Александър Симов: 7-те Отцепници от БСП се Продадоха на ГЕРБ! Позор!

„Седемте отцепили се от БСП депутати с радост прегърнаха авторитаризма на Бойко Борисов. Явно в очите им той е по-голям демократ от Нинова“: в свой силен коментар депутатът от „БСП за България“ Александър Симов остро разкритикува отцепилите се от парламентарната група на левицата в края на септември 7 народни представители, които вчера получиха подкрепа от управляващото мнозинство.

„Маските в България падат удивително бързо. Днес седмината “прогресивни“ социалисти набързо се спазариха с ГЕРБ и от този нов парламентарен флирт се роди тяхното право макар и седмина, да се сдобият със собствена парламентарна група – да правят декларации и да им бъде удължавано времето“, написа Симов в социалната мрежа по повод договорката на отцепилите се от БСП седем депутати с управляващите да крепят кворума им в пленарна зала, след като БСП и ДПС категорично отказват да го правят с мотива, че този парламент е изчерпан и вреден за държавата.

Управляващата коалиция в парламента ГЕРБ-ОП + скритият им коалиционен партньор „Воля“ обещаха на отцепниците да гласуват промени в правилника, така че на седмината, нарекли се „прогресивни социалисти“ да им бъдат дадени права като на самостоятелна парламентарна група. От което следва, че те ще могат да излъчват свой представител, който да чете декларации на трибуната от името на парламентарната им група, а също и ще разполагат с много повече времето за изказвания.

„Още от утре ще станем свидетели как тези „прогресисти“ ще влизат в залата като послушни парламентарни лакеи, за да осигуряват кворума на ГЕРБ и да им позволят поредните законодателни и лобистки гаври с българския народ“, коментира още Симов и добави: „Щеше ми се да ви кажа, че съм изненадан, но, уви, не съм.“ По думите му, основният аргумент, с който отцепниците напуснали БСП бил, че Корнелия Нинова е авторитарен лидер – нещо от което техните свободолюбиви души били осквернени и страдали. Социалистът възмутено заяви: „Очевидно тия седмината вече са напълно окей с авторитаризма на Бойко Борисов. Ужасно е да гледаш напазарувани хора и изтъргувани съвести…“

„Преди 6 години Ивайло Калфин напуска групата на българските социалисти в ЕП и написа писмо до медиите, в което обяви, че въпреки това ГЕРБ си остават основният му политически противник. 8 месеца по-късно обаче Калфин стана вицепремиер на Бойко Борисов“, припомни Симов. Подобен беше случаят и с разпадналите се парламентарни групи на РЗС и „Атака“. Разпаднаха се, защото Борисов си напазарува част от членовете им. Очевидно е, че в момента случващото се е “римейк“ на абсолютно същата политическа сапунка. Ситуацията е саркастична. Skandalno.net

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

3 коментара

  1. Боклуци и дребни душици колкото щеш в това вълче време.Морал и съвест за тези продажни душици явно са понятия за някое друго време,но те не знаят, че съдбата и историята намесят ли се никой не може да ги спре!

  2. ПРЕДАТЕЛИТЕ ТРЯБВА ДА СЕ ИЗХВЪРЛЯТ НА БУНИЩЕТО ТРЯБВА ДА СЕ УБИВАТ КАКТО КАЗВА АПОСТОЛА

  3. Предатели винаги ги е имало по света, като се почне от Юда, мине се през този предал Левски, убил Ботев и накрая тези седмина, за какво? За 30 сребърника, обещани от Бойко.

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.




Въведете кода за проверка: *