Божков Удари Борисов с документи: Премиерът е откраднал 10 млрд. от Еврофондовете

Борисов е в колапс. Причината: Васил Божков отвърна на удара и е на път най-зрелищно да срине управлението на ГЕРБ. Вчера гръцки депутат от Европейския парламент обяви, че в понеделник ще представи в ЕП документи, които еднозначно показват какво е правила България с парите на европейските граждани през последните 10 години, в които управлява почти без прекъсване Бойко Борисов. Става въпрос за огромна корупция в размер на десетки милиарди евро, които са били буквално окрадени от властта на ГЕРБ и обръчите й от фирми. В папката с доказателства на гръцкия евродепутат фигурират като замесени над 300 имена на министри, кметове, съдии, полицаи и прокурори… има и документи, които доказват че далаверите са се случвали с активното участие на българския министър-председател.

Има и документация на български фирми- изпълнителки на държавни проекти, описваща какви суми от еврофинансирането са отделяни лично за всеки един министър и министър председателя на България. Към момента гръцкият евродепутат не е оповестил кой му е дал уличаващите документи, но източник от българските служби довери, че документите са на фирми на Васил Божков.

Според същия източник от години Васил Божков чрез кухи фирми и подставени лица от години печели обществени поръчки, финансирани от Еврофондовете в България. Божков е наясно къде, какъв процент и на кой се дава, за да получиш подобна поръчка. Документите са автентични, коментира гръцкият евродепутат и добавя, че това са доказателства с които много политици в България или ще се озоват директно в затвора или ще трябва да се спасяват от дългата ръка на закона зад граница.

А за това, че зад тази тежка атака срещу Бойко Борисов и управляващата ГЕРБ стои Васил Божков има още едно доказателство: Днес излезе информацията, че миналата седмица български прокурори и съдии са опитали да изведат Васил Божков от Обединените арабски емирства, с което са предизвикали голям скандал в арабската държава. Ето какво се е случило:

Група от 7 български прокурори и оперативни работници е предизвикала голям скандал в Обединените арабски емирства. Магистратите се опитали да изведат от страната Васил Божков и съдружникът му Георги Попов, които са там от края на януари. Властите в ОАЕ колегиално осигурили среща на нашите магистрати и ченгета с обвинените в множество престъпления бизнесмени.

В един момент пратениците на българската прокуратура обявили на арабските си колеги, че трябва незабавно да отведат двамата до летището и оттам да летят за България. Местните представители на съответните ведомства били направо същисани. Не могли да повярват, че им се отправя подобно абсурдно искане. Реагирали сдържано, но ясно и категорично заявили, че подобна идея не само ги обижда, но е и в разрез с всички правила на международното сътрудничество. Краткият отговор на арабите бил, че ОАЕ е суверенна държава и никой не може да се меси в решенията на нейния съд. Новината за посещението на пратениците на Гешев в ОАЕ е на информационна агенция „Фрог нюз“, която се позовава на два независими дипломатически източника.

И се потвърждава от изявление на самият Главен прокурор Иван Гешев, който в сряда заяви: „Искате да се молим на Божков да се прибере ли? Българската прокуратура и никоя държава не се моли на издирвани и обвинявани лица“. И допълни: „Прокуратурата свърши всичко възможно за задържането на Божков, сега топката е в ръцете на ОАЕ. Днес изпратих двама прокурори, които проведоха разговор на високо ниво в ОАЕ“.

Оказва се, че изпратените в ОАЕ са не двама, а много повече, и са отишли със задача, която, меко казано, поставя на изпитание добрите ни отношения с Емирството.

На Борисов му е станало ясно, че докато е под чужда юрисдикция, Васил Божков е свободен да го атакува всячески с всичките доказателства, с които разполага, че Борисов е мафиот. И за да му затвори устата, трябва на всяка цена и час по-скоро да го прибере „на топло“ в България. Защото дори да пресече сегашната атака през гръцкия евродепутат, Борисов няма гаранция, че утре Божков няма да прати тия документи на някой друг. Борисов е пред нервен срив. Именно на обзелата го паника се дължи и неадекватното посещение на българската прокурорска делегация в ОАЕ с дваж по-неадекватното им искане за „спешната екстрадация“ на Божков. Дали Васил Божков има ресурса и в крайна сметка ще успее да бутне правителството? Предстои да разберем. Skandalno.net

Пею Благов, Skandalno.net

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

62 коментара

  1. А ДАНО АМИН НАЙ ПОСЛЕ ДА СЕ СПАСИ БЪЛГАРИЯ ОТ БЪЛГАРОУБИЕЦА БОРИСОВ ЦВЕТАНОВ И МАФИОТСКАТА ХУНТА ГЕРБ

      • Амин, замин, спете още, овце…..чакайте някой друг да ви оправи, но това може да стане само анално!

      • Амин, замин, спете още, овце…..чакайте някой друг да ви оправи, но това може да стане само ан@лно!

      • Амин, замин, спете още, овце…..чакайте някой друг да ви оправи, но това може да стане само ан@лно!

  2. АКО ВСИЧКО ТОВА Е ВЯРНО СКОРО ЩЕ ПРАЗНУВАМЕ СВОБОДАТА ИЗВОЮВАНА СРЕЩУ МАФИЯТА !

    • Божков АКО е невинен ЗАЩО се крие там някъде.Съмнявам се за нелепите твърдения,че някой има документи за злоупотреба с евросредства.Кой е ЛУД да издаде ТАКЪВ документ уличаващ самия него.НА ФАЛШИВИТЕ НОВИНИ УСПЕХ.

      • Защото ще го вкарат в затвора без съд и присъда

      • За да не се случи като с Мишо Бирата!

      • За да не стане като с Мишо Бирата!

      • Защото тук няма да му позволят да види, че небето е синьо. Камоли да се опитва да потхвърля документи и информация за хората, които го преследват.

    • Много неща са вярни явно и много хора в БГ го знаят и разбират -явно.
      А и корона вируса мисля че този път му бутна короната – следи внимателно нещата и ще видиш какво ще стане, както вируса до края на май така и тиквата и целия бустан с него

      • А на бас,че няма нищо да си случи… Кой идиот бяга от няколко милиона, че не се сещам за името?

  3. Боче зина по-голяма уста отколкото може да захапе и ще се задави.

  4. АКО ТОВА Е ВЯРНО СЕГА ДИРЕКТНО ТИКВИНИИ ЩЕ БЪДЕ РАЗСЛЕДВАН ОТ ЛАУРА КЬОВЕШИ.

  5. А ДАЛИ ТОЗИ УДАР ПО БОКО НЕ ИДВА ОТ ЦЕЦКО И АМЕРИКАНЦИТЕ?

  6. Въобще не ме интересува от къде идва тоя удар. Не само Тиквата, а всички управляващи след 90-та година са виновни и трябва да се озоват зад решетките. Народовластие му е майката, ама истинско!

    • Ти, Безпартиен, остави засега тия „всички, управлявали след 90-та…“. Дай първо най-голямата Мутра да вкараме в пандиза, че ни скъси живота, пък за ония, управлявали преди него, има време… И не е нормално когато се появяват документални доказателства за кражбите на Банкянския, веднага да се сещаш за вината на „всички“. Такова едно „мнение“ като твоето малко ми прилича на отклоняване на вниманието в полза на Мутрьо Банкянски.

    • Точно така народовластие! И който се отцепи от крайната кауза и той в затвора!

      • На това му се вика сталинизъм, а?

  7. Дай боже, тази мутра да го вкарат за вечни времена в ЦСЗ!!

  8. Не бива да сме толкова оптимисти! И дори да стане сваляне на правителството на ГЕРБ, то ще дойдат на власт, другият клан, олигарси! Само революция или война ще могат да заровят мафията!

  9. Мда, у насцял един народ мълчи, защото го е старх, българина винаги чака накой да му извади горещите кестени от огъня.
    къде е интелигенцията, писатели, артисти, художници, опозиция….къде е народа???????????
    Лесно е да си чешем клавиатурите и да чакаме -какво- Бог ли

    • Интелигенцията прави шоу-програми и реклами! Тя живее в друг свят – светът, който вижда с навряната си в пясъка глава… :(

  10. Ако дойде време да се рита,,бачока,,и НЯМА кой,тогаз може да ме потърсите,ще работя в три смени,до последният,но едва ли ще ме потърсите, ЦЯЛАТА територия е забъркана в провала на Н.Р.Б.!

  11. И да е вярно всичко това,ще мине и замине.Банкянския ще продължи да дерибейства от поста премиер.За съжаление!!!

    • Да за съжаление докато слуша а той повярвайте ми слуша много , Много е послушен.
      И ние много сме слушали за него, но нямаме доказателства. А и да имаме докато е на власт те няма да важат. Че лявото му мадо ли ще го обвини в нещо? Единствено президента и някой ожесточен бунт, може да ни помогне в нашата държава.

  12. Скандално. нет, това достоверна информация ли е? Ще ме зарадвате много, ако е така.

  13. Само като ми се мерне пред очите думата „премиерът Борисов“ или кого „нахокал“ и ми става едно такова гнусно, отвратително… Мутра, престъпник, недодялан селяндур, простак и неграмотник, ама премиер! Срамно!!! Срам за българите! И за всички, които се лигавят в прегръдките му! Ами Коня? Ами Циганина със сините джуки? Ами дедото от Испания? И Цецку с многоъгълната кратуна? Българоубийци!

  14. Интелекта на Божков срещу грубата сила , простащината,наглоста,милиционерщината. Правилно са постъпили арабите. Не Божков е крадецът, а Боко Тиквата.

  15. Пею Благов, не се казва „на кой се дава”, а „на коГО се дава”. Неграмотно написан текст

  16. Разсипахте я тая държава боклуци с вас бокклуци, за разстрел сте да ви еба маиката изсипана да еба

  17. Дано да съществуват такива документи та най накрая цялата управляваща крадлива върхушка да замине където и е мястото-в пандиза за много дълго време.Проблема е после какви кадри ще дойдат на тяхно място?Цялата нова история на БГ е едно поголовно разсипване на държавата от крадливата пасмина на върха!!!Боклуци и нечовеци,Българоубийци!!!

  18. За курвето Борисов доживотната присъда е същински подарък

  19. Хайде народе на жълтите павета и да си вземеме управлението на държавата в нашите народни ръце!

  20. Аз ако бях Бойко Борисов дигах заплатите тройно,пенсиите тройно на медицинските сестри на 5000 лв. Минимална!И след това оставка.Май Станишката го направи този номер.После гледам и се смея.

  21. МЕЧТАЯ ОТНОВО ДА ПОСРЕЩНЕМ ЧЕРВЕНАТА АРМИЯ ОСВОБОДИТЕЛКА ЛИПСВАТ МИ БРАТУШКИТЕ ДАНО ДОЖИВЕЕМ ТОЗИ МИГ

  22. Нали си дпомняте:- когато Борисов дойде на власт, той се провикна- „Станишев ви дигна пенсиите, а сега аз тпябва да ви ги плащам!“ Ще се разкрие всичко: и престоя му в Паткрац, и убийството на Андрий Луканов, както и за други олигарси и мафиоти от калибъра Илия Павлов, геарги Илиев, ИВо Карамански и др.

  23. По нищо не личи Борисов да е притеснен от нещо.На всякъде демонстрира просташко самочувсвие,а дебилите се радват.

  24. Думата „ТОПЛО “ не е подходяща.Думата „СТУДЕН“ е по подходяща !.

  25. До „Скандално“. Днес е 13 март, петък. Вие съабщихте че в понеделник някакъв гръцки евродепутат, приятел на Божков, ще изнесе в европарламента доказателства за откраднатите от Борисов 10 мил. от еврофондовете. Това е или поредна партенка или фалшива новина.

    • Подобно щях да напиша и аз. Наистина партенка както се казва по войнишки.

  26. За облагодетелствания толкова години тарикат Божков не знам, ама ако ние, мъжете в България, не се захванем дружно да ги избесим тогава за нищо не ставаме и си заслужаваме мафията, която вече никакви задръжки няма и лапа, и краде и убива, мачка всички ни. Толкова хора затриха тия свине омразни! Ще си платят копелетата до девето коляно!

    • Ти си абсолютно прав но няма войводи в България и да Има има много повече предатели отколкото войводи. И на всички ин изнасяше така

  27. Е, кога най-после ще чуем най-после този гръцки евросепутат за престъпленията на Борисов, в Европарламта предоставени му от Божков? Днес петък 14 март,събота обещахте че още в пониделник той ще говори пред Ивропарламента за престълението на Борисон. кпайно време е да са научите да слагате дата на всеки вош матириалз

  28. Не вярвам на това което крадливи Божков казва защо избяга с парите в Емирсвото защото знае че те от такива крадливи душици аванта има. Всичко възможно се прави да злоупотреба името на Борисов, това са фалшиви новини. Моля не им вярвайте.

  29. А Банев и Арабаджиев, дето са в ареста без обвинения!?

  30. Не се поддавайте на хейтърите, очевидно комунистите драпат да дойдат на власт отново, но няма да им се получи. Това писание е пълна измислица.

  31. До „Скандално“. За трети път ви питам – Кога най-после ще чуем онзи гръцки евродерутат, който щял да изнесе рпед европарламентаската сбирщина факти за откраднатите 10 млрд от ГЕРБерастката мафия?

    • Защо питате нас? Статията се опира на три източника. Що се отнася до гръцкия депутат – ще извади документите, когато той си прецени. Предполагаме, че историята с корона-пандемията е стопирала или само забавила този акт. Относно останалите твърдения в статията – опрели сме се на други информационни агенции + наш анализ.

  32. Колко е злобен и неблагодарен българинът. Само тояга за вас коментиращи.само знаете да съдите, а за нищо друго не ставате. Къде е бай Тошо? А? Да ви сложи на място.Освен клевети и долни клюки, друго има ли в устата ви. Мързелив и нездсрен народ така се управлява. Или военна диктатура или МОНАРХИЯ.За нищо не става това българско племе. Примати сме.

  33. Колко е злобен и неблагодарен българинът. Само тояга за вас коментиращи.само знаете да съдите, а за нищо друго не ставате. Къде е бай Тошо? А? Да ви сложи на място.Освен клевети и долни клюки, друго има ли в устата ви. Мързелив и нездсрен народ така се управлява. Или военна диктатура или МОНАРХИЯ.За нищо не става това българско племе. Примати сме. Май господ се възмути от поведението и злоната ни и изпрати това чудо.

  34. На един грък нещо някакви Документи били дали. А как така най големия враг на Бойко нищичко не чул не видял. А бе да ви кажа голяма басня ама закърпена.

  35. 500 години българина е бил под робство.И още 1000 да бъда няма да се научи на солидарност.Страхлив крадлив и продажен народ.Това сме ние.Нека тези събития и тези издевателства се счучат в друга държава та да видите народа как като един се вдига.Останали са корени от робството и хората си теглят ярема и си вървят в браздата.Но няма пак да дойде Русия и да ни освободи от собствените ни подтисници.Жал ми е за България защото толкова велики юнаци е раждала и достойно са умирали за народа си.А сега само кръвопиици и крадливи псета взимат власта смучат сиромашка кръв като кърлежи и после като се насмучат други идват още по жадни за кръв.Революци по света много са се вдигали и са доказвали че това е начинът.Из корен трябва да се премахнат онези който идват само да оправят собствения си живот и целия си род а на народа гледат като роби и още гледат като на врагове.Водач е нужен из простия народ водач който да милее и да ръководи народа си и да го води към печалби и към добро.Линч за всеки който води народа си към пропаст .

  36. Браво на Пео Благов.За първи път виждам статия в която лъсва и малко истина.Обикновено Журналяра лъскат ревера на власта.

  37. ДРУГАРЯТ БОШКОВ ИМА ФЕЙСБУК, А АЗ В „ДЕМОКРАТИЧЕСКА БЪЛГАРИЯ“ НЯМАМ ФЕЙСБУК И НЕ МОГА ДА СИ ОТВОРЯ, ЗА ДА СЪОБЩАВАМ НАСВЕТА КАКВО СТАВА В „ДЕМОКРАТИЧЕСКА БЪЛГАРИЯ“ – ТРИЯТ МЕ И СЕ ЧУДЯТ КАК ДА МЕ УНИЩОЖАТ …………… ДРУГАРЮ БОШКОВ НЕ СЕ ВРЪЩАЙ В БЪЛГАРИЯ ЗАЩОТО ЩЕ ТИ ДРЪПНАТ ТАШАЦИТЕ ДО ГЛЕЗЕНИТЕ ––––– СВОЙ –––– СТЕФАН Д-Р Д ЧОЛАКОВ-http://stefan-tcholakov.eu/

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.




Въведете кода за проверка: *