Война в ГЕРБ! Борисов погна протежетата на Цветанов! Как ще му отвърне бившият Втори в ГЕРБ:

Задава се брутална чистка в ГЕРБ в навечерието на местните избори през есента. По време на Националния съвет на партията през уикенда, Борисов обяви създаването на т.нар. Етична комисия вътре в партията, която да бди за кадри, които са се самозабравили и петнят имиджа на управляващите.

Вече са известни и първите „клиенти“ на комисията – кметовете на Банско и Сандански, за които е известно, че са протежета на низгвернатия Цветан Цветанов.

Кметът на Сандански Кирил Котев нашумя покрай скандала „Апартаментгейт“. Оказа се, че той е сред близките до властта, които са се облагодетелствали от еврофондовете за селски къщи, за да си построи луксозен частен имот. При това, в парка на града! В съседство се намира друг луксозен имот на местен големец от ГЕРБ – бившият зам.- министър на икономиката Александър Манолев, който скоропостижно подаде оставка след като скандала гръмна. Двамата дори си прекарали незаконен водопровод до имотите, който да захранва басейните им с минерална вода.

„Сандански е град на мутрите. Цветанов покровителства кмета.“, това разкри преди няколко месеца Янев Янев от РЗС, който е местен.

Другото протеже на Цветан Цветанов – кметът на Банско Георги Икономов, се очаква скоро да стане клиент на прокуратурата. Това сензационно признание направи самият Борисов на Националния съвет и разкри още, че кметът на Петрич също ще последва съдбата му.

Както Сандански, така и Банско, са типични примери за феодализиране на местната власт. Обществените поръчки се раздават само на близки до кмета бизнесмени, или направо роднини. Кметът на Банско също може да се похвали с луксозен имот. Местните наричат къщата му „малкия Рилски манастир“.

Дали Цветанов ще остане със скръстени ръце, докато Борисов разчиства хората му по места? Най- вероятно не. Цветанов не може да скрие нараненото си его и със сигурност ще се опита да отвърне на удара. Сам призна, че остава в ГЕРБ, но … няма да работи за ГЕРБ. Вместо това създава свое НПО, покровителствано от американски ястреби, чрез което би могъл ефективно да нанася удари по бившия си шеф, като се крие зад гърбовете на отвъдокеанските си благодетели.

Кметовете на Сандански, Банско и Петрич обаче са най- малкият проблем за ГЕРБ в навечерието на местните избори. Борисов намекна, че в кметът на Пловдив Иван Тотев, също ще бъде сред „отрязаните от корен“, защото не разбрал посланието за „червените лампи“. Така че, ГЕРБ най- вероятно няма да го издигнат за трети мандат. Да не забравяме, че едва спечели и втория, и то благодарение на няколко хиляди бюлетини, които му бяха наляти в урните на Столипиново.

Голямата въпросителна е дали Йорданка Фандъкова ще бъде издигната за четвърти мандат. Тя е сред най- близките до Борисов, но скандалите с баснословно скъпите ремонти на столицата и безобразното качество на извършването им, хвърлят сериозно петно върху Фандъкова и ГЕРБ. Така че, изобщо не е сигурно, че Борисов ще заложи на нея.

В третия най- голям град – Варна, положението не е по- добро за гербаджиите. Няма как лесно да се забрави скандала с нескопосаното кръгово за над 100 милиона лева, което пропадна още при първия дъжд. И то няколко часа след като Борисов го откри. skandalno.net

Надя Колева, skandalno.net

 

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

7 коментара

  1. Както всякя Престъпна и Корумпирана система и Шайката ГЕрП ще се разпадне от вътре под тежестта на алчността, кражбите, хаоса и беззаконието, които са философията на съществуването им!

  2. СЛАВА ВЕЛИК БРАТСКИ СРЪБСКИ НАРОД СЛАВА БРАТКО ДАЧИЧ ЦЕЛИЯ БЪЛГАРСКИ НАРОД ТИ БЛАГОДАРИМ ЗА ИСТИНАТА НИЕ НАРОДА НА БЪЛГАРИЯ ИСКАМЕ ДА НИ ИЗПРАТИШ СРЕТЕН ЙОСИЧ НА ГОСТИ В БЪЛГАРИЯ НА РАЗНОСКИ НА БЕДНИЯ БЪЛГАРСКИ НАРОД ХРАНА И ПОДСЛОН ОТ НАС НАРОДА ЩЕ ГО ПАЗИМ КАТО ОЧИТЕ СИ ИСКАМЕ ГО НА ГОСТИ ДА ОСВОБОДИ БЪЛГАРИЯ ОТ БЪЛГАРОУБИЙЦИТЕ ДА ЖИВЕЕ ВЕЛИКА БРАТСКА СЪРБИЯ КОСОВО Е СЪРБИЯ

  3. Рибата мирише от главата, начело на престъпното ГЕРБ е Тиквоний. Никакви комисии и пр. негови измишльотини не могат да замажат очите на изстрадалия български народ. Ще дойде и неговото време, няма прошка за предателите.

  4. СЛАВА ВЕЛИКА БРАТСКА СЪРБИЯ СРЕТЕН ЙОСИЧ ЗАПОВЯДАЙ В БЪЛГАРИЯ БРАТКО БЪЛГАРСКИЯ НАРОД ТЕ КАНИМ ВИНАГИ СИ ДОБРЕ ДОШЪЛ ЧАКАМЕ ТЕ ИДВАЙ

  5. СЛАВА ВЕЛИКА БРАТСКА СЪРБИЯ СЛАВА ИВИЦА ДАЧИЧ БЪЛГАРСКИЯ НАРОД ВИ ОБИЧАМЕ НЕ Е НУЖНО ИЗВИНЕНИЕ БРАТКО ДАЧИЧ КОСОВО Е СЪРБИЯ

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.




Въведете кода за проверка: *