Волен Сидеров Разкри: Готви се ПРЕВРАТ СРЕЩУ ВЛАСТТА на Бойко Борисов! Вижте имената на метежниците:

Покрай кризисно подадените оставки на тримата министри – Николай Нанков, Ивайло Московски и Валентин Радев, лъсна със страшна сила дълбокото разделение в ГЕРБ. Разделение по линията Борисов- Цветанов, което е на път да катурне не просто властта на Борисов, а  цялото неолиберално про-западно статукво в България.

За да тушира страховития асфалтово-корупционен скандал покрай трагедията край Своге, при която загинаха 17 души, Премиерът поиска оставките на тримата си министри. Неочаквано за всички обаче, Цветан Цветанов скочи като ужилен и заяви, че премиерът може да е поискал оставките, но не е сигурно дали парламентарната група на ГЕРБ (оглавявана от самия Цецо- б.а.) ще ги гласува.

Като по сигнал скочи и Валери Симеонов, който заедно със своето НФСБ замалко не събори правителството. И той със същото искане: Тримата министри да си останат на постовете. Което даде основание пък на Волен Сидеров да заяви открито, че има заговор срещу Борисов, в който участват хора от ГЕРБ и НФСБ. За напрежение и боричкания в партията-държава призна и Томислав Дончев. Голямата разправия била заради трите оставки, чистосърдечно сподели Дончев макар и да се опита да го представи като „сблъсък на идеи“. Въпреки, че и кучетата у нас знаят, че популистката ПП ГЕРБ и „идея“ са взаимно изключващи се понятия.

Припомняме, че още миналата зима Волен Сидеров заяви, че Цветан Цветанов се изявява като кардинал в сянка и се опитва да се бърка в работата на правителството чрез марионетката си Валери Симеонов. Тогава Сидеров изрази опасение, че ако продължи в същия дух, Цветанов може да събори правителството.

Думите на Сидеров са на път да се сбъднат сега, след като Валери Симеонов се опълчи яростно срещу оставките на Московски, Нанков и Радев и поиска спешно преразглеждане на коалиционното споразумение. И за десерт обвини Борисов в авторитаризъм. Междувременно отношенията между лагерите на Сидеров (който е верен на Борисов и открито не понася Цветанов), и Симеонов (марионетка на Цветан Цветанов), рязко се влошиха. Сидеров настоя НФСБ да напусне правителството, а Валери Симеонов заплаши, че ще го направи като едното нищо.

Докато не стана ясно днес, че оставките на тримата министри в крайна сметка ще бъдат приети, Цветан Цветанов и протежето му Цвета Караянчева се скъсаха да обикалят телевизиите и да говорят, че не е сигурно дали ПГ на ГЕРБ ще гласуват освобождаването им. Думи, които категорично противоречаха и оспорваха решението на Борисов.

В отговор на медийната кампания на Цветанов и Караянчева, Томислав Дончев, който е сред най- верните на Бойко Борисов, хукна по телевизиите да брани Вожда си. Дончев се видя принуден да признае, макар и с половин уста, че в ГЕРБ има напрежение. Опита се да замаже дълбокия разрив и го представи като „сблъсък на мнения“. Но за никого в държавата не е тайна, че в ГЕРБ винаги е царяло едно мнение – това на Борисов.

Дали Цветан Цветанов е опасен за властта на Бойко Борисов в ГЕРБ и в държавата? Със сигурност да. Цветанов е човекът, който изгради структурите на партията из страната и продължава еднолично да дърпа конците на местните феодали. Той ръководи и парламентарната група на ГЕРБ. И най- важното – през последната година посещенията му в САЩ подозрително зачестиха. А след всяка своя вашингтонска визита логорейният Цветанов превъзбудено и неспирно каканиже за „евроатлантически ценности и принадлежност“ – думи, които Борисов отдавна не е изричал. Припомняме, че Цветанов се противопостави открито на отказа на премиера да експулсира руски дипломати от България. Политикът Борисов, както и партията му ГЕРБ бяха създадени и финансирани от немската фондация „Ханс Зайдел“, пряко свързана с баварската партия ХСС – верен коалиционен партньор на Ангела Меркел. Затова и Борисов е персонална креатура и пионка на Ангела Меркел.

А както е известно, Германия и САЩ са в силно обтегнати отношения след избирането на Доналд Тръмп за президент. И този сблъсък, съответно, се прехвърля и върху марионетките им по света. В България този конфликт се вижда съвсем ясно между американският лобист и ЦРУ-агент Цветан Цветанов и германският лобист Бойко Борисов.

Неслучайно за втори път тази година Борисов посети Израел, където направи всичко възможно да демонстрира близки отношения с Нетаняху… и дотолкова му се подмаза, че реши България да премести посолството си от Тел Авив в непризнатата от нито една държава нова столица Йерусалим.

Столът на Меркел се клати, а с него и властта на Борисов в България. Защото Тръмп им е вдигнал мерника и на двамата. И в тази напрегната ситуация Цветанов вижда своя шанс да излезе напред. Но без бой Борисов няма да се даде. Сега се надява на подкрепата на израелското лоби, за да остане на власт и съответно, да се отърве от Цветанов. Skandalno.net

Автор: Надя Колева, Skandalno.net

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

2 коментара

  1. Брей, каква дълбоко конспиративна статия може да се сътвори от елементарната ченгеджийска игра, за доброто и лошото копче! Многоуважаеми авторе, не надценявайте възможностите и влиянието им. Меркел, ХСС и прочие не са чували и виждали със сигурност министрите на Боксън. Пуделите пък се докарват, кой на електората си, кой на господаря си.

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.




Въведете кода за проверка: *