Шок! Агнешко от Чили и яйца от Полша на празничната трапеза

агнешкоОсвен българските продукти, в големите търговски вериги в цялата старана се предлагат и разфасовки от  Европейския съюз и трети страни.

В големите  хипермаркети се продава агнешко незнайно кога замразено месо, размразено на място и представяно като прясно, показва проверка на оторизираните органи. Предлагат се  и комплекти от субпродукти за дроб сърма, внесени от Нова Зеландия, Чили и Австралия. Самите комплекти са дълбоко замразени, направо с кръвта и никой не знае какво има вътре, докато не ги направи с нормална температура.

Предлагат се био яйца, внос от от Унгария, яйца  от не толкова био кокошки от  Полша и Германия, боя за яйца, правена в Германия и Гърция и не с такова качество, каквато беше българската и дори козунаците са внесени от Белгия,  Италия и Германия.

Проверките по магазините продължават. Шоколадовите великденски зайци всъщност в повечето случаи са от марципан и са внос. Български почти няма.

Плодовете са от цял свят, а доматите от Турция, Испания, Македония и Чили. Явно българските стопани са съвсем на колене и не произвеждат, защото дори лукът е вносен.

Цените на всички продукти са тръгнали яко нагоре, като турски домати на промоция са около три лева, а зелената салата е поскъпнала с над 120 процента.

Дори за връзка джоджен, се иска по левче, а зеленият лук пестеливо е нареден по нняколко стръка във връзка и ти трябват поне десетина, за да се сготви традиционното агнешко с лук.

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

Коментирай първи

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.




Въведете кода за проверка: *