Шок! Местан Открадна ДПС ! Дава Половин България на Турция!

МестанОтстраненият лидер на ДПС Лютви Местан използва вратичка в закона и  блокира сметките на ДПС.

Той бе свален лично от Доган, но това не се случи по устав и на национална конференция и де юре сметките останаха в ръцете на Местан, който все още може да оперира с тях. А сега, заради разногласията в партията и да ги блокира.

Според хора, близки до отцепника, той има намерение да  направи „възродитилен процес” в движението, като го  пререгистрира в съда под новото, избраното от него име – ДОСТ.  Така буквално ще приватизира и ще измъкне партията ДПС изпод носа на Доган.

Проверка в съда е доказала, че Местан все още е председател на ДПС, тъй като не е махнат на легитимен форум. По тази причина и според устава, той единствен може да свиква национални форуми и това решение не може да се вземе от Доган, който се кичи само с титлата „почетен председател“, която титла обаче няма никаква юридическа стойност.

В момента Доган се опитва да стегне редиците и да отлъчи предателите и отцепниците, но няма правно основание да го направи.

Доган МестанВ същото време Местан се възползвал от пропуските в регистрацията и устава на ДПС и вместо да учредява своя партия, направо ще си присвои ДПС, пък Доган, ако иска, нека си прави негова партия.

Този факт буквално взривил редиците на Движението за права и свободи и в момента юристи нищят положението и се чудят как да излязат от него.

Скандалът е повече от потресаващ!

Ясно е, че надъханият от Ердоган Местан буквално ще сложи партията в краката на турския президент и той ще има още по-голямо лоби в България, от това, което притежаваше и ще може да се меси активно във вътрешната политика на България.

Част от депутатите от ДПС ще минат към ДОСТ, за да запазят топлите си кресла.

Доган се опита да направи революция и преврат, но го изиграха със собствения му номер.

Ако Сокола не успее да се пребори с фанатично предания на Турция Местан, политическият скандал у нас ще е огромен.

Никой няма да се намеси и да помогне, защото ЕС е прекалено зависим от Турция заради бежанците.

Нищо чудно европейските лидери да са жертвали интересите на България и да са се уговорили да подарят част от територията ни на Ердоган, смятат политически анализатори.

А ние просто да се превърнем във вилает. Половината под контрола на ЕС, половината – на турците.

Още повече, че Местан е завел дело и съди България с искането турският да бъде признат за официален език у нас. Skandalno.net

ВИЖ ВИДЕОТО:

https://youtu.be/37qwiqKF4P8

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

4 коментара

  1. Всичко е планувано предварително, а сега просто са изчакали удобния момент. Това което се случи между тях двамата е било просто да се хвърли пепел в очите на Българите. От край време България е била предавана от такива „приятели“! Наистина сме дебили, а може и повече от 80% за съжаление!

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.




Въведете кода за проверка: *