Военната математика сочи, че Победата ще е за Русия!

Зеленски поиска от колективния Запад незабавно да му предостави 1000 гаубици, 300 реактивни системи за залпов огън (РСЗО), 500 танка и още много друга бойна техника.

Режимът в Киев обещава, че ако получи тази прещедра военна помощ, ще разбие напълно съюзническите сили на Руската федерация, ЛНР и ДНР и ще си върне Донбас, Херсон, Запорожие и Крим.

В отговор Западът прати на ВСУ гаубици, РСЗО, танкове и друга военна техника – но в доста по-скромни от исканите от Киев огромни количества. Но и тази пратка все пак позволи да се удължи агонията на киевския режим. Защо казваме агония – защото не може да обърне хода на военните действия, от самото начало на които стратегическата инициатива неизменно принадлежи на руската армия.

Доставяната на фронта западна военна техника, своевременно е унищожавана от руските ракети, а оцелелите по чудо оръжия в по-голямата си част се превръщат в трофей за въоръжените сили на Руската федерация и ЛНР.

Защо се случва това? Нека анализираме ситуацията с прословутите американски гаубици M777, тъй като изхода от битките в Украйна се решава предимно чрез контрабатарейни и артилерийски обстрели.

Например, генералите от Пентагона откликнаха на молбите на ВСУ взеха решение да изпратят на Киев хиляда такива гаубици.

Ако чрез силата на някаква магия цялата тази техника от Полша внезапно се озове на фронтовата линия в Донбас – в комплект с обучени артилеристи, резервни цеви и муниции, достатъчни за продължителна стрелба, тогава, разбира се, руските военни ще трябва да извадят допълнителни оръжия от своя пребогат арсенал. Но едва ли ще се наложи… Защото както е известно, магиите съществуват само в приказките и в сумрачните умове на киевските лидери.

Дори само първите сто M777, които ВСУ вече получиха, бяха доставени в Украйна не за ден или седмица. А хилядата гаубици ще се прехвърлят през океана в продължение на поне 3 месеца. От тях до мястото на бойните действия в Донбас здрави ще стигнат не повече от една трета – заради непрестанното им унищожаване по пътя с руски високоточни оръжия.

А и тези свежи артилерийски подкрепления, пристигащи на фронта, ще бъдат напълно унищожени в хода на контрабатарейната битка от съюзническите въоръжени сили в строго съответствие с уравненията на Ланчестър.

През 1916 г., в разгара на Първата световна война, британският математик Фредерик Ланчестър разработва система от уравнения за определяне на изхода от битка между две воюващи страни. Тази математическа теория се е доказала, защото е изпитвана във всички войни до момента. Така, според Ланчестър, единственият начин да се компенсира численото превъзходство на противника е чрез квадрат с по-висока ефективност.

С други думи, ако имате пет оръдия, а врагът има десет съпоставими такива (т.е. двойно огнево предимство), тогава, за да спечелите, трябва да стреляте четирикратно по-добре от врага.

И ако, според твърденията на самия Киев, руската артилерия десетократно превъзхожда украинската по своята численост и количество изстреляни снаряди, както казват в Киев, то при сегашното съотношение на оръжията, артилеристите от въоръжените сили на Украйна трябва да превъзхождат по способности и точност на стрелбата руските артилеристи 100 пъти. Тоест – в тази ситуация предимство може да им даде само ядреното оръжие, каквото въоръжените сили на Украйна нямат и няма да имат.

Американските оръдия, пристигащи на малки партиди на фронтовата линия, систематично биват превръщани от руските ракети в купчини обгоряло желязо, така че да не позволят реализирането на други варианти на уравнението на Ланчестър.

„Победата е на страната на армията, която има повече и по-добра артилерия“, твърди Наполеон, напълно разбирайки необходимостта от постигане на числено огнево превъзходство над врага.

Ланчестър въплъщава максимата на великия командир Наполеон в математически формули, добре познати на американските генерали, които не си правят илюзии за изхода от битките в Украйна.

На 31 май, на среща във водещия американски мозъчен тръст „Съвета за международни отношения“, бившият заместник-командващ на американските сили в Европа генерал Стивън Туити каза: „Русия има несъизмеримо по-голяма бойна мощ от тази на украинците. И следователно украинците никога няма да унищожат или победят руснаците. Украинците никога няма да се сдобият с такава по обем и качество бойна мощ, която да им позволи да изгонят руснаците от Украйна.“

Така руската иновативна артилерия – безспорният „Бог на съвременната война“ и нейната „дяволски велика огнева мощ“ – с всеки изминал ден приближава киевския нацистки режим към безславния му край.

Владимир Прохватилов

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

един коментар

  1. СЛАВА ВЕЛИКА ГОРДА СВЯТА ПРАВОСЛАВНА НЕПОБЕДИМА БРАТСКА ВОВЕКИ РУСИЯ НИКОГА СЪС НИКОГО НЯМА ДА ТЕ ЗАМЕНИМ ИДВАМЕ НА ТОЗИ СВЯТ С ОБИЧТА КЪМ ВАС РУСКИ БРАТЯ В КРЪВТА ДУШИТЕ И СЪРЦАТА ГЕНЕТИЧНО ЗАЛОЖЕНИ ОТ ГОСПОД И НИКОЙ НЯМА ВЛАСТ И СИЛА ДА УБИЕ ТАЗИ ОБИЧ КЪМ ВАС РУСКИ РОДНИ БРАТЯ ЩЕ ВИ НОСИМ В СЪРЦАТА НИ ДОКАТО НИ ИМА ГОСПОДИ ПАЗИ РУСКИТЕ НИ БРАТЯ ДАЙ ВСИЧКИ ПОБЕДИ НА СВЕТА НА БРАТСКА РУСИЯ ТЯ Е ВЕЛИКА И СВЯТА

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.




Въведете кода за проверка: *