Велизар Енчев: Отстъпваме пред Северна Македония! Вижте какво каза Дясната ръка на Румен Радев:

„… Ние не спорим за някакви факти в учебниците, а най-вече за отношението към тези хора в Северна Македония, които се смятат за българи. Историята се превръща в претекст за нарушаване на тези права. Ние не търгуваме с историята си, ние просто не я фетишизираме, което е съвсем различно…“ Това са думи на проф. Александър Маринов, председател на Стратегическия съвет при президента Румен Радев, изречени днес по БНР. Доста спорно мнение, бих казал! Даже прекалено спорно! С него проф. Маринов, който се брои за дяясна ръка на президента Радев, сменя историческия акцент в преговорите ни със Скопие, поставя го на втори план, а на първи изтъква правата на българите в РС Македония. Похитената от македонизма българска история е проблемът в полемиката ни със Скопие, драги, а не правата на човека.

Това е удобен и хитър подход, когато си решил да отстъпиш пред македонизма заради натиска на ЕС и САЩ. Заявяваш, че очакваш Скопие да впише „българско малцинство“ в конституцията си, наравно с шепата пребиваващи там сърби, власи, хървати и ….египтяни. И защо да не го направи РС Македония, след като от това няма да произтече почти нищо?

Удобното в случая е, че със смяната на акцентите ни се сервира алиби за вдигане на българската бариера пред македонското еврочленство.

И тъкмо това изявление на Маринов е другото име на капитулацията ни пред Скопие.

ПРО-АМЕРИКАНСКОТО ТРИО МАРИНОВ-РАДЕВ-ПЕТКОВ ПОДГОТВЯ КАПИТУЛАЦИЯТА НИ ПРЕД СКОПИЕ!

Правата на българите в Повардарието въобще не могат да са обект на преговори, те са императивна норма, заложена в хартата на ООН и в дузина международни конвенции за правата на човека.

Другаде е пропастта в двустранните ни отношения. Коренно различните позиции за Средновековната и Възрожденска история са препъни камъка в работата на Смесената историческа комисия.

Не потъпканите права на българите в Северна Македония са големият проблем!

Този проблем е следствие от похитената българска история, заложена преди 76 години от сръбските идеолози и скопските им агенти в т. нар. „македонска национална идентичност, език и история“.

Македонизирането на цели епохи от българската история, присвояването на знаковите български личности от тези времена с псевдонаучни фалшификати на Македонската академия на науките и изкуствата,  тоталната дебългаризация на плеяда средновековни и възрожденски владетели, просветители и църковни дейци е фундаментът на полемиката ни с македонизма.

Твърдото отстояване на нашата историческа истина не е фетиш, както внушава председателят на Стратегическия съвет при президента Радев.

Всъщност смяната на акцентите в българо-македонските преговори е търговия с историята. Skandalno.net

Автор: Велизар Енчев

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

2 коментара

  1. Велизар Енчев остава един от стожерите на дипломатическата мисъл и на морала. Слушам го и го гледам от години. Той събра електората на онова недоразумение,собственикът на СКАТ-Валери Симеонов. А когато един глупак влезе в шайката на Борисовия антураж, той се проваля КАТЕГОРИЧНО И ЗАВИНАГИ. Най-тъжното е, че такива нива като проф. Маринов се включват в мръсната игра,в реализацията на американските интереси.Има ли начин у нас поне да се намалят майцепродажниците, щото се погребваме с пълно съзнание че го правим. Американците си гледат винаги интереса,това историята и най-близката го доказват непрекъснато, което е похвално. Ние, обаче докога ще неглижираме нашият национален интерес, с което прогонихме една трета от младото си население в чужбина. И при всичко това виновни няма, всеки се измъква с краденото и си заживява щастливо и спокойно, като Цецко, Цачева, Плевналиев и колко други.

  2. Този сашоо не беше ли един от предателите на СДС-съкратено което означава Сътрудници Държавна Сигурност.Да прочете Жидов гроб този предател.

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.




Въведете кода за проверка: *