Бойко Рашков: Борисов е в Делириум, Умира от Страх. Опитва се да ме Спре чрез Протежето си Гешев!

Правителствената резиденция „Бояна“ е строена с пари от данъците на българския народ и предназначението й не е да се водят там плеймейтки. Това каза служебният МВР-министър Бойко Рашков в предаването „Неделя 150“ по БНР. „През последните няколко дни прокуратурата на Гешев трескаво и на конвейер е образувала множество досъдебни производства, с единствената цел да спъва работата на МВР… Борисов е в делириум. Умира от страх. Опитва се да ме спре чрез протежето си Гешев! Г-н Борисов няма основание да се страхува, че някой ще го арестува. На него депутатски имунитет не му трябва, той има абсолютен имунитет, защото притежава главния прокурор… Главният прокурор Иван Гешев се обръща към премиера Борисов с „шефе“ и го пита да потули ли някакво разследване. Чу се в онези записи отпреди време. Какво означава това?“, попита риторично Бойко Рашков.

„Защо новият шеф на ДАНС е могъл да работи 20-30 години в областта на националната сигурност, а сега да не може? Който иска може да издига кандидатури, но подписът за Димитър Георгиев е на Борисов. Той, възползвайки се от тези структури като бухалки, поднесе главата на този човек да бъде освободен. Специалните служби трябва да служат на интересите на обществото, а не да се прекланят пред силния на деня или пред една мутра, както беше през последните 11 години. Ще му е необходим цял 4-годишен мандат на следващото редовно правителство, за да извади наяве и с доказателства хилядите престъпления на Борисов и кохортата му. За едно десетилетие този човек буквално е унищожил държавата“, коментира Рашков.

Рашков попита как може един български премиер да спи с 2-3 млн. в спалнята си? „Правителствената резиденция „Бояна“ е строена с пари от данъците на българския народ и предназначението й не е да се водят там плеймейтки“, категоричен бе служебният министър.

Във връзка с изборите на 11 юли Рашков изрази надежда машинното гласуване да е предпоставката за едни честни избори. „МВР ще следи зорко за купен вот, така че той да не изкриви политическата картина у нас“, добави той.

Относно скандала с подслушванията на политици, Рашков заяви, че в момента от ГЕРБ са изнервени и не са те хората, които ще казват кога да се изнесе информацията по темата. „Възложил съм вътрешно-ведомствена проверка. Надявам се през следващия месец колегите да приключат. Не мога да се ангажирам със срок. Работата е много по обем, а една прецизна проверка изисква време“, подчерта силовият министър.

Според него един от най-трудните за решаване въпроси е как българските политици да бъдат спрени да ползват МВР за политическите си цели. „Това ведомство е огромно. В него се събира голям обем информация. Намесата на политиците в работата на специалните служби, в това число и на ДАНС, е престъпление. Служителите на МВР по закон са деполитизирани и е престъпление да изпълняват политически поръчки. В живият живот обаче е друго“, каза Рашков и подчерта, че при управлението на Борисов тези служби са били превърнати във фабрика за компромати. Министърът увери, че ще положи усилия да ограничи тази практика, доколкото това зависи от МВР. „Защото службите се контролират основно от българската прокуратура, която обаче е собственост и изцяло под контрола на бившия премиер Бойко Борисов“, каза още Бойко Рашков.

Той подчерта, че подчинените на Бойко Борисов служби са прилагали безогледно и незаконно СРС-та.

„Службите са били поставени в такава срамна позиция, че са предоставяли, включително чувствителна информация, дори директно на Борисов и само за негово ползване… Лично се убедих, че голяма част от използвалите СРС-та са газили безогледно закона. Вероятно за удовлетворяване на лични, групови и политически интереси. Тази подробност ще се изясни през следващите седмици“.

„Прокуратурата е превърната в политическо оръжие в ръцете на Борисов. В момента обмислям дали изобщо има смисъл да се подавам сигналите до тях“. Това заяви Рашков по повод казаното от него в петък вечерта, че ще внесе сигнал в прокуратуратурата срещу Борисов заради свидетелството на бизнесмен, че е бил заплашван от предишния премиер Борисов с убийство и канибализъм.

Рашков се обърна към медиите – да изземат функциите на Главния прокурор и те да разследват сигналите.

Необходимо ми е още малко време, да обмисля как да реагирам. Питате ли се защо човекът, който ми подаде тази шокираща информация, дойде при мен, а не отиде в прокуратурата, попита Рашков и допълни:

„Надявам се за кратко време да се възстанови държавността у нас. Не може всички да работят за един човек като в тоталитарно общество. Толкова много и тежки престъпления е извършил Борисов, че ще трябва ще е нужен поне един цял мандат на следващото редовно правителство, за да разкрие поне най-големите му престъпления“.

Служебният вицепремиер и МВР-министър има основание да смята, че тези избора ще са честни главно заради машинното гласуване. Skandalno.net

Пею Благов, Skandalno.net

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

2 коментара

  1. Господин Рашков зная, че НЯМА ПО-ГОЛЯМА СИЛА ОТ ИСТИНАТА!
    Жалките отрепки, ползвали услугите на Лъжата са по презумция – обречени!

  2. Абе, Рашков защо толкова се церемониш с Гешев, ако аз вляза в твоя дом и почна да правя там тараш, ще ме арестуваш на секундата без да пита Гешев! Хората на Гешев нахлуха в президенстнвото без да питат хазаена – президента. Това ти дава основание на часа да арестуваш Гешев, а и„след него и Борисов. Гешев се оправдава че имало сигнали, а почките и кюлчета с пистолет отгоре не са СИГНАЛИ, А УЛИКИ достатъчно основание да бъдат арестувани и днамата. Нещо повече, веднъж по адрес на Радев Бойко каза „кредеца ника, дръжте крадеда“ с това Борисов признава че савият той е крадец. Да наречеш някого крадец е жестока обида. Радев, защо мълчиш,що не го подведеш към отгово?рност за обида?

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.




Въведете кода за проверка: *