Българските медии станаха Бардаци! Проститутки хванаха микрофоните! Виж Тук:

Българската журналистика стигна дъното, ако може да има някакво по-дълбоко дъно мястото, на което от години дълбае.

Досега гилдията лаеше кампанийно и свирепо срещу спуснатите й от съответните спонсори мишени. Но явно в последно време конфликта между различните политико-икономически лобита се е изострил до краен предел, защото спонсорите взеха да дават шапки с пари, насъсквайки едните мастити журналистически слуги срещу другите.

Евродепутатът Николай Бареков изпрати есемес на Люба Кулезич, а тя пък от своя страна веднага го показа в ефир. Причина за гневната реакция на бившия шеф на фалиралата ТВ-7 била, че „псевдожурналистката“ обслужвала чужди интереси и обърквала главите на хората с фалшиви новини.

Текстът на съобщението е в типичната изящна словестност на бившия свирач на дудук в пловдивска кръчма и гласи: „По-отвратителни и дърти проституиращи същества като теб и Ангел Славчев не съм виждал! . Продължавай с ку*ванлъка. Двамата добре знаем, че той ти е най-силната страна!“ Кулезич пък тутакси изтипоса на екрана злепоставящото я съобщение. И поиска подкрепата и съчувстието на зрителите на телевизия BiT, където в момента се подвизава.

Какъв е моралът на Люба всеки може сам да прецени. Всички помним как навремето през ден канеше престъпника Цветан Цветанов в студиото си и се изявяваше като негов личен придворен глашатай, а Борисов й пращаше одобрителни, почти любовни есемеси.

Какъв обаче е моралът на Бареков? Колкото и да не харесваш някого, отива ли на бивш телевизионен шеф, който по едно време си купи Кулезич и тя задълго свири по свирката му, сега да я плюе със страстта на еврохамалин?

А ние да попитаме ли Бареков доколко беше истинска новината му за печатницата за бюлетини в Костинброд, която лично той разпространи ден преди изборите и кой каква роля играе в бардака? Тъй като и да е вярна, и да не е вярна, поведението му показва в момента роля на жрица…

Той обяви война и на Хекимян и не е ясно по новия си политически проект ли работи вече, или просто иска да влезе на бял кон в някоя телевизия, а защо не и във всички. В края на краищата, като му изтече евромаднатът, Бареков остава безработен.

На друг фронт Пеевските медии са обявили война на Нова и бТВ и дебнат всяка тяхна дума. И ха посмеят да интервюират някого, който е близък до Цветан Василев, или до реформаторите, и веднага изскачат зловещи заглавия от рода на: „Апокалипсис в студиото! Нагаждачи ни пробутват Радан Кънев!“, „Човек на Костов хвърля помия от екрана“. „Сервилни журналисти ближат…“ И прочие и прочие…

Войната между враждуващите групировки се ожесточи дотолкова, че поговорката „Гарван гарвану око не вади“ в обслужващите журналистически лобита бе потъпкана и драскачите сами започнаха да изкарват кирливите си ризи. Колко струвала къщата на Ани Цолова, с какви плочки си облепил Виктор Николаев банята, какви бонуси се раздавали в Нова, как Николаев тайно се целувал с Миролюба Бенатова и по-точно я държал за ръката, за което специално бяха пуснати папараци да душат. Всичко това излезе наяве за две седмици и само нощните им гърнета не бяха показани.

Гръмнаха и други клюки. То в гилдията всичко се знае– не са разкрили кой знае колко големи тайни.

Лора Крумова бе наречена „грантаджийка“. Не, че не е, де… Крупните суми, които „Америка за България“ й превежда за да манипулира зрителите в полза на САЩ и глобализма, лъснаха още миналата година. Сайт поведе война с „Лидъл“ понеже веригата отказала да му плаща за реклама. Професор Вучков излезе ку-ку. И всеки размаха омазаните гащи на другия, без да види кафявото по своите.

Добре е истината да излиза наяве. Ненормално е някой съмнителен професионалист, който се е добрал до екран и е поел едни ангажименти към разни НПО-фондации, да взима 7 000 лева заплата и 20 хиляди бонуси на тримесечие, а друг да се бъхти от сутрин до вечер и да рови в кофите за боклук да си дояде.

По-неморално е обаче едните слуги на властта да се хвърлят в яростна битка с другите. Защото тук не става въпрос за морал – кой колко бонуси е взел и честно ли е това. Става въпрос за това кой да лапне цялата баница и да обслужва статуквото и властта единствен и без конкуренция.

Нима смятате, че плюещите взимат по-малки заплати и живеят в по-тесни палати? И са по-морални? Въпросът тук не е в морала, а в кокала.

В момента властта на ГЕРБ и ПФ се клати, а мераклиите да застанат в опразнените им кресла и на кормилото на властта са много. Всеки цака пари на медиите, а всяка медия защитава спонсора си.

И върхът на парадокса е, че и едните, и другите се борят срещу фалшивите новини.

А срещу премълчаните новини някой бори ли се?

Не, дори във войната за парите на Сорос и партиите, медиите са единни.

Така става и в бардаците.

Проститутките си скубят косите за по-богатите клиенти, но никога не разтурят бардака.

Защото именно бардака ги храни. Skandalno.net

Станислава СЛАВОВА, Skandalno.net

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

един коментар

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.




Въведете кода за проверка: *