Борисов изненадващо: България ще бъде износител на газ!

Борисов голямаБългария ще бъде износител на газ, заяви Бойко Борисов.

В  два от тези блока – „Силистар“ и „Терес“, има и много много големи находища на нефт. Затова правителството подложило на обсъждане революционното решение , с която се дава разрешение за проучване и търсене на нефт и природен газ и други  подземни богатства в площта „Блок – 1-14 Силистар“.

Според Борисов това е най-смелото решения, които това правителство тези дни ще вземе. Проблемите на предишното  правителство на ГЕБР  започнали, след като  добива на газ в Черно море бил пуснат на концесия. Това раздразнило някого и затова управлението паднало, а хората го свалили от улицата. Станало е под диктат на други, се разбира от думите на премиера.

Сега обаче изследванията в района щели да се подновят и България ще се превърне в конкурент по износа на газ в цяла Европа, защото находищата са огромни. Изграждането на интерконектори ще продължи, заяви той.

След няколко години нашата страна не само ще покрие нуждите си, но и ще изнася газ и тогава аз лично мога да гарантирамевтино електричество, евтино топло, и парно, евтина вода и огромен ръст на цялата икономиката. Според него, тогава ще дойде индустрията на Европа ще дойде тук, за да е по-близко до тази евтина газ, прогнозира смело Борисов .

С това тези решение ще нервираме страшно нашите конкуренти по добив и продажби на газ в целия регион, защото страната ни  ще стане играч на най-конкурентния и най-тежкия пазар – пазарът на газ в света, твърди премиерът.

Той не спомена защо фирми като ШЕЛ и други в тази област се оттеглиха от мераците си да проучват Черно море за газ и нефт. Още при оттеглянето си, те казаха, че находището е прекалено малко и няма смисъл да се влагат пари да се разработва.

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

3 коментара

  1. Тикви ще изнасяме. Тикви и кратуни! Боже, защо ни наказас такова чудо за министър-председател?

  2. Това недоразумение първо говори, после мисли, а до вечерта три пъти се е обърнал. Той самият доста газ може да изнесе, ако яде боб по три пъти на ден.

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.




Въведете кода за проверка: *