БОРИСОВ ОБЕЩАВА ДА ДОСЪСИПЕ БЪЛГАРИЯ, ако го Изберем Пак! Ако не Вярвате, Вижте Тук:

Дори платените социолози и политолози на ГЕРБ се шашнаха от огромната торба с предизборни обещания, изсипана тези дни от партията по медиите. Бойковата дружина обещава щедро, безогледно и безотговорно, въпреки, че е партията която най-малко има правото да дава заявки за каквото и да е. Понеже за 8 години управление, обещанията им трябваше вече да са се превърнали във факти от реалността.

Какво обещават в момента ГЕРБ? От седмица насам емисари на партията се кълнат по телевизии и вестници, че ако ги изберем отново – ще направят минималната работна заплата 650 лв., а средната – 1 500 лв. Само тези два примера стигат!

По време на 8-те години ГЕРБерска мафиотска диктатура вместо условията на живот в България да се подобрят, те от ден на ден ставаха все по-лоши. Ето какво всъщност свърши и ни завеща партия ГЕРБ: Непрекъснато растящи, непосилни за 80 % от хората у нас сметки за ток, вода, парно, телефони. Увеличаване на преките и косвени данъци, които достигнаха до 50% от средната работна заплата. Огромна безработица. Хора, изхвърлени на улицата без дом, без хляб и жизнено необходими лекарства. Два милиона работещи бедни, които едва смогват да си купят от най-евтината храна, защото за друга нямат пари…

А от другата страна на огромната и коварна пропаст между народ и псевдоелит, изкопана от бойковистите, останаха малцината политически и икономически крадци и разбойници с техните луксозни крайградски хасиенди и лимузини, блестящи коктейли и скъпарски облекла, шикозни приеми и партита, в компанията на пищни млади дами с богат „жизнен опит“, леко срамни биографии и откровено срамно поведение…. „Бизнесмени“, които само преди двадесет години не бяха и чували думата „бизнес“.

Два свята, които не могат да живеят заедно. И паТРициите, пардон- пАРТийците по върховете на мафиотската структура ГЕРБ, които живеят в оня, лъскавия свят. И които се сещат, че за да запазят статуквото, а от там и стандарта си на живот – трябва да ни лъжат само по време на избори!

Ще попитате, ама защо да ни лъжат? Те може би този път наистина искат да направят нещо за народа и в този ред на мисли – казват истината? Добре! Ето каква всъщност е „истината“ за ГЕРБ, която и най-големите лъжи не могат да конкурират:

Борисов започна наддаването за влизане в новия парламент с 1 500 лв. средна работна заплата. Как ще се случи това не е ясно!

Но „бомбата“, която е по-справедливо да наречем кьор фишек, е хвърлена в публичното пространство. Без да се спомене на ошашавения електорат, че такава заплата се привижда на гербаджиите някъде в далечината и евентуално към края на мандата им, когато един хляб заради хиперинфлацията ще струва 3 лв. И всъщност дори сегашните им предизборни приказки за подобряване живота на хората и увеличаване на доходите им се отлагат за към края на мандата. Когато дойде времето за нови избори. И за нови изборни обещания-лъжи.

Тоест след четири години! Ама след 4 години, я камилата, я камиларя! Пък и кой ти тогава ще помни какво са обещавали днес.

Значи ИСТИНА № 1: Увеличение на доходите със сигурност няма да има. Защото ГЕРБ отсега предвиждат да го реализират в необозримото бъдеще.

Но ето ви още истини: В своята предизборна програма партийката за лична употреба на Борисов е поставила ИКОНОМИКАТА, ЕНЕРГЕТИКАТА И ТУРИЗМА на последно място като приоритет. Тоест, отраслите, които единствени МОГАТ  да извадят България от блатото на бедността и мизерията, са ПОСЛЕДНАТА ГРИЖА НА БОРИСОВ. Това говори ясно и категорично за бъдещите управленски намерения на Винету по отношение на промишлеността, селското стопанство и енергетиката. Или по-точно – за липсата на каквито и да било намерения да развива тези отрасли.

Но нека видим какво щеше прави Буда-партията, ако би стигнала до икономиката и енергетиката:

Според гербаджийските специалисти икономиката ни нямала никакви проблеми. И единственото, което трябвало да се направи, било „да се освободи бизнеса от всякакви тежести“. Какво означава това?

Ето какво: ГЕРБ се готвят да продължат с напълно безконтролното ограбване на народа и държавата. А малцината олигарси, които сега държат жалките остатъци от родната соц. индустрия и печелят от нея стотици милиони годишно, ще продължат да плащат някакви символично-мижави данъци, колкото да се каже, че има такива.

Тази заявка на ГЕРБ означава още и че създадените вече частни мафиотски корпорации ще продължат да се разрастват за сметка на дребния и среден бизнес (за сметка на средната класа в България, която ще се стопи напълно). Възходът на олигархичните корпорации ще е и за сметка на свиващата се и умираща държава.

С други думи, Борисов ни подготвя една мафиотска структура на държавност, в която на върха са няколко „Кръстника“/един от които е той/, които олигарси всъщност ограбват безнаказано труда на народа, защото вече са го превърнали в биомаса от безсловесни твари и икономически роби.

Още по-смешни и по-трагични са плановете на ГЕРБ, свързани с енергетиката. Там няма да строим АЕЦ „Белене“, за да имаме евтин ток за бита и индустрията, обещава Борисов. Няма да строим Южен поток, защото евтин газ и стотиците милиони приходи от транзитирането му към Европа не ни трябвали. Огромните загуби в от отказа ни да се включим в мащабните руски енергийни проекти Борисов се надява да компенсира като продължи с търсенето на нефт и газ в шелфа на Черно море. За съжаление – с това се изчерпва енергийната стратегия на Борисов. Да се смее ли човек или да плаче.?!

С други думи герберите ще продължават да хабят държавни пари, за да търсят… на филанкишията шапката. Това е„стратегията“ на Борисов за подобряване и градеж на българската енергетика. А, и да не забравим. ГЕРБ щели да либерализират енергийния пазар, за да позволят на доставчиците да си направят картел и да вдигат цените на тока когато и с колкото си поискат, без да може държавата да им се меси.

Ако мислите, че ви лъжем, прочетете програмата на ГЕРБ. От този линк: http://www.gerb.bg/files/useruploads/files/gerb_programa_2017.pdf  Там ясно е написано, че като се либерализира пазара на енергия, Комисията за енергийно и водно регулиране вече няма да определя цените. Тоест, държавното регулиране на цените отива на кино. Ето това е „програмата“ на ГЕРБ. Пълна свобода на разбойниците и грабителите, наричащи себе си „бизнесмени“. И пълно заробване на обикновените хора.

В туризма пък, великите гербаджии предвиждат… да продължат да отдават на концесии всички природни богатства на България за умопомрачителните срокове от 35 – 40 години напред. Тоест – пожизнено!

 А, и още нещо: В Борисовите бълнувания ще се работи и в посока подобряване на образованието, здравеопазването, културата и отбраната на страната ни.

Всеки средно-интелигентен човек, обаче, ще запита, България като няма производство и износ, като няма външни пазари, от къде ще се вземе  пари за развитие на образованието, на здравеопазването, на културата и отбраната? Откъде ще се вземат средства за увеличаване на заплатите на лекарите, така, че те да спрат да изнудват болните да плащат солени суми за какви ли не „процедури“?

Май не остана откъде, освен от прокъсания джоб на оголелия и обосял български гражданин.

Ето това е „предизборната програма“ за ново управление (разбирай- ново грабене) на държавата от Борисов и ГЕРБ. Идат избори! Приятно гласуване! Skandalno.net

Автор: Иво Македонски, Skandalno.net

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

2 коментара

  1. Всичко това е самата истина. Тези статии трябва да се публикуват във всички вестници, да станат достояние на всички българи.

    • Съгласен съм, но кажи кай са твоите вестници, щото другите не публикуват такива статии. Така наречената четвърта власт е за съжаление е купена отдавна.

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.




Въведете кода за проверка: *