Шефът на Pycкото paзyзнаване: Скоро Kиевcкият маpионeтeн pежим ще бъде изоставен от задграничните си гocподари

Неизбежно е марионетният режим в Киев да бъде изоставен от задграничните си господари, заяви директорът на руската Служба за външно разузнаване (СВР) Сергей Наришкин, цитиран от ТАСС.

„Марионетният режим в Киев, който е чужд на огромното мнозинство от жителите на Украйна и който извърши кървави кланета в Донбас, Одеса и в много други градове и села в южните и източните области на Украйна, в крайна сметка неизбежно ще бъде изоставен от задокеанските си господари“, заяви Наришкин на кръгла маса, посветена на изучаването на украинската пропаганда и усилията за борба с нея.

Ръководителят на разузнаването също така подчерта, че руснаците и украинците са две части на една нация, съставена от три народа, към които спадат и беларусите.

„Въпреки сериозно променените обстоятелства, имам предвид агресията на Западния блок срещу Русия, в която въвлече и Украйна, това не променя историческия факт, че руснаците и украинците са две части на една триединна нация, чиято история датира от 12 века“, подчерта Наришкин.

Според Наришкин „не е случаен факт, че украинския национализъм е привнесен и подклаждан през годините отвън – първо от Австро-Унгария, а после и от Полша. Единствената историческа цел на украинския национализъм е и винаги е била да превърне територията на Украйна в оръжие за унищожаване на Русия“.

Наришкин също така отбеляза, че историците са наясно, че „много бивши нацистки престъпници след ВСВ намират убежище в Съединените щати и Канада“.

Създаденият там след Втората световна война от военни престъпници, последователи на Степан Бандера „Конгрес на украинските националисти“ стана пряк наследник на Организацията на украинските националисти и на известните екстремистки организации „Тризъбец на Степан Бандера“ и „Десен сектор“, добави той. „Системната работа за формиране на идеологическата основа на бъдещия неонацистки реванш в Украйна се извършва от десетилетия. Например първият опит да се представи гладът в Съветския съюз в началото на 30-те години на ХХ век (т. нар. Голодомор-б.р.) като умишлен геноцид над украинския народ е направен през 1985 г. от специално създадена комисия в Конгреса на САЩ“, посочва той.

Филм с бг. субтитри за западната измама „Голодомор“ можете да гледате ТУК

Наришкин, който е и председател на Руското историческо общество, подчерта, че днес Русия е натрупала значителен опит в борбата с тази вредна лъжа. „Много работа върши музейната група към руското Министерство на културата, създадена по инициатива на Руското историческо общество. А през първите месеци на специалната военна операция служителите на музеите и висшите учебни заведения събираха трофейни пропагандни материали, събрани от новите руски територии в Украйна, въз основа на които организираха изложби в цялата страна“, добави той.

Наришкин отбеляза, че работата по официалното изследване на историята на специалната военна операция е започнала по нареждане на руския президент Владимир Путин.

Преди началото на кръглата маса Наришкин разгледа изложбата на украински пропагандни издания, училищни учебници и детски енциклопедии, която беше открита в Дома на Руското историческо общество в рамките на събитието. Според Руското историческо общество публикациите са събрани в зоната на специалната военна операция – от Донбас, Запорожие, Херсон и Харковска област. Изложбата включва книги, възхваляващи печално известните нацистки колаборационисти Степан Бандера и Роман Шухевич, както и престъпленията на Организацията на украинските националисти и Украинската въстаническа армия, воювали на страната на Хитлер и извършили чудовищен геноцид срещу стотици хиляди поляци и евреи на територията на Украйна.

ВИЖТЕ ОЩЕ:

loading...

Ако статията ви е харесала, споделете я с приятелите си в социалните мрежи от тук:

Facebook Google

Коментирай първи

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.




Въведете кода за проверка: *