Шок! Гинка СКОЧИ срещу президента Радев и Корнелия Нинова! Плаши ги със СЪД:

Гинка Върбакова заплаши президента Румен Радев и опозицията от БСП със съд, за това, че опетнили името на фирмата й „Инерком“, която купува активите на ЧЕЗ в България. Това се случи по време на изслушването й в парламента.

Пазарджишката бизнесдама се държа изключително арогантно и обвини всички, които започнаха да й задават въпроси за скандалната енерго- афера. Обвини ги в политически шантаж, опит за извличане на партийни дивиденти и … сатанизиране на сделката.

Гинка заяви също, че нямала против държавата да получи контролния пакет акции от ЧЕЗ. Но трябвало идеята да се обсъди с ръководството на чешкото дружество.

Само че, това вече няма как да се случи! За продавача Чехия сделката е приключена, подписани са и документите за продажбата. В договора пък изрично се споменава, че „Инерком“ не може да препродава активите на енерго- дружеството за дълъг период от време.

Чешкият премиер Андрей Бабиш заяви, че вчера Бойко Борисов му се обадил, за да го попита дали българската държава може да се включи. Но той го препратил към ръководството на ЧЕЗ, която е държавна компания.

Чешката компания едва ли ще се откаже от сделката с „Инерком“, тъй като цената, която ще получи от нея, е много повече, отколкото се е надявала – 320 млн. евро.

Финансовият експерт Емил Хърсев коментира, че цената е силно раздута. Но щом Гинка се е съгласила да я плати, едва ли чехите са против. Те гледат само да си приберат парите.

Хърсев е категоричен също, че тази сделка е нелегитимна и няма как да се случи. Според него, банките, които са гарантирали заеми на Гинкината фирма, сега би трябвало да се откажат да я финансират, заради огромния скандал.

Само по тая причина сделката може да пропадне. След което процедурата по продажба би трябвало да започне наново. Но едва ли ще се случи. Не случайно тези банки са обещали да отпуснат кредит на фирма без опит в енергетиката, създадена месеци преди конкурса. Много вероятно е тези кредитни институции да са получили много големи гаранции от друго място, така че да се съгласят на абсурдното финансиране.

Покрай скандала с продажбата на ЧЕЗ стана ясно, че много от законите у нас не работят или са направени така, че държавата да няма никакъв инструмент за намеса или въздействие.

Но кой пише законите? Народните представители в парламента.

Как за 10 години ГЕРБ така и не намериха нито време, нито желание да ги коригират? И защо първата им работа през 2009 г. беше да продадат последните 33% държавни акции на чешката компания ЧЕЗ?

Единственото, което ГЕРБ правят, откакто са на власт, е да крадат с пълни шепи от еврофондовете. Да разпродават, каквото могат. Да прибират комисионни. Да си присвояват милиони…

А на народа да обясняват как нямало пари за нищо – нито за пенсии, нито за лекарства, нито за здравеопазване, нито за образование, нито за вдигане на заплати. Нямало какво да направят – така стояли нещата!

Е, като няма какво да направят, ЗАЩО ТОГАВА ИЗОБЩО СА НА ВЛАСТ? За да ни казват, че нямало пари ли? Ами, като не могат да намерят, да си потърсим управници, които ще се разтърсят.

И това навярно щеше да се случи много отдавна, ако не беше колониалната политика на ЕС по отношение на Източна Европа. За Западните ни господари ГЕРБ се оказаха идеалната колониална администрация – тежко корумпируеми, много брутални към народа си и послушни изпълнители на вашингтонските директиви.

Изпълняват точка по точка заповедите на западните си господари. Държат населението на България на командно дишане, а на който не му харесва, да се изнася в чужбина. Територията трябва да бъде спокойна… До окончателното й умиране! Skandalno.net

Автор: Надя Колева, Skandalno.net

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

5 коментара

  1. БОЙКОТ на изборите! Дискредитиране на властта! Нови избори на ПРОФЕСИОНАЛЕН принцип. Партиите – ЗАБРАНЕНИ! Парламента – ЗАКРИТ!Политиците и банкерите – в ЗАТВОРА! ПЪЛНА НАЦИОНАЛИЗАЦИЯ! Не е утопия – вижте Исландия!

  2. А защо не съди тези които искат да сложат ръка върху бизнеса й , а ще съди ония които я питат откъде й са парите ?

  3. ГИНКА С АЛЧНАТА ГЪЗИНКА Е ПОРЕДНАТА КАЛИНКА.
    ТЯ ЗАГРАБИ ЕРПто И ЗА ХОРАТА Я БОЛИ ДУПЕТО.
    А ПАРИЧКИ ОТКЪДЕ?ИМА КОЙ ДА И ДАДЕ.
    ЩОМ СИ ОТ ГЕРБ ТИ ,ЗА ПАРИТЕ НЕ МИСЛИ.
    БАТЕ БОЙКО Е ЗАД ТЕБ И ЩЕ ДАВА ВСЕКИ ЛЕВ.
    ЗА ГЕЙБЕРАСКАТА ПОДЛОГА,БОКО СИ ОСТАВА БОГА.
    ИНТЕЛЕКТ НЕ ТЪРСИ,СТАВАТ САМО ЗА ЛЪЖИ.
    А КОГАТО ВСИЧКО СВЪРШИ,ЩЕ СИ ВЗЕМАТ ЧЕЗ ЗА ВКЪЩИ.
    И НАРОДА ИЗИГРАН,СИ ЗАГИВА ТИХО САМ.

  4. чудих се откъде познавам тази мръсница…. Благодрение на тази статия си спомних.. Преди време и въпросната личност имаше регистрация в един от двата сайта за запознанства… Елмаз ил Аха. Беще със лична снимка… Търсеше запознанство. Не криеше, че е от Пазарджик. Попаднах на нея и и предложих среща. Навярно изтълкува предложението ми като сексуално и директно заговори, като основният акцент бяха пари…пари.. Добре ще приема една среща но ако ми платиш, каза. Питам я дали има терен. Отговори, че имала на разположение вила наблизо.. Уговорихме се за ден и час, а тя ..и да носиш парите!!! Е да мисля си..тази ме има за наивник…. А ето я днес..бизнес дама.. Егати падението на бизнеса !!!!! Изроди !!!!! Само Персин за вас!!!! Лошото е , че е твърде малък остров , а клиенти много……

  5. На бългалския небосклон се появи нова олигарх-ка. Гинче, далеч си от класата на Домусчиев, Василев, Бажков… По интелект бих ти приравнил с Борисов, защото предполагам си прочела повече от една квига в живота си.

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.




Въведете кода за проверка: *