Владимир Путин към САЩ Категорично: Не докосвайте българите и македонците! Те са ЕДИН НАРОД и принадлежат на СЛАВЯНСКИЯ православен свят!

Вчера руският президент Владимир Путин връчи на македонския президент Георге Иванов награда на фондацията „За единство на православните народи“.

Само часове след изказването му по този повод,  българските соросоиди на хранилката на Сорос се разфучаха по всички сайтове и форуми, че Путин бил казал, как славянската писменост  била от Македония, а не от България.

НЯМА НИЩО ПО ЛЪЖЛИВО И НЕВЯРНО  от тези фалшиви манипулации на думите на Владимир Путин, който е един от най-големите радетели на българо-руско-славянската дружба и единение.

Кой разбрал, кой недоразбрал, но всички започнаха да дават мнение какво бил искал да каже Путин. Ами да бяха се опитали да вникнат в думите му, а не да ги използват като соросоидна медийна бухалка по гордостта и достойнството на българите.

В тази вакханалия първа се включи новата българска външна министърка Екатерина Захариева. Въпреки съвсем ясното и изключително точно изявление на руския президент относно славянската писменост и откъде всъщност е дошла тя по руските земи, външната ни министърка се зае да „уточнява“ думите на Владимир Путин.

Нека се опитаме и ние от екипа на Skandalno.net да разясним на министърката и на всички останали,  думите на харизматичния руски лидер, че  „славянската писменост е дошла в Русия от македонската земя“.

Колкото и да им се иска на нашенските „политици“,  „гаф“  на Путин тук няма.  Както винаги, “грешките“ и „гафовете“ ги правим ние, а не руският президент, който винаги изключително добре подготвя онова, което ще каже по какъвто и да било повод.

Най-напред думите на руския президент разкриват, че за пръв път най-големият руски държавник, честно и почтено признава, че славянската азбука не е създадена в Русия.

Тези, които се интересуват,  знаят, че още от времето на Съветския съюз тази тема не беше много на мода. Да не кажа, че направо се избягваше.  И само големият руски учен Дмитрий Лихачов написа в  изследванията си, че България е оцеляла в своята 1300 годишна история, защото е ДЪРЖАВА НА ДУХА. Тоест, защото е създала и разпространила славянската азбука.

И след него единствено Владимир Путин се осмели да каже, че славянската азбука е дошла в Русия от „македонската земя“.

След това е редно да отбележим, че много пъти Владимир Путин, който е голям приятел на България и на българския народ, е споменавал, че именно БЪЛГАРИЯ  е  ДАЛА  на  РУСИЯ  азбуката. Както  и че няма на света по-близка на Русия държава от нейната посестрима България. Руският президент винаги при подходящи поводи е подчертавал, че българският и руският народи са изключително близки по род, език, православна вяра, култура, ценности и традиции. Който не вярва нека види в  „Ютуб“  как руски детски хор пее на чист български език,  на Червения площад вчера,  нашата песен „Върви, народе възродени“.

В светлината на тези аргументи трябва да се сетим, че думите за „македонската земя“ имат съвсем друго значение. И то изобщо не е това, което се опитват да му придадат нашенските храненици на Сорос и ЦРУ. В нито един момент от своите кратки думи по повод награждаването на македонския президент за приноса му в каузата на славянското единство, руският президент не е имал намерение да омаловажи ролята на България в културното, научно  и духовно развитие на славянските народи.

Де да имахме и ние такива премиер и президент като македонския, които да заслужат с действията си, награда от ръцете на най-обичания политик в Русия, и в целия свят.

България по времето на Княз Борис І

Да не говорим, че думите на Путин, според сериозните историци, са  категорично в съответствие с историческата истина. По нареждане на Княз Борис І,  Климент Охридски създава Охридската книжовна школа и преработва глаголицата, за да създаде азбука, с която лесно и бързо да се преписват богослужебните книги. Тази азбука  Климент Охридски нарича „кирилица“ в чест на своя велик учител Константин-Кирил Философ.

С други думи кирилицата наистина е дошла в Русия от македонската земя. Но „македонската земя“ по това време се намира не къде да е, а точно в рамките на БЪЛГАРСКАТА ДЪРЖАВА.

Тоест, логичният извод е, че щом славянската и старобългарска азбука е била създадена в „македонската земя“, то и македонците тогава са били… БЪЛГАРИ. Впрочем не е никаква тайна, че огромната част от македонците и в съвременна Македония се определят като  БЪЛГАРИ.

Затова Истината е, че вместо да лаем срещу Владимир Путин, трябва да му се поклоним доземи и да му благодарим за неговите усилия да създаде истински мост и единство между българите в  Македония и българите в България. Като ни заяви в прав текст, че сме  един и  същ народ.

Защото от Запада видяхме само разделение, разпокъсване и геноцид над българите и славяните. Както и огромно „западно“ желание да се унищожат  нашите  държави и народи.

И единствената държава, която се противопоставя категорично на тези опити е нашата посестрима – мощна славянска и православна Русия. И, разбира се, нейният обичан от всички ни президент  Владимир Владимирович Путин.

Останалото е от  ЛУКАВИЯ…   Запад.

Автор Иво Македонски  Skandalno.net

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

15 коментара

  1. Приятели,
    .
    Странни хора сме това българите…
    От една страна…
    – Единия от двамата лидери на света, направи изказване, политически неутрално, при това исторически и географски вярно…, че кирилицата е създадена по “македонската земя” (с малка буква), в които наистина е създадена…
    (не “държавата”, защото тя не се казва така, а “земята”, географското понятие…, нима може да каже… “…в българската земя”…???).
    Президента на БЮРМ отговаря”
    …”днес отбелязваме всеславянските просветители Кирил и Методи…, които са наши духовни учители…”
    (…, а не “…наши видни сънародници…)
    …”ние свято почитаме и светите братя… и техния ученик Свети Климент…”
    (…а не… и нашия виден сънародник…св.Климент…)

    И ето – чуваме „вълчи патриотарски вой до небето…“ Какво искаме да каже Путин, че е писана в България или българската земя и от българи, та да запали война на целите балкани…
    (…Има едни безработни главорези в Сирия и Ирак и едни „рязани милиарди“, дето само това чакат…)
    .
    От друга страна…
    – Стадо нашенски Идиоти (в медицинския смисъл на думата), които от 20 години упорито позорят българския език с неграмотността си, нанесоха Смъртоносен удар, на същата тази Кирилска азбука, какъвто не можаха да и нанесат за 1 200 години дори най-яростните българофоби и изедници, като издадоха Библията на българския народ, „Под игото“, на „маймуница“… и вместо „вой до небето“…, същите тези патриотари писукат като пиленца със жълти човчици…, за поредното „грантче“ от „Мама Сорос“…
    .
    ПОЗОР…!
    .
    – Позор за всички ни, пред светите братя…, официално признати за покровители на България и цяла Европа…!!!
    .

    • Да бе дебил….Ама хайде на кирилица да запишеш,че съвсем се олигофренчихте.Тая статия е точно по повод неграмотниците като теб.

    • КИРИЛИЦА не е на Киро жена му,тъпанар!!!!Отивай да посрещаш резаните……

  2. Когато езикът изпреварва мисълта, ако някой може да мисли става така. Путин го е казал много точно и с риск да повторя някой , да географското понятие Македония. Има българска, гръцка, сръбска Македония. Лошото е че руснак констатира факти, а нашите политици скачат като шарани на червейче. Браво на Руския президент, който показа отново ерудиция. Спомнете си песента: и Солунските двама братя….

  3. Е г-н Македонски веднъж да ви видя прозрял.Да ПУТИН каза МАКЕДОНИЯ е била БЪЛГАРСКА ЗЕМЯ .Но тъпото МАКЕ едва ли го разбра.

  4. Издънката е пълна и си е руска. Какви „македонски земи“? Кирилицата е създадена в Преслав. Първа и най-мощна е преславската школа, втора е охридската Кирилицата е изпратена чрез Наум до Климент за „приложение и служение“. На два пъти книги са изпращани точно от Преслав до Киев със същата цел. Всичко това го има писмено в съхранените книги в Москва и е публикувано, но вече почти забранено. Така че никакви „македонски“ понятия не са приложими. Мъчно ми е като гледам как дори Божидар Димитров не казва истината до край, макар да я знае най-добре от всички… И нито един български държавник не зае достойна позиция. Сигурно се страхуват от „лихвите“ за Белене…

  5. Ако не беше РУСИЯ сега щяхме да сме хасанчета мехмедчета не че не се опитват някои други господа в България да го направят РУСИЯ И БЪЛГАРИЯ да не споменавам че имаме и много без арабски Българи по държавите Молдова и Украйна които не могат да си вземат Българско гражданство а на турците го раздаваме като топъл хляб…..

  6. Путин е човекът с ной-висок рейтинг в света и той не хвърля думите си на вятъра и винаги влага смисъл в думите си. А смисълът е следният: На 24 май миналата година той посрещна македонския президент Георге Иванов с думите че славянската азбука дошла при тях от македонските земи. Тогава все още се водеха спорове с Гърция за името на страната. Нещо повече, тогава както и сега се наблюдава усилено проникване на албански исламисти, както те преди това направиха с Косово. имаше масови кланета. Лидерът на косовските албанци Хашим Тачи е подел акция за донорство, както и сега нашия Тиква в България. Само че за донори се използваха пленените сръбски войници, които са държани в лагери на територията на Албания. Органи за донорство са се изземвали насила от пленените сръбски войници без тяхно съгласие. Справка – Карла Дерпонте председателката на Международния Съд в Хаага. Нашите дупеданци начело с Екатерина Зарариева садигнаха страшен вой, ча славянската азбука е създадена в България от братята Кирил и Методи. Като оставим настрана какви са всъщност по националност СОЛУНСКИТЕ блатя, трябва да споменем че тогава България и Македония са били една държава, каквоно и подтвърди официалната говорителка на руското външно ведомство Мария Захарова. Със своето изказване В. Путин даде да се разбере че Русия няма нищо против България и Северна Македония отново да се обединят. Така Македония ще избегне Косовския рецидив: пронисване в Македония на албански исламисти и косовските кланета.

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.




Въведете кода за проверка: *