Шок и ужас в ГЕРБ! Президентът Радев Избухна и им отправи Страшна ЗАПЛАХА! Ето как им се Закани:

Президентът Румен Радев изригна срещу опитите на ГЕРБ Димитър Желязков – Митьо Очите да бъде пришит на назначеното от него служебно правителство на Огнян Герджиков.

Държавният глава е ядосан от твърдения на политици от управляващата коалиция и на близки до тях медии, че временният кабинет е дал обществена поръчка на охранителна фирма, свързвана с арестувания в Турция Желязков.

„Тече кампания, която нагло се опитва да пришие Димитър Желязков – Митьо Очите, на служебното правителство“, каза още Радев. Той припомни, че този човек е в криминалните хроники от години, а това няма как да стане без чадър от властта. „Тези, които са сключили договорите с Желязков, са назначените от ГЕРБ чиновници в митницата, които служебното правителство остави непокътнати“, каза президентът. Той посочи, че за да бъде подписано някакво споразумение, има процедури и срокове, за които е необходимо време, което също показва, че договорите с Желязков са планирани и подписвани от чиновници, назначени от втория кабинет Борисов.

„Надигна се вой, че служебното правителство освобождава високопоставени чиновници в някои ведомства, а сега излиза, че единственият грях на този кабинет е, че е оставил всички останали. Изводът е ясен – следващия път всички вън!“, посочи държавният глава.

Румен Радев окачестви казуса с общинския съветник от Бургас Бенчо Бенчев и Димитър Желязков като пореден опит да се прехвърли проблем „от болната на здравата глава“. Държавният глава напомни, че името на Бенчо Бенчев не фигурира под никаква форма в отчетите на предизборната му кампания, публикувани на официалната страница на Сметната палата.

За изявлението на Зоран Заев за Илинденско-Преображенското въстание, Радев посочи, че той не е чул извинение от македонския премиер: „Написаното в социалните мрежи не е извинение“, каза президентът. Той допълни, че за него е необяснимо, че българското правителство не реагира по тази тема както трябва. По думите на държавния глава, е недопустимо и неприемливо евроатлантическата перспектива на Македония да става за сметка на българската история, идентичност и суверенитет. „Не може дългосрочните интереси на страната ни да стават жертва на мимолетен политически пиар“, посочи Радев. И допълни, че очаква от българското правителство ясно заложени параметри на нашите отношения с Македония. „Имаме всички основания за допълнителен анекс към договора за добросъседство, и за включване на клаузи от него в преговорния процес на Македония за членство в ЕС“, посочи държавният глава.

Държавният глава призова още изпълнителната власт да вземе ясно и категорично решение по повод бъдещето на обществената поръчка на Агенцията по безопасност на храните за препарати срещу чумата по дребните преживни животни. Румен Радев предупреди, че съмненията по казуса са породени от ясен симптом, показателен за работата на много ведомства и институции.

Източник

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

2 коментара

  1. Plateni troli! Osven PG-GERB, nai-golemite! Da jivee, a Puten Radev samo moje da zavijda!

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.




Въведете кода за проверка: *