Радев към Цветанов: Управляващите тласкат България към президентска република!

Президентът Радев изчака политиците да се изпокарат за антикорупционния орган и след като видя, че нещата зациклиха и всички ще се борят с корупцията само на приказки, каза тежката си дума.

Явно у нас има политици, които не осъзнават, че точно корупцията може да унищожи  парламентарната република, която те непрекъснато отстояват и се борят за нея.

Последните и не само последните социологически проучвания в България показват недвусмислено, че доверието в институциите се е сринало до дъното. Цифрите са просто жалки.  Не е самоцел желанието ми аз да назнача и контролирам председателя на антикорупционния орган.

Огромен процент от българите очакват да го направя, защото вярват единствено в президентската институция и че тя е безпристрастна.  Много важно е този орган да работи ефективно и да разкрие и ликвидира порочните практики в страната. Почти никой не вярва, че ако той бъде избран от управляващите, ще си върши съвестно работата.

Така  Румен Радев  коментира думите на Цветан Цветанов, че президентът не може да назначава председателя на антикорупционния орган, понеже  не сме президентска република, а парламентарна.

„Прекрасно знаем, че сме парламентарна република, но само преди няколко месеца, когато трябваше да се прави  районирането за мажоритарните избори, хората на г-н Цветанов открито настояваха районирането да бъде направено от президента, като  се аргументираха, че е равно отдалечен от всички власти и в същото време натоварен с огромно обществено доверие. Е, какво се е променило оттогава досега? Нещата са си същите и нищо не пречи на парламента да ми гласува доверие да се боря с корупцията. Някой страхува ли се от това?“, попита Румен Радев.

В същото време вчера Лозан Панов заяви пред журналисти, че в България има достатъчно държавни органи, чиято задача е борба с корупцията и особено тази във високите етажи, но въпросът е защо тези органи просто само съществуват,  не вършат своята работа и страната ни затъва все по-надълбоко в мафиотски схеми и нагли кражби на обществени средства.

Какво наистина пречи на ГЕРБ да се съгласи президентът да назначи председателя на анткорупционния орган, питаме и ние?

В момента Радев е с над 80 процента доверие, а парламентът само с 9. Той няма върху кого да разпъва политически чадър, а депутатите имат.

Орган, назначен от мнозинството – ГЕРБ и ПФ ще е неефективен, защото трябва да разследва самите тях. А ако те го назначат, ще се получи конфликт на интереси, или по-скоро преплитане на интереси.

Цветанов отчаяно ридае по телевизиите, че Радев искал президентска република и плаши малкото все още вярващи му хора.

Целта на президента не е такава и той ясно го заявява, но защо ли така неистово управляващите се страхуват от него?

Най-вероятно да не им лъснат кирливите ризи и суджуците!

Или че после никой няма да ги избере и ще останат в историята.

Станислава СЛАВОВА, Skandalno.net

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

11 коментара

  1. честит прсздник 9 септември станислава честит да е за всички българи които обичат родината и братския руски народ

  2. Да не се занимава с корупцията, а да вземе да се ограмоти, че е срамота да се излага така!

    Прочетох част от изказванията му в президентския сайт и направо се шашнах от детинските граматически грешки, които допуска. Представете си колко са неграмотни тези надолу под него, щом и те не могат да хванат грешките, за да ги оправят…

    А преди време се оказа, че отговарящият за просветата и културата през социализма в нашия регион, лека му пръст, е бил отчайващо неграмотен… Но партиец – крепи го Партията, защото й е верен…

      • Ха-ха-ха… Че той ако беше толкова читав, нямаше да дозатрие въздушната ни отбрана! Радев е Натовски генерал, затова го спуснаха отгоре за президент. Нито ще се бори с корупцията, нито ще направи нещо повече от другите – само пуска кьорфишеци за такива като Вас, „патриоти“ от БСП /ф/…

  3. Какво означават съответните цветове на кръговата диаграма?

    • Цветовете означават,колко процента доверие имат,президента,парламента и ГЕРБ. Зеленото поле 80% доверие БГ народа гласува на президента,а другите шайки да го духат!

      • Не се връзвам на такива анкети. Какво мисли народът не може да се каже от мнението на 6 000 анкетирани или 1 000 анкетирани! Трябва да се каже тази анкета колко човека обхваща, така е редно, кога е направена, какъв политически спектър имат анкетираните. Естествено, че ако попитат 1 000 пенсионери, които под строи ходят да гласуват за БСП, може да се окаже, че и 100 % му вярват… Аман от пропаганда!

  4. Прав е. ГЕРБ е символ на корупция и не може да назначава орган, коъйто да им прикрива далаверите безкрай!

  5. Кръговете означават, че на Цецко му вярват 9 процента от българите. Да съм на него, ще се гръмна!

  6. Цвъки Цървула съм го ебал в косматия физкултурен задник.

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.




Въведете кода за проверка: *