Български Лекар РАЗКРИ ИСТИНАТА ЗА КОРОНАВИРУСА!

По-вероятно е да ударите 6-ца от ТОТО-то, отколкото да умрете от Ковид-19

Ако сте на възраст под 50 години и не живеете в Китай, е по-вероятно да „ударите“ 6-ца от ТОТО-то, отколкото да умрете от новия коронавирус Ковид-19, коментира д-р Веселин Йолов, специалист по вирусология от Медицинския институт на МВР.

„Ако се заразите с коронавирус, това не бива да ви паникьосва, защото: 81 % от случаите протичат в изключително лека форма, без почти никакви симптоми… и е твърде вероятно да изкарате грипа без дори да разберете. В 14% от случаите заболяването преминава като най-обикновен грип. И само в 5% от случаите може да настъпи усложнение”, посочва д-р Йолов във Фейсбук.

„Освен това, ако погледнем възрастта на починалите от този вирус… боде очите, че към момента едва 0.2 % от умрелите от Ковид-19 са на възраст под 50 години. Или казано с други думи – от починалите от вируса до момента няколко хиляди души в целия свят, само един от 500 души е на възраст под 50 години. И друго, което прави впечатление – почти всички починали, са страдали от сериозни хронични и други заболявания”.

„Това означава, че ако не сте прекалено възрастен и болен, дори и да се заразите с вируса, ще се възстановите от него и то сравнително бързо”, подчертава д-р Йолов и дава за сравнение смъртността от пневмония, която в световен мащаб е 10%, докато при Ковид-19 е едва 2,4%.

„Да вземем един от най-лошите дни досега – 10 февруари, когато 108 души в Китай починаха от коронавирус. На същия ден и отново в Китай: 26 283 души са починали от рак, 24 641 души са починали от сърдечни заболявания, 4300 души са починали от диабет”, отчита експертът и добавя, че в цял свят „маларийните комари убиват 2740 души всеки ден. 1300 души всеки ден биват убити от други хора, а отровните змии отнемат живота на 137 души ежедневно”.

„От всичко това трябва да ни светне лампичката, че няма нужда от излишна паника. Спрете да изкупувате лекарствата от аптеките, не се запасявайте с хранителни продукти все едно идва краят на света. Достатъчно е просто да обръщате внимание на добрата лична хигиена, поддържайте имунитета си чрез добра храна и качествени витамини и си живейте живота”, съветва д-р Йолов.

Ето линк към публикацията на д-р Веселин Йолов- ВИЖ ТУК

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

7 коментара

  1. Аз съм на 72 години и с две ръце мога да се подпиша
    под статията.С едно не мога да се съглася.
    Докторе,ако хората над 60 години живеят сами,наистина трябва да купят в повече някои продукти и не поради паника а защото не бива да излизат често.

  2. Бойко Борисов: „Още два нови случая има на хора с коронавирус, които са в „Пирогов“…Имаме надежда, че това е, което ни трябва. Маските са платени и трябва утре да се разпределят. Мерките са закъснели, той лети във въздуха и маските не го хващат. Можем само да го ограничим с тези мерки – да се избягват контакти и движение. Дай Боже в следващите месеци да се намери лекарство. Каквито и мерки да прилагаме, не можем да затворим градския транспорт…Поискали сме 130 милиона евро, за да преоборудваме всички и да имаме готовност за по-сериозна криза.“

    Няма друга държава в света, която толкова напоително да информира гражданите си за своето тотално бездействие и неподготвеност по отношение на основните си функции.
    Под „информира“ разбирайте тъпанарското кресчендо на министър председателя ѝ, който не правейки нищо, обяснява как прави всичко.

    Вие разбрахте ли нещо от обяснението на господин Борисов???
    Защото аз нищо не разбрах….

  3. Ако се поинтересувате какво става на борсите,петролният пазар,с икономиката на много страни,ще разберете,че паниката по коронавирусът е предизвикана нарочно,за определени цели!Тя престъпно се подкрепя от медиите,правителствата и лекарите!Каква пандемия,когато от обикновен грип,смъртността е в пъти повече!Вече на няколко пъти обявяваха пандемии-то не беше птичи,свински и прочее „смъртоносни“ грипове!Целят се в страхът на хората-още малко ни трябва за да забравим за социалните контакти,солидарността между хората ,без която солидарност ,няма общество,да забравим,че само до преди малко време всякакво лечение беше въпрос на личен избор-че имахме граждански права,които вече страхът стъпка!Мерките които уж се вземат в наш интерес,всъщност са мерки против нашите човешки права!Още малко и болните ще бъдат обявени извън закона и ще се преследват като вреден дивеч!Това е началото на края на солидарното човешко общество!Лека му пръст!

  4. Въобще не мога да се съглася с изказването на въпросния доктор. Да не ни дава разни измислени незнайно от кого „статистики“, защото коронавирусът няма нищо общо с досегашните грипни вируси. Вирулентността /способността му да заразява е в пъти по-голяма/, а болестта се развива с мълниеносна скорост. Да не се опитват да ни успокояват, защото ситуацията е много сериозна! Единствено високото самосъзнание би ограничило разпространението. ВСИЧКИ С МАСКИ, ЗАДЪЛЖИТЕЛНО! Независимо, че не предпазват, защото коронавирусът е много малък и прониква през тях, необходимо е да се носят, защото не се знае кой е заразен и неволно, без подозира, разнася заразата. Ако няма възможност да ни наплюе, сме предпазени. Никакви събирания на закрито, а на открито с маски и контакти над 1 метър. Често, много често миене на ръцете и да не се докосват лицето и очите. И карантина, по възможност по-малко шиткане и пр. Ако се излиза навън по важни причини – да, иначе карантина! Драконовските мерки в Италия ги взеха, след като го разнесоха навсякъде. Не трябва да се чака вирусът да вземе все повече и повече жертви, за да спре потокът от къде ли не и за къде ли не. Да не се внася коронавирус от никъде, в това е истината и предпазването. Това, което написах НЕ Е ПАНИКА, а реалност! За съжаление, простотията и невежеството тотално са ни овладяли и няма кой да се съгласи, нито да спазва препоръките.

  5. Какво правят лекарите по света? Защо са си заврели главите и ръцете в медицинските задници? Нали сме в 21 век, по дяволите! Не сме в 15 век с чумата, или в 17 век с туберкулозата?! Срамота лекарска!!!

  6. Няма партийни събрания, няма църковни(религиозни) събрания, няма протестни събрания, народа разделен и изолиран– статуквото е непоклатимо. От това по сигурно „оплитане на кошницата“ докато ни занимават с глупости, здраве му кажи!

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.




Въведете кода за проверка: *