„Украинска агония. Премълчаната война“ (немски документален филм с бг. суб.) ГЛЕДАЙ ТУК:

Един филм на немския режисьор Марк Барталмай „Украинска агония. Премълчаната война“ /2015 година, 102 минути/. В този свой филм представя войната в Донбас в периода 2014-2015 г. и ужаса, който изживяват местните жители, жестоко избивани от украинските паравоенни нацистки формирования. Той е единственият западен журналист, който заедно със своя екип снима по това време войната в Донбас. Там той прекарва 9 месеца. Престоят му е в разгара на най-ожесточените боеве между украинската армия и местното опълчение. Кои и защо се бият в Донбас? Кой, с каква цел и как разпали този конфликт. Отговор на тези въпроси режисьорът Барталмай дава още през 2015 г. И доказва твърденията си с множество кадри и други доказателства.

Как живеят местните хора в условията на жесток военен конфликт? Какви са техните надежди и мечти? Това са други въпроси, на които немският журналист намира отговори от мястото на събитията. Авторът е прекарал 9 месеца в Украйна в периода 17 юли 2014 до април 2015 г, от двете страни на конфликта. Заминава за най-опасното по това време място за журналисти (6 от журналистите от негови екип, с които работи там – загиват), защото вижда големите несъответствия с това, което отразяват западните медии. Когато пристига в Донецк, а после и в Луганск, не открива никакви журналисти на място. Всичките 400 западни кореспонденти стоят удобно по хотелите си в Киев и Харков и препечатват каквото им съобщи генералния щаб на украинската армия, разпръсквайки тази едностранчива лъжлива информация по световните агенции.

Авторът на филма – немският документален режисьор и военен журналист Марк Барталмай

Когато филмът е готов, той има само няколко прожекции в Германия преди да бъде забранен, защото „не споделя официалната линия, която Германия следва“, макар този филм да е едно от най-достоверните свидетелства за войната в Донбас. Барталмай е подложен на жестока цензура и репресии от страна на властите, които не престават и до днес. Филмът прави кратко описание на предисторията – събитията довели до злополучната война, Кримските събития, зверствата от дома на профсъюзите в Одеса. След което започва престоят му там. Той пристига в деня на свалянето на малайзийския самолет MH-17 и показва множество кадри от мястото на катастрофата. Наблюдава отблизо процеса на унищожаване на доказателствата от ОССЕ и други служби. След това се прехвърля на домбаска територия, където разкрива премълчавания на запад чудовищен геноцид срещу цивилното население там. Той снима отблизо бойните действия показвайки другото лице на тази войната.

ВИЖ ФИЛМА ТУК:

https://youtu.be/uOtpq1_aCYo

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

4 коментара

  1. Да,да! Така трябва! Това е демокрацията в действие! Който не ги ближе старателно по задниците – бой по манерката до припадък! Това е свободно изказване на лично мнение – може но само когато си в тоалетната сам при това! Изказваш, каквото си искаш. За това аз възприемам „запада “ като един голям и мръсен градински тоалет!

    • Така е! Това, че ще направиш тоалетната красива и лъскава, не значи, че ще промениш навиците на тези, които я ползват.

  2. ТЪЙ КАТО УПРАВЛЯВАЩАТА ФАШИСТКА ХУНТА НЕ ЧЕТЕ ,ПРЕДЛАГАМ ДА СЕ ИЗПРАТИ ЛИЧНО ДО ТЯХ.

  3. Който и каквото да си говори, истината е, че британоварварите и техните месни слуги, трябва да бъдат тотално избити.

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.




Въведете кода за проверка: *