Боян Чуков: Задава се Майдан в Грузия, ще се отвори втори фронт срещу Русия

Грузинските НПО-активисти използвайки старите „цветни рецепти“ искат да повторят украинския „успех“ и да включат Тбилиси във войната

„В Грузия се заражда Майдан. Майдануващите подкрепят президента, но са против парламента. Нещо като украинския майдан, но обърнат наобратно“, пише във Фейсбук анализаторът Боян Чуков.

На хората на Сорос в Грузия не им харесва новия закон, който изисква чуждестранните агенти с външно финансиране да се регистрират като такива. Този закон е изготвен на базата на аналогичния в САЩ закон за чуждите агенти, действащ още от 1938 г. Очевидно е че според организаторите на грузинския майдан САЩ даден закон е демократичен или не в зависимост от географската точка, в която се прилага.

Сега грузинските НПО-активисти използвайки старите „цветни рецепти“ искат да повторят украинския „успех“ и да включат Тбилиси във войната на „САЩ и сателити“ срещу Русия.

Руските „туристи“, които преди година като чуха за мобилизация и веднага заминаха на „дългосрочна екскурзия“ през прохода Горни ларс в Грузия… сега се редят на опашка в обратна посока за завръщане в „родную гавань“. Преди обстановката да се влоши окончателно.

Украйна почти изчерпа мобилизационния си ресурс. Предстои да видим дали грузинците по пътя на евроинтеграцията няма да се затичат по утъпкания от украинците „европейски път“ водещ към война с Русия.

Грузия е отличен вариант за втори фронт срещу Кремъл. Американските надежди да разбунят Казахстан не се оправдаха, там позициите на Русия и Китай са прекалено силни. В Молдова проруският фактор също е много силен и яко се дърпа, застаряващите прибалтийски джуджета не стават – нямат никакъв демографски потенциал. Миниатюрния Карабах също не е в желания размах. Останаха засега само хората на Мишико от Сакартвело.

Само че Грузия не е Украйна – прекалено малка е, а и географски е твърде лесна за превземане и контролиране от руснаците.

В глобален план след изказванията на Ван И и външния министър Цин Ган стана ясно, че Си Дзинпин е стигнал до извода, че ако Русия я няма, то Поднебесната я очаква второто издание на опиумните войни. Тоест – второ колонизиране от Запада. В своята хилядолетна история китайската цивилизация е доказала, че не се нуждае от гинко билоба за да помни поуките от своето минало. За разлика от нас българите.

В този смисъл Цин Ган предупреди Вашингтон, че САЩ вървят към конфликт с Китай. Думата „конфликт“ употребена в споменатия контекст от шефа на китайската дипломация означава война. Защо му е на Китай свят ако в него няма да я има Русия? Внимание!

Всичко това в резултат на няма и две години виртуозна дипломация на Антъни Блинкен. Който като новоназначен едва не се сби с ръководителя на китайската делегация Ван И в Анкоридж, Аляска.

В тази нерадостна обстановка Грузия е кандидат № 2 за „суха съчка“ в кладата за подгряване на световната демокрация и жалкият опит на САЩ да възстановят влиянието си в ЕврАзия.

ГОТВЯТ ГРУЗИЯ ЗА ВОЙНА С РУСИЯ! ТОП АНАЛИЗ НА ПОЛИТОЛОГА АЛЕКСАНДЪР СИВИЛОВ!

ВИЖ ВИДЕОТО:

https://youtu.be/Yr6b6HRlQvk

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

един коментар

  1. Спукана и е работата на Русия, щом грузинците, българите и молдовците се включат в марша към Кремъл….. сорсоидите христоквадратнитегащи, гнамагенерал,простокирчо и кокорчо ще носят знамето на победата в марша на червения площад.
    Как ли треперят вече и ходят с памперси, руските генерали и Путин. Що ли ми се струва, че все православни са мераклиите…..?

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.




Въведете кода за проверка: *