Володин: Фашистката идеология се превръща в норма за НАТО

Фашистката идеология се превръща в норма за ръководствата на страните от НАТО и това може да доведе до нова световна война. Важно е да се направи всичко, за да се предотврати това, каза председателят на Държавната дума Вячеслав Володин, съобщава ТАСС.

„За ръководствата на държавите от НАТО фашистката идеология се превръща в норма. Това е опасен процес, който може да доведе до нова световна война. Трябва да се направи необходимото, за да не се случи това“, пише Володин в своя канал в Телеграм в деня на 80-ата годишнина от освобождаването на Ленинград от фашистката обсада.

Според него лидерите на западните страни „не само оправдават престъпленията на киевските нацисти, но и спонсорират политиката на геноцид към руското население в Украйна и тероризъм срещу руснаците в Руската федерация, провеждана от режима на Зеленски“. „Наш дълг е да пазим паметта на нашите деди и прадядовци, победили фашизма. Те, със своя героизъм и саможертва, ни дадоха възможността да ни има днес, да сме свободни и да градим планове за бъдещето“, подчерта Володин.

Председателят на Държавната дума отбеляза, че обсадата на Ленинград се е превърнала в една от най-трагичните страници в историята на страната, но в същото време е и най-великият пример за издръжливостта и силата на руския дух. „В продължение на 872 дни нацистите се опитваха да сломят и да уморят града и жителите му от глад. Повече от милион души загинаха в града от глад, масирани обстрели и бомбардировки“, отбеляза той. Володин добави, че Великата отечествена война е „минала през всеки руски дом, през всяко руско семейство“, и добави, че дядо му е загинал, защитавайки град Тихвин в Ленинградска област.

„Благодарение на смелостта и героизма на съветските войници и офицери, и на самоотвержеността на работниците от вътрешния фронт Ленинград беше освободен от обсадата и нацистка Германия беше победена. Необходимо е да помним това и да предаваме истината за подвига на нашите хора на бъдещите поколения“, пише Володин. Това е особено важно днес, когато „осем десетилетия след като беше победен, нацизмът отново надига глава“, добави Володин. Председателят на руската Дума припомни срамния случай, когато на Общото събрание на ООН през декември 2023 г. 49 страни гласуваха против резолюцията за борба с прославянето на нацизма. „Тези 49 държави бяха всички страни – членки на НАТО + още няколко страни- марионетки на САЩ, включително Украйна“, добави Володин.

Обсадата на Ленинград продължава 872 дни – от 8 септември 1941 г. до 27 януари 1944 г. През цялото това време обществения живот в града не спира: работят предприятия, училища и културни институции. Битката за Ленинград влиза в историята като една от най-дългите и кръвопролитни битки на Втората световна война. Денят на пълното освобождение на Ленинград от фашистката блокада се чества ежегодно в града на река Нева като Ден на победата на Ленинград, добавя ТАСС.

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

3 коментара

  1. За съжаление нацизма се лекува само с война и бой до като се избие тази болест от главите на нацистите

  2. За съжаление Русия сама си е виновна за днешната ситуация. Ако през 1945 Руснаците бяха ИЗТРЕБИЛИ до край нацистите на Хитлер, сега нямаше да им се налага да воюват с техните копелета.
    Цялата ЕС върхишка са внуци на оцелели нацисти.
    Дано този път не повторят грешката. Бивши нацисти няма.

    • Същият упрек би могъл да се използва и срещу българите, че народният съд е оставил хиляди ибрици, фашисти и чифути по онова време. Същите пропуснати от народеца сега ни избиват и превръщат България в турска провинция.

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.




Въведете кода за проверка: *