Шок! Валери Симеонов грабна дайрето, ще интегрира ромите в резервати! Ето как ще го направи:

Заместник министър-председателят по икономическата и демографската политика Валери Симеонов получи още един пост. Той ще е председател на Националния съвет за сътрудничество по етническите и интеграционните въпроси  към МС.

Съветът, който ще председателства,  е координиращ и консултативен орган, който ще помага на МС в провеждането на държавната политика по проблемите на малцинствата  и интеграционните въпроси, ще ръководи различни инициативи по приспособяване на ромите към социалния и политическия живот, ще контролера различните сдружения  на малцинствата, ще се грижи за сътрудничеството  между държавните органи и сдруженията на българи, които се водят представители на етнически  малцинства.

През Симеонов ще минават и парите за интеграция по различни проекти.

Искаме да припомним кой е човекът Валери Симеонов и той ли е този, който ще реши циганския проблем.

Ето какво казва вицепремиерът в свое интервю пред Антон Хекимян, доста преди да влезе в правителството и да заеме длъжността.

Тези роми, които не искат да работят, могат да бъдат сложени далеч от градовете в охраняеми и изолирани селища. Самите селища пък ще ги превърнем  в туристическа атракция, като идват туристи да ги посещават срещу определена сума. Това е  масова практика в най-развитите демокрации – например  индианските резервати в САЩ, аборигенските селища в Австралия, циганските селища в Чехия и Унгария, заяви шефът на НФСБ.  И се размечта как ромите, затворени в гетата, ще изработват сувенири и ще блъскат по дайретата, като видят посетители, а съответните посетители ще им дават пари и селищата ще са на самоиздръжка.

 

През декември Симеонов пък предизвика  гневна декларация от американското посолство заради свое патетично изказване от парламентарната трибуна В него той нарече ромите озверели човекоподобни, нагли и самонадеяни индивиди, а жените им с „инстинкти на улични кучки“, които трябва да се кастрират.

Дали е прав или не, оставяме въпроса отворен.

Проблемът е друг. Ромите имат нужда от интеграция, но не и тя да се извършва и контролира от човек, който ги има за човекоподобни кучета. Самият факт, че Симеонов неведнъж е правил расистки изказвания, го превръща автоматично в политик, който няма да бъде безпристрастен в проблема с интеграцията.

Спешно трябва да се намери друг, защото отново ще се издъним пред ЕС.

Идеята за резерватите звучи несериозно, тъй като ще струва много пари на данъкоплатците и няма как да се построят тези затвори сред природата и идилични дайрета да дрънчат от сутрин до другата сутрин. Пък и  затворен циганин в гето е мисия невъзможна. А потенциалните обитатели на резерватите  са 1 милион души!

Ще ни погнат от БЕХ, от ЕС, от ООН и откъдето се сетите.

Единствената причина Симеонов да бъде поставен на тази неочаквана длъжност е, че е вицепремиер и че Европа отпуска много пари за интегриране.

ГЕРБ си измива ръцете, слага пишман-патриота, а къде ще отидат парите от фондовете и Господ не знае.

Ще има за мотелчета по цялата граница. Ще има и за коалиционните партньори.

Пък ромите?

Да се интегрират, както щат! 27 години само това правят. Интеграция към самотни баби, интеграция към нечие мазе, интеграция към побоища и убийства.

Интересно защо при Тодор Живков си работеха, ходеха на училище, не грабеха,  не убиваха и никой не правеше огромни служби с чиновници и милиони евро да ги интегрира?

Ами просто демокрацията не беше дошла заедно с ценностите си!

Автор Станислава Славова  Skandalno.net

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

един коментар

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.




Въведете кода за проверка: *