В Германия ще вдигат данъците за гражданите, за да има повече пари за Украйна

Моника Шницер, председател на Германския съвет на икономическите експерти, съветващ правителството на страната, предложи увеличаване на данъка върху доходите в цяла Германия, за да се осигури по-голяма военна подкрепа на Украйна поради отказа от по-нататъшно финансиране от страна на Съединените щати.

„Извънредните събития изискват извънредни мерки. Солидарност с Украйна като допълнително увеличение на данъка върху доходите за военна помощ ще е адекватен и добър отговор на това предизвикателство“, каза професорът по икономика в интервю за вестник Rheinische Post.

„Не е популярно. Но в крайна сметка тази война е и за нашата свобода. Струва ми се необходимо. По-добре е да действаме сега, отколкото когато агресията на Русия изведнъж започне да изисква съвсем други мерки от нас“, каза още Шницер.

След споразумението за бюджета лидерите на управляващата коалиция, водена от Олаф Шолц, обещаха на Украйна, която влезе във военен конфликт с Русия, допълнителна и всеобхватна помощ. Тази подкрепа ще дойде от редовния бюджет „точно както планирахме и ще продължи толкова дълго, колкото е необходимо“, каза миналата седмица, чиято популярност в Германия удари дъното с едва 3 % одобрение.

Германският министър на икономиката Робърт Хабек каза по-рано тази седмица, че Берлин трябва да е готов да поеме повече отговорност и да увеличи разходите си по перото „Украйна“ на фона на отслабващата западната подкрепа за Украйна.

На 13 декември кабинетът на Германия реши да отпусне 8 милиарда евро като част от бюджета за 2024 г. за финансиране на военните действия на Украйна и 6 милиарда евро помощ за украинските бежанци на територията на страната.

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

5 коментара

  1. В заглавието има истина и неистина. Истината социалния бюджет Украина се заплаща от Германия, и неистина, сочи се причина опасност от Русия, и всеки германец да се бръкне с 80 Е, и бюджета на Германия да се излекува. Смешно или не но живи хари са и без безкрайна война Украина с Русия, фалит им иде. Идеята принадлежи на т.н. икономически мъдреци и информация апробация е сега, едва ли Бундестага ще преодолее, но се очертава тренд. Втора, по опасна инфо апробация е Германия да разработи собствено ядрено оръжие, и кравата заплаха дълго още ще доят

  2. „Но в крайна сметка тази война е и за нашата свобода.“
    Чия бре уроспиьо долна. На Фриц, Герхард или Фрида, дето не знаят къде се намира Долна Саксония, щото живеят в Горна. Егати и тъпите фрицове.
    „По-добре е да действаме сега, отколкото когато агресията на Русия изведнъж започне да изисква съвсем други мерки от нас.“
    Страхувате се, че сте отрочета на онази кафява чума, дето обикновения Серьожа и тури кръст. ПРАВОСЛАВЕН. От това ви е страх, не защото Русия ще ви нападне.

  3. Шолц има 3% одобрение. Ако приеме идеята на другарката Шницел, то ще рабебем дали има отрицателен процент одобрение. Дори боко и киро не са падали толкова.

  4. Уроде и преди тебе един друг луд самообявил се за „фюрер“ си счупи зъбите в Русия. Трябва ли пак Руската Армия да развее знаме над райхстага за да ви припомни това, което сте забравили.
    Дано този път да не направят грешката да оставят някой жив, защото от оцелелите потомци на нацистите си се пръкнал и ти и урсулата и още много подобни изроди.
    А иначе е много удобно да ограбваш собствения си народ за да защитаваш идеите на Хитлер.

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.




Въведете кода за проверка: *