Министър Димитрова продължава да НАГЛЕЕ: Не съжалявам за билета от 8300 лева! Цветанов Скочи да я Спасява… но се случи Нещо Неочаквано:

“Зам. министърката Росица Димитрова не е виновна за скъпия самолетен билет. Тя е ценен кадър на ГЕРБ, затова сега ще я назначим за съветник на Валери Симеонов“. Това заяви Цветан Цветанов по повод скандала със зам.- социалната министърка, която летя до Ню Йорк с VIP-билет за 8300 лева… и то в разгара на протестите на хората с увреждания. Припомняме, че на отвъдокеанското си рандеву Димитрова бе придружена от държавния експерт от отдел „Интеграция на хората с увреждания“ Надежда Харизанова, чийто билет също е бил на цена от 8300 лв.

Цветан Цветанов скочи в люта защита на компрометираната зам.эминистърка от ГЕРБ Росица Димитрова.

Първоначално Росица Димитрова опита да се оправдае, че въпросния билет не бил купен лично от нея. В последния момент се оказало, че трябва да лети за конференция в Ню Йорк, а не за първоначално предвиденият симпозиум в Чили. Но под силния натиск на протестиращите в момента из цялата страна майки на деца с увреждания и възмущението на обществото от безумния й харч, зам. министърката бе принудена да си хвърли оставката.

Но не си мислете, че след напускане на министерството, Росица Димитрова се прибира безславно в родното Велико Търново, откъдето е избрана и за депутат. Оказа се, че компрометираната дама е поредният в дългия герберски списък от издънили се „много ценен кадър на ГЕРБ“, както се изрази Цветан Цветанов. Той и Димитрова се познават от дълги години. Самият Цветанов винаги се кандидатира за депутат от листата във Велико Търново. Която листа, както се досещате, реди самият той.

Та „ценният кадър“ Росица Димитрова няма да отпадне от държавната хранилка. Цветан Цветанов заяви, че ще бъде преназначена като съветник на Валери Симеонов.

Вторият в ГЕРБ защити зам. министърката с пламенна реч, в която разкри, че в Ню Йорк за да спести държавни пари, Димитрова спала безплатно в общежитието на консулството ни. Интересно дали така е отчетено и по документи или трябва сляпо да се доверим на думите на Цветанов.

А за скъпите билети най-издигналият се физкултурник в държавата обвини социалния министър Бисер Петков. Димитрова била напълно невинна.

И за да поправят несправедливостта с оставката й, ГЕРБ я връщат на работа, но в друго министерство.

След като се успокои, че достъпът й до държавната хранилка е гарантиран отново, Росица Димитрова се отпусна и най- нагло призна, че всъщност знаела колко струва самолетния билет. Но въпреки това решила да отиде на симпозиума в Ню Йорк, защото бил много важен. „Не съжалявам, че отидох“, изцепи се най- нагло Димитрова.

Росица Димитрова и Надежда Харизанова на симпозиума в Ню Йорк. Двете дами летяха до там с прескъпи самолетни билети от по 8300 лв. бройката.

Откакто ГЕРБ са на власт, подаването на оставка се превърна в чисто символичен акт без никакви последствия. Прави се само за пред наивния електорат. След което премиерът или връща провинилия се на поста му, или го преназначава в друго министерство, защото е авер на „негов човек“ Примерно!

Какъв сигнал подава министър- председателя Борисов до подчинените си: Правете каквото искате. И колкото и да съгрешите, аз няма да ви приема оставката. Или, в краен случай, ще ви преназнача в съседното министерство. И после същият този премиер обяснява, че нямало корупция сред служителите му. Как да няма – самият той им позволява да безчинстват, дори без минималния риск да изгубят поста си!

Ето това е порочната авторитарна система на ГЕРБ, щедро финансирана и крепена от ЕС и САЩ: Безскрупулна колониална администрация, която безчинства безнаказано и трупа богатства от продажбата на българските национални интереси и издевателствата над народа. Skandalno.net

Автор: Надя Колева, Skandalno.net

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

Коментирай първи

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.




Въведете кода за проверка: *