СКРИТАТА ИСТИНА ЗА СОЦИАЛИСТИЧЕСКА България! Вижте ОГРОМНАТА МОЩ на нашата НАРОДНА Република! Виж Тук:

От 27 години насам, а с небивала сила и острота от 3-4 години, във всички платени протестърски и мейнстриймовски медии се излива порой от невероятни в своята наглост и безочие лъжи и инсинуации по адрес на нашата социалистическа България.

Как преди 89-та г. Народната република била фалирала и нямало никакво производство, нито износ. Как хората живеели в глад и мизерия. И как Тодор Живков мислел само за кражби и далавери, и харчел народните пари, без да се интересува за народа.

Ето защо искаме отново да ви покажем истината, която всички, които живяха през онова време усещаха със сетивата си и с цялото си същество. Но не знаеха конкретните цифри и факти. А те са внушителни и впечатляващи.

Само за някакви си 20-тина години, от 1970 до 1988 г. България увеличава взривоподобно своя брутен вътрешен продукт. БВП на глава от населението бележи икономически ръст от 254 % – нещо, което в момента е немислимо дори за страни като САЩ, Германия, Англия и Франция. И се получава така, че през 1988 г. по съвкупен брутен вътрешен продукт България прави огромен скок напред и се нарежда на престижното 25-то място в света.

С други думи, приказките на западната пропаганда, че по времето на комунизма държавата ни била фалирала и се чудела какво да прави, са чиста проба лъжи, които нямат ни най-малка връзка с действителността.

Всички знаем, че българинът Джон Атанасов изобретява компютъра. Но не знаем, че в края на социализма България произвежда 45 % от всички компютри, които се правят в социалистическите страни. Това означава, че още тогава ние бяхме първа компютърна сила. Нашите учени и специалисти са водещи в компютърните технологии по онова време. И точно затова след избухването на „демокрацията“ новите ни господари от западните страни влязоха в бясна надпревара коя да открадне повече млади компютърни специалисти от нас. Окрадоха ни най-нагло и безочливо. И сега разправят, че сме били бедна държава с изчезващо население. Ами нали именно безмерната алчност на Запада е виновна за бедственото ни положение сега!

Нека отбележим, че данните, които съобщаваме се пазят в архивите на Националния статистически институт. Те са общодостъпни и всеки, който иска, може да си направи справка за това какво е било по времето на социализма и какво е положението на страната ни сега.

Ако продължим, ще видим, че по времето на социализма се изграждат най-големите заводи и предприятия, които са правени някога в България. Развиват се огромни мощности в сферата на машиностроенето, строителната промишленост, леката и хранително-вкусовата промишленост, строителството. Появяват се отрасли, непознати дотогава в България като фармацевтика, химия, електроника, нефтопреработваща промишленост. Предприятия – гиганти, каквито няма в цяла Европа, работят на територията на нашата страна. И ако направим един паралел, ще видим, че през довоенната 1939 г. в промишлеността на страната ни работят едва стотина хиляди души. А през 1989 г. тази бройка вече е 1 530 000 души.

Ами невероятното българско селско стопанство? Само обработваемата площ се измерва в стотици милиони декари плодородна земя. Именно през този период ТКЗС-тата доказаха своята изключителна ефективност, която няма аналог и сега.  По времето на тъй наречения „комунизъм“ бяха  построени над 2 000 язовира. По различни методи се напояваха над 12 милиона декара земя, които раждаха хиляди тонове плодове и зеленчуци за вътрешния пазар и за износ

И ако тогава всичко беше изключително евтино, това се дължеше на напълно механизираната и отчасти автоматизирана обработка на селскостопанската продукция. На иновативното капково напояване, обхващащо над 35 % от обработваемата земя, чиито системи след 89-г. бяха разграбени и разпродадени. На научните институти, които селектираха нови сортове. На цялата научна и инженерна мисъл, впрегната в нашето земеделие. За сравнение само, ще посочим, че през 1988 г. се произвеждаха 140 хиляди тона пресни плодове, а сега едва ги докарваме до 4 -5 хиляди тона. Доматите тогава ежегодно бяха по 80 хиляди тона, а сега с мъка, по нивички и оранжерийки хората правят около 1 000 тона на година. Само зеленчукови консерви, по онова охулвано време на социализма, се правеха от порядъка на 350 хиляди тона годишно.

Този творчески и съзидателен живот, който водехме, пресните, вкусни и екологично чисти продукти, произвеждани по Български държавен стандарт, които консумираха хората тогава, вдигнаха невероятно много и самата продължителност на живота. Ако преди Втората световна война средната продължителност на живота в България е била 52 години, то през 1989 г. тя вече беше 71 години. Докато продължителността на човешкия живот в България през 2015 г. е 62,4 години. Огромна разлика нали? И страхотен срив!

За жизнения стандарт на хората, за социалистическата енергетика, машиностроенето, корабостроенето и т.н. ние от Skandalno.net ще говорим в следващи статии. За да стане ясно на дървените соросоидно-протестърски и герберски глави, че онова което изгубихме по времето на ненавиждания от тях „комунизъм“, няма аналог в цялата 1 300-годишна история на България.

И че ако не си върнем отново социализма и нашата Народна република, няма никога да живеем така дълго. И безгрижно, и щастливо. Защото онова, което е във възможностите на държавата, частникът и „невидимата ръка на пазара“ не могат никога да постигнат. По простата причина, че частникът трупа само за себе си. И изобщо не мисли за хората и държавата. Или казано с други думи- социалистическият работник работи само за себе си, а капиталистическия труженик трябва да издържа с труда си и собственикът-милионер и милиардер с частните му самолети, имения и всички произтичащи от тях последици. Skandalno.net

Автор: Иво Македонски,  Skandalno.net

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

23 коментара

  1. а з йивях и работих в тези години пътувах за 25 лв варна софия със самолет всичко наи хубаво спокоино и сигурно беще до 1989 искам си обратно този хубав живот всички бяхме равни и с еднакви възмойности благодаря ти иво беше точно така

  2. Поредната статия е преднамерена заблуда за младото и недъгаво поколение, че сме имали велика държава и при соца. Да така ни учеха тогава и така продължават днес с децата. Някакви огромни цифри на възход които даже и Съединените Щати не са можели да си позволят. Защото са измислени „факти“ Днес Америка продължава с БВП който е най-висок в света, а ние защо спряхме? Износ имахме , наистиа, това не е лъжа, но е силно преувеличен и неразбран факт. Всичко което изнасяхме беше предназначено за СССР или СИВ, по договори и нищо не можеше сами да си договорираме, без разрешението на Руснаците. Имаше износ на мотокари за Япония, но не за да ги ползват японците, а за да ги претопяват направо от ферибота, за многото желязо и правиха Нисани и Тойоти от тях. Всичко беше изключително евтино, защото си живеешме откъснати от света и си нямахме пазарна икономика. А за фалита на България не може да има по-голям фарс. При това не един а цели ТРИ(3). Всички загуби покрити от могъщия СССР тогава. И при последния самите руснаци се отказаха и ни натириха за да станем това което сме днес. На практика, България им трябваше като територия и затова си плащаха.

    • “ Днес Америка продължава с БВП който е най-висок в света, а ние защо спряхме? “
      Америка е с близо 20 трилиона в дълг. Над 100 трилиона от доларите нямат покритие. Защо обаче още се приемат доларите? Досега те са били международна валута, много държави ги притежават и не може изведнъж да се откажат от тях. Всички фабрики с изключение на военните са изнесени от Америка. На американците които не работят, им се плаща с напечатани хартийки. С напечатани хартийки без покритие се купуват и стоките от чужбина.

    • Браво, Иво, поздрави за поднесената истина! Точно така беше!
      Неуважаеми Димитър,
      младото поколение съвсем НЕ Е недъгаво, както просташки го наричаш! На такива като теб им се ще /и за съжаление често успяват/ да промият мозъците на младите хора, само че ние, които сме живели по това време, вече сме им разказали истината и те я знаят, вярват ни! Слушат ни прехласнати в желанието и те да заживеят така спокойно, както живеехме ние преди.
      Вярно е, че НИКОГА в България не е било толкова зле, както сега, затова в сегашните вълчи времена при Тато ни се вижда Рай. А той беше прост и хитър циганин, обграден от верни подлизурковци. Изнасяше яйцата по 1 стотинка, на нас ни ги продаваше по 10 стотинки. Колко струва сега 1 яйце? Нещата са относителни, Живков НЕ ръководеше добре, но сега ни докараха до там, че да плачем за него. И има за какво! Но моля, Живков олицетворява „социализЪма“, социализмът е различно, далеч по-хубаво нещо. Било е преди Тато да цъфне на първото място. Всеки ден цените са падали надолу, а при него се вдигаха. Това е аршинът, с който мери народът!

  3. Истина е, че комунизмът, въпреки всички свои предимства пред капитализма се отрича от голяма част от населението. За това да бъде отречен от милионерите и милиардерите, няма нищо чудно. Но, когато голяма част и от бедните го отричат, трябва да се даде обяснение на това. Една от причините комунизмът да бъде отречен е диктатурата, без която комунизмът не можеше да съществува поне в първият етап от своето развитие. Диктатурата се използва от комунизма, да потиска най-отвратителното качество у човека – алчността. Та нали алчността е качеството което разделя хората на милионери и клошари. Свободата е другата причина, комунизмът да бъде отречен. При капитализмът имаме огромна свобода за разлика от комунизма. И почти всички до един възхваляват свободата. До какво обаче води свободата. Абсолютната свобода води човечеството до пълно робство. В робовладелческия строй робовладелците са имали пълната свобода да притежават роби и да правят каквото си пожелаят със тях. При капитализма разликата е съвсем малка. Работникът не е задължен да работи за капиталиста но ако иска да яде е принуден. Така че, не свободата, а справедливостта, трябва да бъде принципът към който човечеството трябва да се стреми. Справедливостта до голяма степен съществуваше при комунизма. За съжаление алчността го победи.

    • До Анонимен-1

      Чел съм и други ваши коментари. Вие сте много, ама много умен човек. Стискам Ви ръката! Чест и почитания!

      • Колю, радвам се, че има хора които ме разбират и с които можем да обменяме мнения.

    • А ти, Анонимен, преди да се изказваш, би трябвало да се ограмотиш и да знаеш, че комунизмът е диктатура, но на пролетариата! Демек, правилата се налагат от масите и по тая причина богаташите са недоволни. Няма друг начин за справяне с тях.

      • Ани, правилата при комунизма не се налагаха от масите, но се налагаха в интерес на масите, от истинските комунисти които бяха на върха, но още не бяха станали предатели.

      • Вижте какво г-жо! Няма нищо лошо в това да си богат и да се трудил творчески за това. Богатите и успешните, голяма част от тях, наистина са си скъсали задниците от работа и от мислене – и то не работа предвидима и еднообразна и единствено физическа, както е работата във фабрика. Че има отвратително лоши хора-богаташи, алчни и подмолни е факт, но това не може да е аргумент за това ЦЯЛОТО население да бъде несвободно. Не съм див капиталист и либерал, не отричам успехите на Соца в България, макар да не съм живяла по това време, аз съм чедо на прехода..НО Това което казвате са откровени глупости! Диктатура на пролетариата?? Правилата за свободно изразяване, култа към личността, несвободата на движение,отричането на религията(въпреки че аз съм атеист практически, но ми харесват праволсавните традиции)..хайде сега-тези неща са съществували и не могат да бъдат отречени.Тях народа ли си ги избра? Подкрепяте ли ги? Комунистическия строй не е справедлив! НЕ НЕ Е! Демокрацията в България не е справедлива също поради факта, че не е устроена правилно и че народа не си упражнява властта. Също така народа не се интересува от това да се образова и сам да създава своя прогрес като гради бизнеса си, а търси някой да му даде наготово. Е НЯМА ДА СТАНЕ! Вие всички тук – одобрявате ли насилствената национализация, която оставя сума ти семейства с пръст в устата след години наред тежък труд и градеж? Одобрявате ли избиването на интелигенцията? Честно кажете – кое повече ви харесва – градовете на социалистическите страни, с тяхната брутална, сива, панелна архитектура или красотата и изяществото на Западните градове и архитектура от Ренесанса, а след това и ефирността на новата архитектура? Да, много е тъжно че Прехода тук премина с унищожаването на всичко работещо и в предаването му в ръцете на олигархични кръгове, които го довеждат до крах. НЕ Е ПРОБЛЕМЪТ В КАПИТАЛИЗМА, проблема е в Българското му приложение. Какво ще кажете за Полша, Чехия, Унгария, Словакия, Словения? За прибалтийските страни ??? ВИЕ ВИЖДАТЕ ЛИ ТЕ КЪДЕ СА В МОМЕНТА???? Или и там се нуждаят от връщане на Соца? Престанете да говорите глупости, защото ще изгоните и последния родолюбив малд човек от България. Ние младите искаме демократична, но социална държава, също както са Сканидавските държави и много от западните. А иначе който си е мързелив и глупав никой строй не може да му помогне. Ние искаме да живеем както се живее на Запад- всеки да си има място под слънцето, всеки да има възможността да успее, но и да има програми, които се грижат за хората с по-малко възможности. Ако искате да живеете в Соц – отидете в Китай и в Северна Корея ;) Или се съберете в паралелна България, нека направим нова Берлинска стена, нека разделим народа..абе най-добре да закрием тази държава. Щом половината народ си иска Соца работата не е на добре.

  4. само със социализма и господ напред към евразия заедно с братския руски народ тива е вярния път в името на децата и внуците ни да побързаме

  5. И на 10 ноември 1989 г.дойдоха талибани и шиити от племето Зуло и събориха от власт Тодара Живкава и социализЪма рухна,а можеше още дълго това имане да продължиА за благодарност политбюровците се съюзиха с дявола и дадоха на съд Тодара.Той пък се уплаши ,че няма кой да го варди ,да не го гръмнат като приятеля му Чаушеско и взе Бойко да го варди.Другите отказват ,неговата фирма е за това да варди хората ,а не Плодзеленчук.Плаща си Тодър и го вардят.До тогава границите бяха минирани да не избяга някой от хубавото и да отиде при империалистите и капиталистите.А Петър Младенов пияндето мзе че си шзцепи като каза тогава ,че икономиката ни е рухнала ,магазините празни,а а дълговети в частни банки в долари са стигнали за тогава близо 12 милиарда. .И так дале и так дале.После излезе ,че вина за рухването на комсоца имал Горбачов,който спрял кранчетата на аванта само заради едната целувка на Тодара с Брежнева и требвало вече да се плаща на пазарни цени.Комунягите тогава пак ревнаха по стадиони и мегдани ,че искали промяна ,а ехото им отвръщаше :Подмяна.

  6. Не искате да го признаете,въпреки че сте живяли по това“лошо време-бай Тошово“
    същото това време,в което като минавахте покрай някое селце виждахте усмихнати,и спокойни хора,хора които не се притесняват че пенсията им няма да стигне за храна,децата им няма къде да работят и ще да си до тях няма да ходят в чужбина! Същото това „лошо време“ в което не се притеснявахте когато се прибирате вечер дали някой няма да ви обере или изнасили(имаше закони и СТРАХ от полицията) Същото това лошо време в което нямаше други коли освен ладите и москвичите ,да ама голяма любов изпитваха собствениците им към тях.Сега има много марки коли но караме таратайките много малко хора могат да си позволят ново БМВ,Мерцедес ,Ферари и т.н. Същото онова „лошо време“През което земята се обработваше и се правеха паркове и алей а не хотели,заводите се отваряха един след друг а сега окрадаха дори железата по тях,продадоха за без пари под масата предприятия които работиха за стандарта на БЪЛГАРИНА същият този стандарт който сега го няма „Средната класа“ отдавна я няма в България изчезна от времето на Луканов.Да същите тези комунисти дадоха началото на бруталното съсипване на страната и до ден днешен това не спира има още какво да се откраде-продаде правете си сметка!!!! Тодор Живков милееше за страната си за народа си но ние си заслужаваме залака който преглъщаме прост-народ слаба държава!!

  7. Всичко, написано от автора, е вярно. Но нека да ми каже откъде идват средствата за този бум във всички отрасли? Откъде бедна България, която е кредитирала Третия райх с над 200 милиарда лева, за което престъпление се занимава Десети върховен състав на Народния съд, е взела пари да закупи тази техника за селското стопанство, за заводите, най-вече за машиностроителните, за добивните предприятия и пр.? Да, има налице техника, а не са окрадени парите, но тези заеми за тази техника вкарват България във водовъртеж. Ето това е технологическият неоколониализъм – развитите страни поробват развиващите се страни като им продават техника, технологии, лицензи и т. н.!

    • Социализмът в България щеше да победи, ако се беше отказал от услугите на капитализма. Този невероятен бум всъщност е продънил социализма… Ако промишлеността, икономиката и селското стопанство се развиваха с нормални темпове, ако нямаше задлъжняване на България и съответно поробване вследствие на технологическия неоколониализъм, ако строящите социализма бяха разчитали на своите собствени сили да развият техниката до дадено ниво, тогава с голяма вероятност социализмът щеше да победи остатъците от капитализма в България и да отведе народа до така блянувания комунизъм.

      • В Американската преса през 70-те години пишеше, че дългът на България е само 2 милиарда лева, напълно нормално за страна с толкова население. Дългът на България започна да се завишава малко преди падането на комунизма, когато предателите започнаха да си пълнят джобовете. Комунизмът падна вследствие на предателството което извършиха последните комунисти.

  8. Анонимен 1, др. Македонски ще Ви дърпа ушите – как четете и най-важното как вярвате на Западните медии. :) Знаете ли колко е бил през 1981 г. нашият дълг? 8-10 пъти по-голям от числото, което споменавате /долар-лев е 1:1/!!! Пак Ви повтарям – комунягите не са дяволи, просто са тъпи като галоши! Не са крали те, а други са окрали държавата под носа им – те само са го позволили, защото са тъпи!!!

  9. Vasquez, грешиш. Голяма част от първите комунисти които дойдоха на власт 1944 г. не бяха тъпи, а с не голямо образование. И въпреки това за нула време издигнаха България икономически пред Турция и Гърция, а по образование на едно от първите места в света. Ако това съм го прочел в българската преса от онова време бих помислил, че е лъжа, но западната преса няма основание да разпространява подобни лъжи. А, това което се случи последните 5-10 години на комунизма в България, се дължи на предателите, които виждаха как техните колеги на запад са милионери и милиардери, а те обикновени чиновници, та решиха и те да станат такива. Не само че, взимаха заеми от името на държавата, но решиха да сменят системата та да грабят безнаказано. Това всъщност беше причината да подарят “ свободата и демокрацията “ на тълпата която вече беше с промити от западната пропаганда мозъци.

  10. Vasquez, още една грешка. Казваш, че комунизмът е приемал услугите на капитализма. Може да кажеш, което не е много сигурно, че върхушката на капитализма използвайки идеите на Маркс наложи с помощта на Ленин комунизма в Русия, като чрез него искаше да покори целия свят, тъй като идеите на комунизма за равенство между хората са приемливи от по-голямата част на населението. Сталин обаче разбра техните цели и им препречи пътят. Той бе погребан и трябваше да мине доста време, докато събориха и комунизма който се оказа заплаха за тази върхушка. За събарянето на комунизма използваха предателите, алчни за пари.

  11. Propuskate niakoi vajni nechta stanali pri komunizma

    1.Tri falita – 1960 ; 1973 i 1989
    Parvia falit stava samo 16 godini sled 09/09/1944 – togava Todor Jivkov e prinuden da predade celia zlaten zapas na BNB na rusnacite za da pokrie zaemite

    2.Nerentabilna ikonomika – striaha se zavodi za chiato produkcia niamache pazari samo zaradi ideiata da razvivame tova ili onova proizvodstvo .
    70 % ot zavodite raboteha na zaguba .Stiga se dotam che premiera na USSR Aleksei Kosigin zabraniava na Bulgaria da stroi zavodi za koito niama pazari

    3.Rejim na tok i voda – rezultat ot superskata ni ikonomika

    Taka che ne velichaite tolkova postijeniata na komunisma

  12. Най-отдолу трябва да пише

    „Автор: Бивш член на БКП“

    Точно пък тези глупости дето са написани са 20% истина и останалото са пълни глупости… Както и да е това е минало…

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.




Въведете кода за проверка: *