Илияна Йотова със Страшно Разкритие: МИГРАНТСКА Катастрофа Връхлита България! Вижте какво ни готви ЕС:

Промяна в политиката на ЕС по отношение с мигрантите няма да има в скоро време, а това означава едно – много тежки последици за България. Така вицепрезидентът Илияна Йотова коментира предстоящата среща (тази неделя) между Германия, Австрия, Франция и държавите, които са външни граници на ЕС, сред които е и България.

Срещата се свиква спешно от немският канцлер Ангела Меркел, на която й е поставен ултиматум, че ако не намери бързо решение на мигрантския въпрос, ще загуби властта в Германия. Коалиционните й партньори – баварската партия ХСС, я призоваха за светкавично разрешаване на кризата с бежанците и заплашиха, че ако до 20 дни не реши проблема, те ще напуснат коалицията и правителството ще падне.

И тъй като Меркел няма много време, спасителното за нея решение е „Дъблинското споразумение“. Според него, мигрантите могат да бъдат връщани обратно в първата държава от ЕС, където са получили регистрация. Така най-наводнените с мигранти страни, каквито са Австрия и Германия, ще могат да върнат бежанците си към държавите, които са външна граница на ЕС, сред които е и България.

„Ако „Дъблинското споразумение“ започне да се прилага, България ще се превърне в санитарен пояс на ЕС“, коментира вицепрезидентът Йотова. Германия и Австрия са категорично решени да го наложат на държавите, които сме външна граница на ЕС, като ни залъгват с допълнителни субсидии. Вицепремиерът и вътрешен министър на Италия – Матео Салвини обаче е категоричен, че държавата му няма да приема повече нито един бежанец. И дори заплашва, че ако ЕС се опита да им наложи противното, Италия ще напусне Съюза.

Бойко Борисов също е категоричен, че България няма да се съгласи на сделката да приеме още мигранти срещу пари. Той заяви в парламента, че ще настоява за затваряне на границите на ЕС, както и за създаване на бежански центрове в страните от Северна Африка.

Идеята за сключване на споразумения с държавите от Северна Африка за спиране на мигрантската вълна всъщност намира широка подкрепа сред много от европейските лидери. Германия и Австрия обаче, незнайно защо, предпочитат изпълнението на Дъблинското споразумение – тоест – да напълнят с мигранти периферията на ЕС, където е и България.

Имаше и идея за създаване на бежански центрове в Албания, която хем е в Европа, хем не е част от ЕС. Но така бежанците пак остават на територията на Стария континент. Албания няма нищо против, защото се надява след този реверанс, ЕС по-бързо и лесно да я приеме в редиците си.

Според вицепрезидентът Илияна Йотова, срещата между лидерите на ЕС в неделя ще е само подготвителна и със сигурност ще има и следваща. Но намирането на единно решение в ЕС по въпроса с мигрантите, ще е много тежък компромис. Затова се очаква големите в ЕС да атакуват с всички сили най-слабите и уязвими звена на съюза, сред които безспорно е България, категорична е тя. И ако страната ни не защити до край интересите си, рискува да се превърне в мигрантското бунище на ЕС. Skandalno.net

Надя Колева, Skandalno.net

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

един коментар

  1. Едно време, когато Иран и Ирак воюваха помежду си, Западът финансираше едновременно и двете страни. Целта беше да властва и да граби природните им богатства. Това продължава и до ден днешен. Тези нещастни мигранти не бягат доброволно. Те са принудени, така както нашите младежи са принудени да напускат България. Целта на Билдербергите, господарите на Запада е намаление населението на Земята и пълен контрол чрез едно световно правителство. И всичките тези войни и нещастия сполетели човечеството са резултат от техните цели. Дали обаче Русия и Китай ще позволят на запада да осъществи своите намерения? По-вероятно е 3-та Световна война и край на всичко живо.

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.




Въведете кода за проверка: *