Поетът Н. Милчев ИЗРИГНА срещу Шайката: Луда е не мед. Сестрата на Перваза! Луди сме всички ние, че още търпим ФАШИСТКАТА ВИ ДИКТАТУРА!

Това, което се случи днес сутринта – 6 март, 2020, в бившия Партиен дом в София, е отчаяние. Отчаяние, но и огън. Медицинските сестри стоят на прозореца, надвесени над своето безсилие, но и извисени над герберо-чиновническото бездушие с елементи на фашизъм.

Лъжи, лъжи и увъртания – от 11 години властта на Борисов все това прави.

Наивност, наивност и надежда – това им остава на протестиращите.

Ето я разликата – унизените и онеправданите българи висят между небето и земята, а оялата се управленска шайка лежи върху парите и алчността си.

Само напълно увиснала във въздуха държава може да допусне такава гавра с медицинските си сестри.

Какво искат мед. сестрите? Искат да могат да живеят и едно яке, с което да се наметнат в студа на прозореца.

Какво искат Борисов и бандата му? На прозорците да няма никого, пък все тая дали народа е гладен и унизен.

Сестрите са на перваза на прозореца, а Борисов се крие зад перваза на Министерски съвет, където преди два месеца измами същите тези сестри, обещавайки им реки от мед и масло…

Това е гербаджийска България: За властта – кувейтски стандарт в Правителствена болница! За народа – клинични пътеки и убийствени цени на лекарствата! За медицинските сестри – африкански заплати!

КОЛКО ОЩЕ ЩЕ ГИ ТЪРПИМ?

Но аз продължавам да гледам онази трепереща на перваза на прозореца медицинска сестра… трепери като кокиче, и си мисля за майка ми, която също беше медицинска сестра. И ме полазват тръпки, и ми се плаче… и съм горд. Само така, като се покажем като цветя на прозореца на властта, можем някога да прихванем корени в пръстта на България.

Кокичета на прозореца – това са медицинските ни сестри сега.

А Дариткова казала, че сестрата била в „нестабилно психическо състояние“. Разбира се, че мафиотската шайка ГЕРБ ще изкара сестрата луда. Луда е не само тя, луди сме всички ние, които продължаваме да се въртим на пета пред цинизма и наглостта на затисналата ни гербо-селска диктатура.

Поетът Николай Милчев

А Дариткова може единствено да мига и да си сменя тоалетите. И да говори така, че никой да не запомни абсолютно нищо. И да говори така, че нищо да не се чува. А най-важно от всичко за Дариткова е да изглежда „нормално“ и „уравновесено“ в лудо-апокалиптичния български пейзаж – тоест, да не изглежда никак. И да се хареса не на народа си, а на шефа Б. и другите чуждестранни шефове.

Според Вазов в „Под игото“: „Лудите, лудите – те да са живи…“. А Ботев пък написа: „Свестните тука считат за луди“! Спомняте ли си това, българи?!? Skandalno.net

Николай Милчев, поет, Skandalno.net

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

3 коментара

  1. ГОСПОД ЗДРАВЕ ДА ТИ ДАВА ПОЕТЕ А НА БЪЛГАРОУБИЙЦИТЕ МАФИЯ ГЕРБ ОСТАВКА

  2. Отвратен съм от всички хули, които се изсипаха върху отчаяните медицински сестри от платените мисирки и разни други организации! Дълбоко потресен съм от изявлението на Лекарския съюз, насочено към хората, без които не могат да провеждат лечението на хората! Със сигурност солидно платените „мисири“ не представят мнението на болшинството лекари, които неведнъж признават и отлично знаят, че просто не може да осъществят лечение, ако няма кой да го изпълни – т.е. без медицински сестри, те са безсилни! Недоумявам защо протестираха само пет, къде са останалите, къде са пенсионираните сестри, които едва кретат, но правят манипулации и осъществяват лечението на пациентите? Къде са всички онези онеправдани в тая професия, които работят по 32 часа непрекъснато /не, не е грешка, видях го с очите си/, за да могат да си платят сметките? Едва пърхат от умора, но работят! Кой е тоя малоумник, който реши, че лечебните заведения трябва да са търговски дружества? Тия малоумници не се сещат, че с милиони здраве не се купува! Съчувствам на петте медицински сестри и знам, че това е акт за отчаяние и жестоко чувство на безсилие. Професията им е достойна за уважение и признателност, не за поругаване от разни изроди!!!

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.




Въведете кода за проверка: *