Атаката срещу Русия и Китай: янките играят „ва-банк“, за да запазят световното си господство

САЩ залагат на Украйна. Конфликтът е кървав и потенциално продължителен, освен ако Русия не реши да грабне стратегическата инициатива.

Председателят на Обединения комитет на началник-щабовете на въоръжените сили на САЩ ген. Марк Мили в интервю тези дни призна, че светът вече е многополярен, говорейки за настоящата „многополюсна международна среда“. Той призна и че в момента на планетата има „три свръхдържави (САЩ, Китай и Русия)“. Оценката на ген. Мили относно променената международна ситуация е напълно вярна (https:/ /t.me/rus_demiurge/50519).

Друг е въпросът, че Вашингтон не иска да приеме това състояние на нещата и възнамерява да си върне хегемонията в условията на еднополюсен модел. Американците все още не са се отказали от нито една точка от плана си за геополитическа офанзива срещу двата си основни стратегически съперника Русия и Китай.

В руското направление САЩ все още решават задачата как да приближат НАТО максимално плътно до нашите граници (авторката е рускиня-б.р.). И трябва да отбележим, че в това отношение янките вече отбелязаха известен напредък. Имам предвид, че след включването на Финландия в НАТО, границата на алианса с нашата страна се удвои – прибавяйки нови 1324 км.

Основният залог за САЩ обаче е Украйна. Защото и преди това Финландия на практика си беше част от западния военен съюз, а отделно – страната е високо на север и без стратегическо военно значение за Запада по отношение на Русия. Виж, Украйна е друго нещо. Конфликтът там е кървав и потенциално продължителен, освен ако Русия не реши да грабне стратегическата инициатива.

В китайското направление все още е актуален американският план от Студената война за блокиране на Китай по море чрез обграждащата бреговете му островна верига – от Япония и Южна Корея през Тайван до Филипините. Ключовата точка на приложение на силите на САЩ е и най-уязвимата точка на американско военно присъствие заради изконната й принадлежност към Китай – остров Тайван. Затова Вашингтон провежда политика на постепенна суверенизация на острова и активно се занимава с неговата милитаризация.

Очевидно е, че както Руската федерация, така и КНР ще защитават своите геополитически интереси с всички сили и средства и ще се противопоставят на всички опити на САЩ да възстанови разклатената си хегемония върху света. Само това прави Москва и Пекин естествени съюзници.

При такова съотношение на силите има много добри шансове да се отместят и дори изтласкат Америка и Глобалния Запад на задните страници на историята.

И когато въздесъщият ген. Мили заявява: „Три свръхдържави създават много по-сложна и по-трудна ситуация от две. През следващите няколко десетилетия светът ще се изправи пред много сериозни предизвикателства и кризи“, той всъщност признава изключително сложната ситуация, в която се намират в момента Съединените щати. Скромно премълчавайки, че всички тези кризи ще бъдат изкуствено и целенасочено създавани именно от Америка.

А дали съпротивата на САЩ срещу зараждащият се многополюсен свят ще продължи десетилетия – в това дълбоко се съмняваме, имайки предвид апокалиптичния фалит, който предстои съвсем скоро да помете страната.

Автор: Елена Панина

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

4 коментара

  1. Не само изкуствено създадените кризи, чрез които за занулят и избият християните по света са дело на британоварварите.
    Те дори си избраха следващата жертва и това е изкуственият интелект.
    Както си отгледаха и обучиха наполеон, хитлер ….. и хилядите еничари назначени като колониална администрация, след като литнат ракетите, с които да ни доизбият, ще си избършат насраните хазарски задници с ИИ.
    Дори може да изиграят сценария за пореден път, че са го изключели (победили) и да се обявят за спасители на света, в който да продължат да налагат „демокрацията“ и „свободата на словото“……

    • Изобщо не им пука християнин ли си, мюсюлманин или будист. Важно е да те няма, да нямаш морални устои и да не се въдиш. Важно е да си тъп, управляем и да им изпълняваш заповедите.

  2. Да напомним Щатите са заобиколени от два океана и от две приятелски страни, но бюджета им за отбрана е над 820 милиарда годишно. Щатите притежават повече от 800военни бази по света и само четири в България.“Ердоган: Гърция се превръща в американска военна база“ НИКОЙ ОТ НАШИТЕ ПОЛИТИЧЕСКИ СВЕТИЛА ДОСЕГА НЕ СПОМЕНА, КОЛКО АМЕРИКАНСКИ БАЗИ ТРЯБВАШЕ ДА ЦЪФНАТ В КРИМ, ВЕДНЪЖ ПРИЕТ В НАТО.Утре в 18часа в Пловдив щяло да има митинг срещу агресора Русия.Поканата е към всички идиотчета да дойдат и си развият фантазията срещу ватенките.

  3. ГОСПОД Е ВИНАГИ НА СТРАНАТА НА СПРАВЕДЛИВИТЕ !
    ПАЗИ БРАТСКА РУСИЯ , ЗАЩОТО Е СВЯТА !

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.




Въведете кода за проверка: *