„Свободна Европа“: Стихотворението „Аз съм българче“ е пречка за интеграцията на имигрантите

Българската редакция на финансираната от американското правителство медия „Свободна Европа“ публикува анализ на мерките, които са необходими да се предприемат, за да се интегрират имигрантите в България.

Една от тях е промяна на образователната ни система, така че тя да е не само за „етническите българи“, но и за имигрантите, идващи у нас. „Свободна Европа“ твърди, че има „ксенофобски фон“ и че страната ни приема „собствените си малцинства като чужди“.

За да се промени това трябват не само законодателни промени, но и промяна на образователната система, предлага българският клон на американската медия. Според анализа стихотворението „Аз съм българче“ пречи за интеграцията на децата на имигрантите у нас. Ето точен цитат на написаното:

“За да е възможна интеграцията, много сфери трябва да се променят, включително образователната система. Защото тя е скроена единствено по мярата на етническите българи.

Няма как децата на 100 000 имигранти да се почувстват пълноценна част от българското общество, ако са длъжни да учат „Аз съм българче“, без на образователната система да ѝ хрумва, че и те биха могли да научат българските деца на нещо и да обогатят живота им.”

Стихотворението „Аз съм българче“ на Иван Вазов, изучавано в училищата, пречи на интеграцията на децата на мигрантите и те не могата да се почувстват пълноценна част от българското общество, за което е виновна българската образователна система и тя трябва да се промени, за да не е само за „етническите българи“, е позицията на българската редакция на американската „Свободна Европа“.

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

5 коментара

  1. Именно така се насажда расизъм, ксенофобия, омраза, дискриминация, като отричате един идендитет(в случая българския) за сметка на друг или се разделят на такива и онакива общества, ние расизъм и дискриминация, не сме имали през соца, те дойдоха с демокрацията, която разделя обществото със самото си говорене на тази тема и заемане на дадена страна. И стихотворението Аз съм бъгарче“ , не пречеше на никой, а тези ценности „расизъм, ксенофобия, омраза, дискриминация“ дойдоха от запад в изобилие, така че, не вменявайте вина на нашите държави!
    В българските училища, освен „Аз съм българче“ , изучаваха качествена българска+световна литература и чиста наука, а не се занимаваха с расистки теми или с общества.

  2. Абе страна в която процъфтява расизъм и не си оправят проблема с расизма и дискриминацията, дава наставления на нас? Добре ли сте? Че той расизма вирее пълноценно в Америка, а не в Европа!
    Законите трябва да са водещи и да важат еднакво за всички, а не произхода на индивида.

  3. „Свободната Европа“ настоявала да се простим с „Аз съм Българче“, но нямат нищо против да си учим „Бай Ганьо – разкази за един българин“, която книжка
    не пречи на имигрантите да ни се подхилкват и да не се интегрират с Ганчовците.
    За бай ви Ганя на главите ни сме си виновни само ние.
    Гледайте филма АНТИ БАЙ ГАНЬО на ЮТУБ и търсете книгата „Анти бай Ганьо – Книга за Българите“.

  4. Мръсни ПРЕДАТЕЛИ. Още малко и химна на България ще забраните и що го замените с мангалска чалга. Нека първо краварите си забранят химна и да въведат латино езиците като официални на място на американския английски.

    А на мангалите – емигранти ще кажа:
    НИКОЙ НЕ ВИ Е ВИКАЛ В НАШАТА БЪЛГАРИЯ. ВИЕ САМИ СЕ НАТРЕСОХТЕ КАТО НАПАСТ ОТ СКАКАЛЦИ. Тук е България. Ние сме Християни, Ние празнуваме Коледа, Ние ядем свинско месо и ако това не ви харесва – ВРЪЩАЙТЕ СЕ В ДУПКАТА ОТ КОЯТО СТЕ ИЗПЪЛЗЯЛИ И НЕ СТЪПВАЙТЕ НА БЪЛГАРСКАТА ЗЕМЯ ДА Я ОСКВЕРНЯВАТЕ!

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.




Въведете кода за проверка: *