Президентът Радев се БОРИ с Борисов и ГЕРБ, за да ВЪЗРОДИ България! Вижте може ли да бъде ПОБЕДЕН Вождът, когото ЦРУ подкрепя? Вижте Тук!

Още в началото на новия парламентарен сезон, хорът на политическите и обществени жабоци избухна с пълна сила. Щатни „анализатори“, професори математици и други тям подобни, отдавна твърдят, че в България управлението било стабилно и  почти нямало безработица. Което разбира се, изобщо не отговаря на истината.

Но…, според тях, трябвало всеки момент да дойдат инвеститори, които щели направят България Швейцария на Балканите. Такива, обаче, не се виждат от 25 години насам. Освен ако не трябва да се купи за без пари, някое нарочно фалирано предприятие.

А инвеститори не идвали, продължават „анализаторите“,  защото много се крадяло по властовата верига. Че се краде, краде се. Всички управляващи от най-високото до най-ниското ниво крадат като за последно. И аферата „Суджукгейт“ го доказа неопровержимо. Четири тона суджук за премиера! Как ви звучи това? Като „подарък“? Като подмазване? Като рушвет? Или като кражба от народа?

Вероятно има по малко от всичко изброено, в този вонящ на нечистоплътност Бай Ганьовски коктейл. Но това не е толкова важно. От изключителна важност, обаче е, формиралото се мислене у нашенските фирмаджии, че ако бутнеш нещо на премиера или на някой друг висш чиновник, те ще погледнат по-благосклонно на теб. И, разбира се, на твоя бизнес.

Ето това е страшното.  Защото кражбата от държавното имущество започва с рушвета. Дай, за да ти се даде. Това е законът на съвременния крадец.

И именно против този „закон“ се обяви още в началото на своята дейност президентът Румен Радев. И като военен той поиска ясни и твърдо разписани правила. На какъв принцип да се формира комисията за борба с корупцията по високите етажи на властта, кой да назначава нейния председател и членовете, трябва ли да има комисията разследващи функции и т.н.

Защо президентът Радев определи като най-важна своя и на държавата задача, именно безкомпромисната и реална, а не театрална борба с корупцията? Това ли е най-големият проблем в нашата страна?

Ние от екипа на Skandalno.net ви отговаряме веднага и категорично: Да, борбата с корупцията по върховете на властта, е най-важната задача пред държавата сега! И ще аргументираме своето становища. Но нека преди това се върнем за малко към проблема с инвеститорите. Защото от него започнаха всички неудачи в страната.

Не веднъж сме заявявали, че частните инвеститори, които Борисов и ГЕРБ така широко рекламират от десетина години, НЕ СА УДАЧЕН ВАРИАНТ за България. А и за коя да е друга страна със слабо и некомпетентно колониално управление. Защото видяхме какво стана с могъщия български въздушен превозвач БГА „Балкан“. Видяхме и как топлоелектрическите централи бяха харизани на американски „инвеститор“, който ни принуди да му изкупуваме всичкия ток и то на космически цени. Които цени после бръкнаха дълбоко в джоба и в здравето на българските граждани.

Частникът като инвеститор е някакъв допълнителен вариант само за страни със силна държава. Като Русия, например. Тогава на частния инвеститор се дава малко от пая, но основната част остава за държавата. И облагодетелства нейните граждани.

Следователно в страни със слаба и зависима икономика като нашата, най-добрият инвеститор е ДЪРЖАВАТА. Между другото държавата е най-голям инвеститор и във всяка развита и силна страна. По простата причина, че основната част от промишлеността и селското стопанство е стратегически важна за всяка държава. И там частници не трябва да се допускат. Разбира се, ако тази страна държи на своя суверенитет.

И сега, след като се разбрахме, че държавата е най-важният и най-големият инвеститор за всяка страна по света, включително, разбира се и за нашата страна, ще ви представим доводите си защо точно сега трябва да се борим безкомпромисно с кражбите на държавното имущество.

Ами много просто. Президентът иска да стартира процеса на възраждане на българската промишленост и селско стопанство. Но това не може да стане, ако чакаме някой „инвеститор“ да дойде от някъде. И да си хвърли парите, за да ни изправя на крака. Чакахме почти 30 години. И такова чудо не се случи. Няма и да се случи.

Затова, за да възродим нашата икономика трябва най-големият инвеститор да е българската държава. Трябва да инвестираме ние самите, за да може след това, пак ние, тоест държавата и народът да събираме печалбата. А не да я подаряваме на разните ЧЕЗ, ЕОН, ЕВН, Метро и т.н.

Но за да може държавата да събере печалбата, трябва да спрат кражбите. Трябва с огън и меч да се изкорени плъзналата навсякъде зараза на корупцията по висшите етажи на властта.

И точно затова президентът Радев се бори като лъв за всяка точка от подготвящият се нов закон за борба с корупцията. Иначе отново ще хвърляме парите на държавата в широките джобове на „честните“ частници. Това е!

Автор Иво Македонски,   Skandalno.net

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

6 коментара

 1. БИЛИ ГО ПОДКРЕПЯЛИ ЦРУ ЧЕ КОИ СА ТЕ ЧЕ ДА ГО ПОДКРЕПЯТ ?ТЕ СА ЕДНА РАЗУЗНАВАТЕЛНА ОРГАНИЗАЦИЯ И НИЩО ПОВЕЧЕ !НИКОЙ НЕ ГО КРЕПИ И АКО ИМАШЕ НЯКОЙ КОЙТО ДА ГО Й=КРЕПИ ЩЕШЕ ДА МУ ПОДАДЕ РЪКА ЗА ПОМОЩ А ТЕ ВСИЧКИ ГЛЕДАТ КАК СЕ ТОПИ БЪЛГАРИЯ И МУ РЪКОПЛЯСКАТ !А ТОЙ СЕ МИСЛИ ЧЕ Е ВЕЛИК !

  • ЦРУ е много повече от една разузнавателна организация. Но и тя не е в състояние да направи това, което се прави от така наречените билдерберги. Това е една организация от 100-на милиардери. Всяка година те се събират в различни градове на Европа и Америка. На своите събирания от 300 човека са поканени президентите, политиците, бизнесмените на Европа и Америка. Нищо в по-голямата част на света не става без тяхното знание и разрешение.

 2. ЦРУ подкрепя и двамата. И „борбата“ помежду им е ЦИРК разиграван за пред стадото….

 3. Tози път Иво публикацията ти е наивна и смешна!
  Първо: Как лъвът Румен Радев ще се бори срещу статуквото, Борисов, корупцията.Същият Радев, който в всъпителната си реч каза, че главна цел са ЕС и НАТО.За Борисов, Нинова и цялото статукво главна цел са ЕС,НАТО и кохезионните фондове.Радев е част от тях
  Второ:Държавата не може да бъде най-големият и най-добър инвеститор.Това беше при социализма.Държавата може да инвестира в образование, в култура,в здравеопазване,в пътища и ж.п.транспорт,във възобновяема енергия,в отбрана и в стратегически дейности,а останалото се прави от частния сектор, вкл.и селското стопанство.Държавата може да насърчи отрасли, важни за поминъка и живота на хората, като им отпусне безлихвени заеми, премахне данъци и т.н.
  Трето:За да си върнем държавата в Родината, трябва първо да излезем от вредните съюзи – ЕС и НАТО.Да отменим валутния борд и да елиминираме всички световни банкстери.Демократично избрано правителство ще създава национална валута при плаващ курс(нали вече всички, дори и децата разбраха, че парите в цял свят се печатат с ударите по клавиатурата)и ще купува стоки и услуги, а с данъците ще регулира бюджета, най-просто казано.Тези неща лъвът Радев и ти не ги знаете, затова той специално не може да се бори срещу нещо, където не е компетентен, нито пък да разчита на яловите си съветници.Радев досега подкрепя членството ни в ЕС – това е даденост за него.Не може да иска да развива икономика, при положение, че ЕС е измислил фиксиран курс-държавен дефицит, ненадхвърлящ 3% от БВП.Валутният борд и ЕС ни държат на къс пас в смъртоносна хватка, а ти продължавай да заблуждаваш хората,че Радев е месия и ще ни спаси.Това просто не е вярно.

  • „Трето:За да си върнем държавата в Родината, трябва първо да излезем от вредните съюзи – ЕС и НАТО.“
   За да си върнем държавата в Родината, трябва да я върнем в миналото. Но това за малка държава като България е невъзможно. Дори Русия и Китай нямат подобно намерение. Човешката алчност, или ще доведе до световно господство и робство, или ще унищожи света чрез наближаващата се 3-та световна война.

 4. Учитьса,учитькя и учиться“ В.И.Ленин. Инвестито ри, инвеститори и пак инвеститори. Какво сте се вторачили в тези инвеститори, сякаш те се панацея за успешно икономическо развитие. Добре, ще дойдат едни инвеститори, ще открият някакво цехче, фабричка или заводче, ще плащат заплата на работниците си, ще внасят данъци на държавата, а печалбата ще си я прибират, тя остава за тях. Докато не създадем наща собствена ивдустрия, все така ще се влачим на опашката. Печалбата от нашата индустрия ще влиза в държавния бюджет. Тогава ще има пари и за безплатно образование и здравеопазване, социални нужди, прилични пенсии и за добре въоръжена наборна армия, и най-вече за възпроизводство, както беше по време на „проклетия“ социализъм.

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.
Въведете кода за проверка: *