Арестович: Да се помирим с Русия и да заведем колективен иск срещу Запада (С ВИДЕО)

Русия и Украйна трябва да сключат мир и да заведат след това колективен иск срещу Запада за понесените щети от войната. Това каза бившият съветник по национална сигурност при украинския президент Алексей Арестович.

„Сега ще се избиваме взаимно със стотици или десетки хиляди (войници), за Авдеевка, Часов Яр, за каквото и да било. И защо? Какво ще спечелим от това – и Русия, и Украйна? Какво печелим, като губим 20 000 убити заради два областни центъра?“, пита Арестович. Според него до този момент двете страни нищо не са постигнали в исторически смисъл.

Видео с интервюто на Арестович можете да гледате ТУК

„Какво сме постигнали в исторически смисъл? Харесва ли ни как чичовците от щабовете във Вашингтон и Брюксел стоят около нас и ръкопляскат, докато гледат как две маймунки с ножове скачат една върху друга? Защо е нужно да го правим?“

Алексей Арестович е категоричен, че двете страни трябва да сключат мир, като за целта президентът на Русия трябва да поеме инициативата. Путин трябва да иде, да се представи и след споразумението между Русия и Украйна двете страни трябва да заведат колективен иск срещу Запада:

„А с Путин това е друг разговор. Путин трябва да дойде и да каже: „Скъпи приятели, (това съм аз) Владимир Владимирович!: „Да се помирим с вас. Но ще го направим по особено хитър начин: ще заведем колективен иск срещу Запада, Украйна и Русия заедно. И ще кажем едно прекрасно нещо: „Момчета! Дайте да…“

В този момент водещата го прекъсва: Алексей, Западът не ни дължи нищо…

Алексей Арестович: Западът ни дължи всичко! Повярвайте ми. Спомняте ли си, че ви казах, че в Европа ще бъде изградена нова система за сигурност с участието на Русия? Това е обективна реалност, няма други възможности. Съединените щати скоро ще се оттеглят на своя континент, а НАТО ще престане да съществува. И това е единственият вариант за мирно съвместно съществуване на държавите в ЕврАзия.

Видео с интервюто на Арестович можете да гледате ТУК

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

2 коментара

  1. Чувал съм приказката „Ех, да имах акъла на българите, който им идва след това!“, а то важало и за другите места, от където сме минали. Тази лайкучка, колко слюнка обля по камерите срещу Русия? Да тихо, „мирно“, но отровно като на черна мамба. Сега, видите ли, се осъзнал, докато отърсва отпечатъка на мръсна обувка от задника си. Може и огладнял да е, защото с лаладжийство милионер не се става, старите врати са затворени, а и вятърът носи миризма на изгорели „Леопарди“. Не само се е преобул, костюмът си е сменил и нов език си е присадил. Такива трябва да се подминават с безразличие, дори да се гърчат в канавката и да квичат, това е театър. Честита Коледа по новото ви летоброене, Льоха!

  2. След срещата на руската дипломация в Мароко преди дни, правителството на Тунис също така се обръща към Русия. По важното е че цяла латинска Америка счита бягството от американката доминация за свое бъдеще. Само нашите продажни политици хал хабер нямат от развитието на света и са се хванали като удавници за американския прогнил шлифер.

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.




Въведете кода за проверка: *