Винету хвърли Отровна томаховка по Кунева: Тя е най-голямата ми грешка! Ето обаче Мълниеносния Отговор на Мадам Йес:

Борисов и Кунева се хванаха за гушите! А абсурдните предизборни обещания на Винету в момента са насочени към най-простите индианци. И всичките му обръщения, алабализми и обещания по медиите сега не са нищо повече от едно дрънкане с огърлица от шарени, но пластмасови, мъниста. А единствения въпрос, който в момента вълнува Skandalno.net е: Останаха ли голям брой лековерни индианци на територията със затихващи функции България! Цялата статия прочети по-долу:

Бойко Борисов си посипа главата с пепел и заяви, че една от основните му грешки била назначаването на Меглена Кунева за министър на образованието.

„Голяма грешка беше, признавам си! Ние правихме коалицията при много сложни и трудни условия и затова дадохме на Реформаторите „образованието“. Спомням си, че  Фандъкова и други учители ми се разсърдиха. Тъкмо си оправих отношенията с тях и Меглена Кунева настоя твърдо да махнем сегашния министър Николай Денков, който тогава беше зам.-министър. И аз я послушах в името на разбирателството, в името на единството на коалицията. Аз му подписах уволнението на Денков, но защото Кунева ме подведе, защото каза, че не можела да работи с него.

А Фандъкова  още три месеца по тоя повод не ми проговори, извън служебните разговори. Така стана и като назначих Кунева за министър на образованието. От много места ми казваха, че не е компетентна да се справи с това министерство, ама аз какво мога да направя? Реформаторите ме притискаха, сложни ни бяха отношенията: ако махнеш един, пада цялото правителство“, оправда се Бойко Ганев Балкански.

Всъщност причината Бойко да проговори точно сега за истинските си отношения с партньорите от псевдо-коалицията е прозаична: Одита в министерство на образованието откри страховити далавери с прякото участие на Мадам Йес. Вдигна се чутовен скандал и покрай спряното еврофинансиране за образованието, от което ЕС ни отрязва заради съмнения в корупция и непочтени сделки. Та Бащицата прибегна до това откровение, за да се оправдае. Та нали ТОЙ винаги е безгрешен!

Борисов обясни още, че ГЕРБ били буквално изнудени изрекетирани от Реформаторския блок да подкрепят машинното гласуване.

„И ето на: Съобразявахме се с тях, правехме отстъпка след отстъпка и сега всичко се изсипва върху нашите глави“, изжали се бащицата на нацията. И изплака: „Ами сега какво ще правим? Кой ще сертифицира тези машини до изборите? Ще дадем едни 30 млн. лева, обаче кой ще им направи сертификата? А?“, ревна Борисов.

Хубав въпрос, но защо Борисов го задава на симпатизантите на ГЕРБ, дошли на предизборна среща с него, а не го зададе на коалиционната си патерица РБ.

Оказа се, че правителството на ГЕРБ е било като къщичка от кибритени клечки, която е можела да се разпадне и при най-малкия повей на политическия вятър.

В желанието си на всяка цена да властва над България, Борисов не се е спрял пред нищо- съгласявал се е на безпринципни коалиции, натрапени назначения, измислени министри, некомпетентни служители, масово е назначавал крадливи и алчни хора по министерствата… А сега рони крокодилски сълзи, че постъпили непочтено с него!!!

Кунева обаче не закъсня с ответната си атака и злобно захапа Борисов и партията му:

„Образованието изобщо не беше приоритет на правителството Борисов-2 по време на целия му мандат. Сега той се мазни на учителите и поставят темата само заради предизборната кампания“, избухна г-жа Пръмова.

И продължи: „Борисов трябва да излезе пред народа и да обясни защо през 2009 година завари бюджета на образованието с 4,1 процента от БВП, но той самоцелно и нагло го намали до 3,5 %. Направи го в собствения си мандат, когато не бяхме в коалиция, по време на първото си правителство. Аз обещах на учителския събор да вдигна заплатите с 10 процента, той не ми разреши, а сега им обещава 50 процента увеличение! Какво е това, освен популизъм?“ – изграчи по БНР бившата вицепремиерка и образователна министърка, която пък най-малоумно похарчи един милион лева от парите за образованието за… запалки!

Така Борисов и Кунева се вкопчиха в циганско кълбо и всеки започна да обвинява другия за собствените си грешки, ако не се брои факта, че всеки от тях поотделно е една огромна политическа грешка и недоразумение, с което трябва да се занимава прокуратурата.

Едно е ясно: Дослукът между ГЕРБ и РБ е скъсан и те няма да бъдат партньори в едно следващо правителство. Ако изобщо реформаторите влязат в парламента, де. Радан Кънев си направи партия, хората на Касим Дал си стиснаха ръцете с ДОСТ… И в РБ остават само Лукарски и Кунева с нейните „будни“ граждани.

Друг е въпросът дали ГЕРБ има каквито и да е шансове да спечели изборите, че да му се налага да търси нови патерици в парламента. Взаимното изнудване за власт в порочната коалиция ГЕРБ-РБ-ПФ, което доразмаза българите вече е във фаза „Развод ми дай!“. И сега всеки обвинява другия. Или както е казал един умен човек: „Успехът има много майки, а провалът е сираче!“.

Абсурдните предизборни обещания на Винету Борисов в момента са насочени към най-простите индианци. И всичките му обръщения, алабализми и обещания по медиите сега не са нищо повече от едно дрънкане с огърлица от шарени, но пластмасови, мъниста. А единствения въпрос, който в момента вълнува Skandalno.net е: Останаха ли голям брой лековерни индианци на територията със затихващи функции България!

Борисов за пореден път се опита да яхне омразата на хората. Този път – срещу Реформаторите! Но и това не му помогна.

Единственият му полезен ход е да се цани за съветник на Меркел. Примерно- по бежанските въпроси.

Само фрау-то още не му е била шута, но не е ясно докога… Skandalno.net

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

3 коментара

  1. Пръмовица вече е политичеки труп. Остава да си отиде и Винету

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.




Въведете кода за проверка: *