Боян Чуков: САЩ се готвят за Отстъпление от Украйна – войната с Русия вече не им е по силите!

Рупорът на управляващите в Америка „демократи“ – вестник „Ню Йорк Таймс“ за първи път в своя статия тези дни разкри истината за войната на Русия в Украйна и обяви, че САЩ не може да се справи с това предизвикателство. Очевидно по този въпрос има разминаване между позициите на Белия дом и на разузнавателните централи. Акцентът в статията със заглавие „Войната в Украйна се задълбочава и Америка не е готова“ е върху огромните финансови ресурси, които Вашингтон харчи, както и върху глобалните заплахи за световната власт на САЩ от този конфликт, коментира геополитическият експерт Боян Чуков.

Странното е, че „Ню Йорк Таймс“ месеци наред пръскаше антируска пропаганда и разпалваше военна истерия с призиви от типа „да се разправим с руснаците. Изведнъж обаче позицията на престижното глобалистко издание коренно се промени – САЩ не трябва да се увлича в тази война срещу Русия, а Украйна незабавно трябва да седне на масата за преговори, където да вземе трудни решения и да направи отстъпки, които обаче да гарантират мира.

„На украинските власти ще им се наложи да преглътнат териториалните претенции на Русия, ако се стигне до истински преговори“, пише още в статията. Макар и завоалирано, от материала става ясно, че Украйна вече търпи значителни военни поражения. Едва ли някой е повярвал, че извеждането на азовците от „Азовстал“ в Мариопул е евакуация, а не категорична капитулация.

Джо Байдън трябва категорично да покаже на Зеленски, че в ескалиращият конфликт с Русия има граница, отвъд която САЩ и НАТО няма как да се намесят. Украинското ръководство трябва да е наясно, че ако продължи да упорства на бойното поле с мръсната си война, в която проруското население се ползва от ВСУ като жив щит, а градовете на Донбас се унищожават умишлено от самото ВСУ, цялата му страна ще понесе още по- тежки щети и разруха. Затова Зеленски и хората му трябва да имат ясна преценка на ситуацията.

Има политически кръгове в САЩ, които вече осъзнават, че войната на Байдън и кохортата му срещу Русия, чрез проксито им Украйна, създава огромна заплаха от ядрен апокалипсис както за САЩ, така и за света. Американските разузнавателни служби, както и Пентагонът, са наясно с реалната ситуация в Украйна и не са така уверени като дементния лидер на ястребите Байдън, че могат да победят Русия. Skandalno.net

Надя Колева, Skandalno.net

ВИЖ ВИДЕОТО:

https://youtu.be/bYWAvcxkxnI

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

2 коментара

  1. СЛАВА ГОРДЕЕМ СЕ С ТЕБ ВЕЛИКА ГОРДА СВЯТА ПРАВОСЛАВНА НЕПОБЕДИМА БРАТСКА ВОВЕКИ РУСИЯ БЪДИ ПРЕБЛАГОСЛОВЕНА ОБИЧАМЕ ВИ РОДНИ РУСКИ ИСТИНСКИ БРАТЯ ПО КРЪВ ВЯРА И ДУХ ГОСПОД ДА Е ВИНАГИ И НАВСЯКЪДЕ С ВАС РУСКИ БРАТЯ ПОБЕДА ЗА БРАТСКА РУСИЯ

  2. Някой ще пише ли някога в нашите медии за мащаба на убийствата с огнестрелно оръжие в най-голямата „демокрация“ в света, на която Радев иска да сме в синегрия с дневния и ред.Е те сами си дават цифрите, които са ужасяващи.“ States with the most gun violence share one trait“ За американските щати иде реч.– Texas suffered 4,164 gun deaths in 2020 https://www.cnn.com/2022/05/26/politics/gun-violence-data-what-matters/index.html Няма ли редакцията да направи достояние тези факти поне за всички БАЙДЪНОФИЛИ, ЗА ПУТИНОФОБИТЕ и за всиките политически неграмотници.

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.




Въведете кода за проверка: *