БЪЛГАРИЯ – РАЗГРАДЕНА КОЧИНА! Танкери, влакове и колони от тирове ИЗЧЕЗВАТ, без да платят стотинка на хазната! Акцизната система се включва и изключва, когато реши ГЕРБ! 10 МЛРД. ЛВ. В ДЖОБА НА БОРИСОВ! Виж Тук:

От 5 години насам, всяка година държавата ни губи милиарди от акцизи заради неизправността на системата на БАЦИС, която днава ясно, че се манипулира както отвън, така и от нейни служители отвътре, признаха и от бранша с горивата след като в медиите изтече секретният доклад на ДАНС.

Информационната акцизна система влезе в експлоатация още през 2013 г. Като за изграждането й държавата задели 150 млн. лева. Но бързо става ясно, че тази нова система има множество проблеми, свързани със сигурността й. Един от най- фрапиращите е този, че всички митничари в страната могат да влизат в нея с една и съща парола.

ДАНС разполага с множество документирани случаи, в които системата била изключвана в петък и включвана чак в понеделник. Това значи, че за цял един такъв уикенд танкери, влакови композиции и тирове с акцизни стоки безпрепятствено са влизали на територията на страната, без да платят и една стотинка акциз на държавата.

Друг шокиращ факт е, че само за шест месеца от акцизната система били изтрити над 300 000 записа. Което ощетило държавата минимум с 600-700 млн. лв., повдигат още мръсната корупционна Гербаджийска завеса от Българската петролна и газова асоциация.

От бранша цели 3 години се опитвали да разрешат проблема. Накрая се обърнали към главния прокурор Сотир Цацаров, който наредил разследване. А резултатите с гриф „строго секретно“ били предоставени на министър- председателя Бойко Борисов през август 2016, разкриват от БСП. Но и към днешна дата (година и половина по-късно) Борисов не е взел абсолютно никакви мерки.

След изтичането на секретните документи, уличаващи ГЕРБ в зловеща корупция, финансовият им министър Владислав Горанов се оправда, че тъкмо щели да вземат мерки, но БСП ги изпреварили, като поискали разсекретяването на докладите. И с ръка на сърце излъга, че системата щяла да бъде ремонтирана и защитена през април тази година.

Нека се замислим обаче защо цели 5 години и бизнесът (в лицето на няколко десетки големи фирми, близки до ГЕРБ), и държавата са си мълчали за грандиозните нарушения, а Борисов година и половина след доклада на ДАНС не си е мръднал и пръста да спре бруталното изтичане? Никоя от тези две уж засегнати от пладнешкия обир за милиарди страни не дава гласност.

Защо ли?

Отговорът е ясен: Защото и властта на ГЕРБ, и определени нейни фирми са били и с двата крака в далаверата. А тези милиарди, вместо да влязат в хазната и да бъдат употребени за различни социални плащания като пенсии и детски – влизат в джобовете на властимащите и близките им бизнесмени. Спомнете си колко пъти правителството на ГЕРБ каза: „Няма пари!“

Е, как да има, като ни управлява крадлива мръсна мафия. Как да има, като на кормилото на властта вече 9-та година стои бивш СИКаджия, за когото в различни медии, като в. „Курир“, „Фигаро“ и др. е излизала информация, че дори е поръчвал убийства?!?

Надей се народе на справедливост от Лукавия!

Автор: Надя Колева, Skandalno.net

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

3 коментара

  1. -СРЕТАНЕЕЕЕЕЕ……! -КЪДЕ СИИИИИИ…….? -КОГААААААААААААААААААААААААА……………?

  2. За съжаление така ще бъде докато Русия ни изтегли от лапите на „господарите на света“, които имат за цел унищожаване на страни като България, с цел намаляване на населението на земята. За тази цел се използват хора като ББ и неговите приближени.

  3. Ето къде изтичали народните пари.Направили си касички и тече ли тече в техните джобове.Бойко ,нали ти си бащицата на народа ,защо го ненавиждаш, От 9 години управление, пускаш по-малко за заплати и пенсии.При Дянков даже ги замрази и двама опразнихте до дъно хазната,заедно със здравните.На народа хак му е ,да мре.

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.




Въведете кода за проверка: *