Ген. Бен Ходжис: Западът се провали в Украйна, защото не ѝ осигури това, от което се нуждаеше (С ВИДЕО)

Западът не можа да предостави на Украйна необходимата военна техника и муниции и следователно носи основната вина за това, че контранастъплението на Киев не беше успешно. Това заяви в петък бившият командващ на американските сили в Европа ген. Бен Ходжис, съобщава ТАСС.

„Разбира се, разочарован съм, че украинската контраофанзива не доведе до резултатите, на които всички се надявахме и които лично прогнозирах. Ние, Западът, се провалихме, а не Украйна. Не успяхме да им доставим това, което очакваха, включително въздушна мощ като самолети, прецизни оръжия с голям обсег и друга военна техника, която беше необходима, за да направим тази контраофанзива успешна“, каза той в подкаста Silicon Curtain в YouTube. Видео от участието на ген. Ходжис можете да видите под тази статия.

Украинската армия започна масирани, но крайно неуспешни опити за настъпление в началото на юни, 23 г. Според руския министър на отбраната Сергей Шойгу от тогава до сега (около 6 месеца) Киев е загубил 159 хил. военнослужещи, 121 самолета, 766 танка и 2348 бронирани машини. Руската страна многократно е подчертавала, че въпросната офанзива не е донесла значителни резултати за Украйна. През последните седмици на Запад и в самия Киев натрапливо заявяват, че „контранастъплението“ не е било достатъчно успешно и че ситуацията на фронта е в задънена улица за украинската страна.

ВИЖ ВИДЕОТО:

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

Коментирай първи

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.




Въведете кода за проверка: *