова е от едрите риби в правителството и едва ли Борисов ще посмее да я смени. Най- вероятно ще успокои възпаления Валери Симеонов като му подхвърли някой тлъст кокал от държавната софра.

Борисов и партньорите му са се разбрали Външната министърка Екатерина Захариева да смени ведомството, като отново оглави Министерство на правосъдието. След като изпълни американската поръчка да ликвидира вековната връзка между България и Македония чрез признаването на македонската нация и език, Захариева трябва да бъде покрита. То е ясно. Бившата секретарка на Плевнелиев заложи бомба и в Пиринска Македония, след като одобри името Северна Македония. Та, след като отвори пътя за натикване на македонците край Скопие в НАТО, Захариева напира да се върне в правосъдното министерство, за да го „реформира“. Пак по поръчка на САЩ. Явно американците са й възложили новата отговорна задача като награда за добре свършената поразия с Македония.


 А какво ще стане със сегашната правосъдна министърка Цецка Цачева? „Вярното куче на Борисов“ (както сама се е определяла), ще цъфне на челно място в листите за евродепутати на ГЕРБ.

След като изтече българското евро-председателство, Лиляна Павлова остава без министерство. Тази вопиюща „несправедливост“ обаче ще бъде поправена от Бойко Борисов. Една от най- спряганите версии е, че Павлова ще оглави листата за евродепутати на ГЕРБ. Но има вариант и да я върнат обратно в регионалното министерство. Като досегашният шеф на ведомството – Николай Нанков оглави министерство на транспорта. Заради личната трагедия, която го сполетя, Ивайло Московски е предпочел да поеме по-скатана длъжност- дипломатическа мисия зад граница.

Друга рокада се очаква и в еко-министерството. Министър Нено Димов, който е от квотата на патриотите (иначе бивш кадър на ДСБ), е натоварен с тежката задача да издейства втора ски писта в Банско за олигарсите в курорта. Протестиращото соросоидно лоби на олигарха Иво Прокопиев обаче постоянно създава спънки, а министър Димов така и не съумя да се справи с него. Патриотите обаче са категорични, че няма да се откажат от Нено Димов.

Така или иначе, каквито и промени да направи Борисов, няма да успее да избегне предрочните избори… и падането си от власт! Skandalno.net

Автор: Надя Колева, Skandalno.net

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

един коментар

  1. До като в МВР не се извърши обстоен преглед на кадрите трусовете не ще секнат Не малка част от кадрите на ръководни длъжности и държавни служители са бивши ДС-ченгета, които сега са легнали в услуга на новия господар ЦРУ. .Олицетворение на това е констатацията на Минчо Спасов в пресата за теч на информация от службите и къртици из между тях .две

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.




Въведете кода за проверка: *